RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Friesland geeft de elf steden een gezicht

12-05-2021

HARLINGEN - Merk Fryslân lanceert vandaag Stadsgezichten, een nieuwe campagne voor de 11fountains.

Gedurende de komende drie jaar maken (potentiële) bezoekers aan Friesland en inwoners van Friesland kennis met elf bijzondere Friezen die elk een jaar lang het gezicht van hun eigen stad worden. Het ontdekken van de 11fountains en andere hoogtepunten in de elf steden staat hierbij centraal. Dokkum is de eerste in de reeks. Later dit jaar dit jaar volgen IJlst en Franeker. In 2022 en 2023 worden de stadsgezichten van de overige steden bekend gemaakt.
 

Steden vol verhalen

Stadsgezichten is een vervolg op de 11fountains campagne ‘Ontdek onze steden’ die vorig jaar van start is gegaan. Bij Stadsgezichten draait alles om de verhalen van de stad, de fontein en de bijzondere hoogtepunten in de stad. Een stadsomroeper, schrijver en historicus en kinderburgemeester zijn voorbeelden van markante Friezen die meewerken aan de nieuwe campagne. Hiermee krijgt elke Friese stad een ander stadsgezicht met een eigen en uniek verhaal.
 

Kinderburgemeester Marije Adema

Kinderburgemeester van Noardeast-Fryslân, Marije Adema, is het eerste stadsgezicht in de reeks van elf stadsgezichten waarmee kennisgemaakt wordt. Marije neemt als stadsgezicht van Dokkum kijkers mee in een video waarin ze vertelt over haar hoogtepunten van de stad. “In Dokkum zijn veel bijzondere dingen om te zien en je kan er veel activiteiten doen”, laat een enthousiaste Marije weten. De coolste plek vindt Marije de IJsfontein: “Ik vind de vorm zo mooi en dat ie zo koud is vind ik heel bijzonder.” De fontein is fascinerend voor jong en oud. De video van Marije is vanaf vandaag te bekijken op www.friesland.nl/stadsgezichten. Daarnaast wordt de campagne ondersteund met posters bij ondernemers in Dokkum en worden de verhalen over de stad verspreid via diverse media. De uitwerking van het concept in Dokkum is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Regio Marketing Toerisme en Stichting Promotie Dokkum.
 

11fountains wandelroutes

De stadsgezichten bieden een verdieping op de in 2020 gerealiseerde 11fountains wandelroutes. Met deze routes maak je in een middag kennis met de bijzondere bezienswaardigheden van iedere Friese stad. Begin april 2021 volgde hier een aanvulling op met 11fountains.2discover.nl. Via deze applicatie is meer informatie te verkrijgen over de elf steden met bijbehorende fonteinen en leuke horecazaken. Hier vind je vanaf vandaag ook de video van het eerste stadsgezicht terug. Door het scannen van de link op de informatieborden bij fonteinen word je rechtstreeks doorgestuurd naar de online omgeving, beschikbaar in het Nederlands, Engels en Duits.
 

Over Merk Fryslân

Vanuit een overkoepelende visie geeft Merk Fryslân, in opdracht van de Provincie Fryslân, invulling aan de marketing en promotie voor Friesland en de Waddeneilanden. De activiteiten voor 11fountains vinden zowel in opdracht van Provincie Fryslân als de zes betreffende Friese gemeentes plaats, gemeente Leeuwarden, gemeente Harlingen, gemeente Waadhoeke, gemeente Súdwest- Fryslân, gemeente Fryske Marren en gemeente Noardeast-Fryslân.

Bedrijfsleven Eten, Drinken, Uitgaan Gemeente Kunst & Cultuur

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Omdraai De Omdraai Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg