Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Friese zorg heeft hulp nodig!

06-11-2020

HARLINGEN - De Friese zorginstellingen zijn een gezamenlijke campagne begonnen voor het werven van medewerkers voor de zorg.

Dit is absoluut nodig omdat er door het coronavirus een groot tekort is aan zorgpersoneel. De oproep geldt voor mensen die niet (meer) werkzaam zijn in de zorg en ook mensen zonder ervaring in de zorg. Aanmelden kan via www.extrahandenvoordezorg.nl.
 
De ouderen-, gehandicapten- en thuiszorgorganisaties in Friesland hebben het in deze tweede coronagolf extra druk. Zorgpersoneel blijft huis bij klachten, moet thuis de testuitslag afwachten of kan door besmetting niet aan het werk. “We hebben echt heel hard extra handen nodig om goede zorg te kunnen blijven leveren”, zegt Jan Beuving, crisiscoördinator Niet Acute Zorg van de Veiligheidsregio Fryslân. Beuving geeft aan dat het aantal aanmeldingen op www.extrahandenvoordezorg.nl lager is dan in het voorjaar. Extra Handen voor de Zorg is een breed samenwerkingsverband van de werkgeversorganisaties dat tijdens de eerste coronagolf werd opgezet om medewerkers te trekken. “En juist nu, in deze tweede golf die langer duurt, hebben we meer mensen nodig.”
 

Campagne met een Fries tintje

Om die reden hebben de Friese zorginstellingen nu zelf de handen ineengeslagen. “We zijn een gezamenlijke campagne begonnen om extra hulp voor de Friese zorgorganisaties te werven”, vertelt Martin Kirchner, bestuurder bij ouderenorganisatie Noorderbreedte. “Daarmee roepen we burgers van Friesland op om ons én alle andere zorgorganisaties in onze provincie te helpen deze zware periode door te komen. We verspreiden onze oproep via advertenties en social media. We hopen dat we daarmee zoveel mogelijk mensen bereiken. Iedereen die zich tijdelijk wil inzetten, is meer dan welkom. Ook oud zorgmedewerkers met een verlopen BIG-registratie kunnen we goed gebruiken.”
 

In de zorg werken is ook gewoon heel leuk

Hulp is de komende tijd hard nodig om goede zorg te blijven leveren. Bert Bokma, namens De Friesland voorzitter van het Ronaz; “In Friesland zijn we van het aanpakken en elkaar vanuit de mienskip gedachte helpen. Dat is mooi en gaat ons vast helpen dit op te lossen. Daarnaast is het werk in de zorg ook gewoon heel erg leuk. Heb je geen ervaring in de zorg of heb je er al een tijd niet gewerkt dan is dit een mooie manier om te proeven hoe leuk je het vindt. Omdat er ook op de langere termijn extra mensen nodig zijn, is dit misschien een mooie opstap naar een langere carrière in de zorg.”
 

Druk op zorg neemt toe

Bij het speciale coronacentrum Anna Schotanus van Alliade merken ze dat er nog steeds elke dag patiënten bij komen. “Ook op dit gebied werken we samen”, legt Janine Meins uit, HR-directeur bij Alliade. “Zorginstellingen in Friesland leveren hier zorgpersoneel voor aan. Die medewerkers zijn daardoor niet inzetbaar binnen de eigen organisatie. De druk wordt aan alle kanten alleen maar groter. Met onze wervingscampagne hopen we ons goed voor te kunnen bereiden op de komende maanden. Want de verwachting is dat de druk op de zorg de komende periode nog groter wordt.”
 

Meld je aan!

Op dit moment hebben zich ongeveer tweehonderd mensen in Friesland gemeld bij www.extrahandenvoordezorg.nl. Mensen zonder ervaring en oud-zorgmedewerkers die tijdelijk inzetbaar zijn, kunnen zich aanmelden via deze website. Er wordt dan direct gekeken waar iemand kan worden ingezet. De wervingscampagne is een initiatief van alle zorginstellingen in Friesland.

Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Beleefmiddag Simon Vestdijk Franeker drukker dan vorig jaar

06-11-2020

FRANEKER - Voor leerlingen in groep 8 van de basisschool breekt de tijd aan om zich te oriënteren op hun schoolkeuze.

Vastgesteld logiesbeleid gemeente Harlingen

06-11-2020

HARLINGEN - Burgemeester en Wethouders van Harlingen maken bekend dat de gemeenteraad in de raadsvergadering van 22 oktober 2020 het logiesbeleid heeft vastgesteld.

Het Alternatief 76, 6 november ’20

06-11-2020

HARLINGEN - In de tweede Lock down komen we met twee man uit de studio want door de versterkte maatregelen die gelden voor twee weken vanaf woensdag 3 november 22.00 uur mogen er niet meer mensen in.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Greenart Production Greenart Production Karsten Wonen Karsten Wonen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Broodje Nuchter Broodje Nuchter
Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Food 80/20 Food 80/20 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Greenart Production Greenart Production Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona