Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Friese scouts en zeekadetten naar Nationale Dodenherdenking

04-04-2018

HARLINGEN - Op 4 mei leveren 90 scouts en zeekadetten uit Friesland een bijdrage aan de Nationale Dodenherdenking op de Dam in Amsterdam.

Scouting Nederland en het Zeekadetkorps Nederland vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de Dodenherdenking. Scouts en zeekadetten voelen zich betrokken bij de maatschappij en leveren hun bijdrage aan de samenleving, onder andere door middel van het helpen bij maatschappelijke activiteiten. Op deze manier krijgen jongeren de kans om zich persoonlijk te ontwikkelen.

 

De scouts en zeekadetten ondersteunen het Nationaal Comité 4 en 5 mei op een aantal manieren. Zo reiken ze kransen aan, hijsen en bewaken ze de vlaggen, ondersteunen ze mensen die slecht ter been zijn en reiken ze bloemen uit tijdens het defilé.

 

De deelnemende scouts en zeekadetten bereiden zich uitgebreid voor op deze bijzondere taak. Tijdens een voorbereidingsweekend (6, 7 en 8 april) bezoeken ze het Verzetsmuseum in Leeuwarden, daar zullen ze ook spreken met een verzetsstrijder uit Leeuwarden en bezoeken ze historisch belangrijke plekken uit de Tweede Wereldoorlog in Leeuwarden. Later in het weekend spreken twee oorlogsoverlevenden over hun ervaringen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een cameraman en een veteraan vertellen over hun ervaringen in Uruzgan. De projectleider van het Nationaal Comité 4 en 5 mei geeft een toelichting over de opzet van de herdenking en het belang van herdenken. Ook bezoeken de deelnemers een toneelstuk over de keuzes waar mensen tijdens een oorlog voor komen te staan. Het weekend maakt altijd veel indruk op de deelnemers. Het biedt ze niet alleen veel achtergrondinformatie over de gebeurtenissen in de oorlog, de persoonlijke verhalen maken dat de deelnemers extra gemotiveerd zijn om een bijdrage te leveren aan de Nationale Herdenking.

 

De groep is te gast bij het Zeekadetkorps Lemmer. Ze overnachten op de schip van het korps Lemmer en het korps Urk, die samen afgemeerd liggen aan de Sluisweg in Lemmer.

Algemeen

Meer nieuws

Jeugdjournaal Zeerobben

04-04-2018

Harlingen – Vanwege Pasen was er afgelopen weekend maar een zeer beperkt programma voor de jeugdafdeling.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 13 - 2018

04-04-2018

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van week 13 - 2018

Reacties

Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier de Groot Atelier de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen ForHim Menswear ForHim Menswear Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Ons Food&Wine Ons Food&Wine Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Almamater Almamater Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires VVV Harlingen VVV Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires VVV Harlingen VVV Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe