De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Friese frisse lucht voor iedereen

24-06-2021

HARLINGEN - Provincie Fryslân heeft de schoonste lucht van Nederland, zo blijkt uit onderzoek van Milieudefensie.

De stad Groningen kwam recentelijk als winnaar uit de bus bij een onderzoek, van het Europees Milieuagentschap, naar schone lucht in steden. Goed nieuws voor het noorden dus. Al hangt er wel een ‘maar’ in de lucht, want; het hebben van de schoonste lucht betekent niet dat onze lucht niet schoner kan. Provincie Fryslân en gemeente Ameland hebben zich daarom aangesloten bij het Schone Lucht Akkoord en roepen andere Friese gemeenten op om dat ook te doen.

 

“Wy soene it goed fine at alle Fryske gemeenten harren hjirby oanslute sadat we mei inoar mear kennis opdwaan kinne rûnom it behâlden fan ús skjinne loft. Fandêr dizze oprop oan de gemeenten”, aldus Gedeputeerde Douwe Hoogland.

 

Het Schone Lucht Akkoord is een overeenkomst tussen provincies, gemeenten en het Rijk waarin zij zich committeren aan de ambitie om de luchtkwaliteit in Nederland permanent te verbeteren. Met als doel dat mensen langer, gezonder en met meer kwaliteit leven. Schone lucht is ten slotte van belang voor iedereen. Voor nu én in de toekomst.

 

Een mens haalt gemiddeld zes miljoen keer per jaar adem. De kwaliteit van de lucht dat hierbij ingeademd wordt, hangt onder andere af van de hoeveelheid fijnstof en stikstofdioxide dat zich in de lucht bevindt. Deze stoffen worden bijvoorbeeld uitgestoten door verkeer en industrie. Maar ook het stoken van hout kan plaatselijk effect hebben op de luchtkwaliteit.

 

Ook al is de lucht schoner dan vroeger, toch voldoet de gemiddelde luchtkwaliteit in Nederland nog niet aan de advieswaarden van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Op tal van plaatsen wordt toch nog meer luchtvervuiling gevonden dan de advieswaarden voorschrijven en die vervuilde lucht houdt zich niet aan grenzen van gemeenten en provincies. Het is dus van belang dat het verbeteren en behouden van een goede luchtkwaliteit gezamenlijk opgepakt wordt.

 

Algemeen Natuur & Milieu Regio

Meer nieuws

Wat mag er per 26 juni allemaal weer?

24-06-2021

HARLINGEN - Vanaf zaterdag 26 juni zijn alle deuren open, waarbij anderhalve meter afstand de allesbepalende norm blijft.

Lesaanbod nieuwe seizoen gereed, introductie Seewynpas

24-06-2021

HARLINGEN - Seewyn Kunsteducatie heeft het aanbod voor het nieuwe seizoen, dat maandag 23 augustus van start gaat, compleet.

Attentie voor alle leden Zeerobben

24-06-2021

HARLINGEN - Morgen zal de laatste ronde van de Regiocup gespeeld worden waarna er een einde komt aan een gedenkwaardig seizoen.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Omdraai De Omdraai De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Food 80/20 Food 80/20 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen
The Shamrock The Shamrock De Lichtboei De Lichtboei Food 80/20 Food 80/20 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Omdraai De Omdraai