Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Friesche Elfsteden te water 2022

28-07-2022

HARLINGEN - De 25ste editie van de Friesche Elfsteden te Water.

Friesche Elfsteden te water 2022 Foto's ©Jez Jelle Zijlstra.

Fotografie en tekst ©Jez Jelle Zijlstra

 

Maandag 25 juli is dit evenement van start gegaan en eindigt op 30 juli in de Prinsentuin in Leeuwarden, waar Andre van Duin de deelnemers zal ontvangen. De grootste groep zijn de kano’s, maar ook surfplanken, motorboten, sloepen en zeilboten doen mee.

 

Vanmorgen was de aankomst om 11:00 uur in Harlingen waar een stempelpost was aan het water op het terrein van de Jumbo. Maar de binnenkomst was zeer breed opgezet tot 15:00 uur kon elke deelnemer een stempel ontvangen. Vanmorgen kwamen druppelsgewijs de eerste kano ’s en motorsloepen binnen. De dames waaronder Elly Runia moesten veelvuldig door de knieën om te de stempelkaart in ontvangst te nemen voor de stempel van Harlingen. Haar collega probeerde de deelnemers te voorzien van een banaan. Hoop dat de dames meer hulp hebben gekregen, want de grote groep aan deelnemers moesten nog komen. Vele kajakkers zaten dan ook bij Peter en Ria Hoek in Kimswerd aan de koffie en iets lekkers. Ria heeft ook een functie binnen de organisatie van kajakkers, en door hun vele kanovakanties hebben zij vele vriendschappen opgebouwd, waar van nu ook deelnemers aan de Friesche Elfstedentocht te water aan meedoen. Zo tref je Italianen, Duitsers en Belgen etc.

 

Toen ik een peddelaar vroeg, ben je ook op de koffie geweest? Was het antwoord “het was er smoordruk, daarom maar door gevaren”. Na de stempelpost was er nog een verassing, als de kajakdeelnemers en de anderen op het water onder Kerkpoortsbrug voeren. Een vijftal slagwerkers op diverse instrumenten verwelkomden de deelnemers en toehoorders met ritmische muziek. Dat menig kajaker kon op de maat zijn lichaam los maken, dansbare ochtendgymnastiek. Bij de bekende drie bruggen was voor onbekende deelnemers die alleen peddelden, welke route moeten we nu nemen? Geen probleem was mijn antwoord, je komt altijd op het van Harinxmakanaal uit, en de mooiste route is rechtuit.

 

Hieronder een kleine fotoimpressie van de morgen.

Foto's ©Jez Jelle Zijlstra.

Evenement Sport & Recreatie

Meer nieuws

Bakfiets “ KeepRolling… Bak vol verhalen” en Sterk in Verbinding!

28-07-2022

HARLINGEN - Op donderdag 28 juli was burgemeester Ina Sjerps even onderdeel van het team Bakfiets KeepRolling!

8e speelronde Copini 60+ kaatscompetitie 2022

28-07-2022

HARLINGEN - Tijdens de 8e speelronde was de opkomst wat lager dan de voorgaande avonden.

Cruiseschip Star Legend van Windstar Cruises meert aan in Harlingen

28-07-2022

HARLINGEN - Aankomende zondag 31 juli brengt het luxe zeecruiseschip de Star Legend haar maiden call aan Harlingen.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje