Doe/beleefmiddagen

Doe/beleefmiddagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? In november organiseert rsg Simon Vestdijk in Harlingen 2 doemiddagen en in Franeker een beleefmiddag.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fractievoorzitter Sijtsma laat van zich horen

18-09-2020

HARLINGEN - Alvast een dankzegging voor de uitnodiging van dhr. Saakstra, fractievoorzitter van Harlinger Belang (HB), om nogmaals duidelijk te maken waarom het CDA in het verleden gekozen heeft voor een fietstunnel.

Fractievoorzitter Sijtsma laat van zich horen Hendrik Sijtsma CDA

Opnieuw, het lijkt erop dat de HB fractievoorzitter last van zijn geheugen heeft en niet meer precies weet waarom wij die keuze hebben gemaakt. Ik verwijs dhr. Saakstra naar de opname van de betreffende vergadering. Harlinger Belang haalt oude koeien uit de sloot met het fietspad tussen Midlum en Wijnaldum, een discussie die we al eerder in de raad hebben gevoerd. Harlinger Belang wilde een onderzoek naar een fietspad met brug waar de kinderen niet overheen kunnen fietsen en minder mobiele ouderen niet langs kunnen.

 

Voor de veiligheid van onze kinderen en ouderen heeft het CDA altijd gevochten voor een fietspad met tunnel. Het CDA heeft in 2012 dit plan gelanceerd met als aanleiding dat de basisschool in Winaam ging sluiten en er een veilige fietsroute voor jonge kinderen nodig was. Toen was al duidelijk dat een brug met een laag hellingspercentage waar de kinderen en ouderen overheen kunnen, technisch en praktisch niet past in de route. Dhr. Saakstra is hardhorend wat dat betreft, maar is ook al wat op leeftijd.

  • Bekijk de video hieronder om alvast te zien hoe het eruit komt te zien.

 

In het verslag van Harlinger Belang van de raadsvergadering over de huisvesting van de ambtenaren wordt de discussie wederom via social media gevoerd en niet in de raad, daar waar het hoort. Dhr. Sijtsma is de weg kwijt volgens Jappie Saakstra. Fractievoorzitter Sijtsma heeft duidelijk in de raadsvergadering namens het CDA haar standpunt om 2 scenario’s uit te werken naar voren gebracht. Een keuze die ongeacht achtergrond of coalitieafspraken gemaakt kunnen worden, waarbij je volgens HB als partij niet tegen het collegevoorstel zou mogen stemmen. Hoe vaak heeft HB deze periode al voorstellen in de gemeenteraad weggestemd, zelfs tegen de begroting.

 

Dan krijgt het CDA nog een verwijt dat we uiteindelijk toch voor het voorstel huisvesting stemmen. Hierover het volgende: Ondanks dat de wens van het CDA om 2 scenario’s uit te werken geen meerderheid kreeg, heeft het CDA wel voor het voorstel huisvesting gestemd. Democratisch gezien voor een belangrijk onderwerp als deze, het enige juiste besluit. Een besluit die Harlinger Belang niet begrijpt. Een partij die zich Dé lokale partij van de gemeente Harlingen noemt, laat zich bestuurlijk meeslepen door negativisme, frustratie en voert regelmatig via de (social)media anticampagne tegen de coalitiepartijen. De regelmatige aantijgingen richting fractievoorzitter Sijtsma druist ook nog eens in tegen de afspraak die we nog niet zo lang geleden in Kimswerd hebben gemaakt om niet met ‘modder’ te gooien via de (social)media. Een gepaste reactie is hiermee op z’n plaats.

 

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

 

Hendrik Sijtsma - CDA Harlingen  

 

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Geen nieuwe coronamaatregelen voor Friesland

18-09-2020

HARLINGEN - Onze provincie krijgt nog niet te maken met nieuwe regionale coronamaatregelen.

Weekendoverzicht senioren fc Harlingen

18-09-2020

HARLINGEN - De dames van fc Harlingen spelen zaterdag de tweede competitiewedstrijd.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 38 - 2020

18-09-2020

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 14 t/m 18 september 2020.

Reacties

HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Greenart Production Greenart Production Food 80/20 Food 80/20 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Broodje Nuchter Broodje Nuchter De Lichtboei De Lichtboei Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt The Shamrock The Shamrock Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen