De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fractievoorzitter Sijtsma laat van zich horen

18-09-2020

HARLINGEN - Alvast een dankzegging voor de uitnodiging van dhr. Saakstra, fractievoorzitter van Harlinger Belang (HB), om nogmaals duidelijk te maken waarom het CDA in het verleden gekozen heeft voor een fietstunnel.

Fractievoorzitter Sijtsma laat van zich horen Hendrik Sijtsma CDA

Opnieuw, het lijkt erop dat de HB fractievoorzitter last van zijn geheugen heeft en niet meer precies weet waarom wij die keuze hebben gemaakt. Ik verwijs dhr. Saakstra naar de opname van de betreffende vergadering. Harlinger Belang haalt oude koeien uit de sloot met het fietspad tussen Midlum en Wijnaldum, een discussie die we al eerder in de raad hebben gevoerd. Harlinger Belang wilde een onderzoek naar een fietspad met brug waar de kinderen niet overheen kunnen fietsen en minder mobiele ouderen niet langs kunnen.

 

Voor de veiligheid van onze kinderen en ouderen heeft het CDA altijd gevochten voor een fietspad met tunnel. Het CDA heeft in 2012 dit plan gelanceerd met als aanleiding dat de basisschool in Winaam ging sluiten en er een veilige fietsroute voor jonge kinderen nodig was. Toen was al duidelijk dat een brug met een laag hellingspercentage waar de kinderen en ouderen overheen kunnen, technisch en praktisch niet past in de route. Dhr. Saakstra is hardhorend wat dat betreft, maar is ook al wat op leeftijd.

  • Bekijk de video hieronder om alvast te zien hoe het eruit komt te zien.

 

In het verslag van Harlinger Belang van de raadsvergadering over de huisvesting van de ambtenaren wordt de discussie wederom via social media gevoerd en niet in de raad, daar waar het hoort. Dhr. Sijtsma is de weg kwijt volgens Jappie Saakstra. Fractievoorzitter Sijtsma heeft duidelijk in de raadsvergadering namens het CDA haar standpunt om 2 scenario’s uit te werken naar voren gebracht. Een keuze die ongeacht achtergrond of coalitieafspraken gemaakt kunnen worden, waarbij je volgens HB als partij niet tegen het collegevoorstel zou mogen stemmen. Hoe vaak heeft HB deze periode al voorstellen in de gemeenteraad weggestemd, zelfs tegen de begroting.

 

Dan krijgt het CDA nog een verwijt dat we uiteindelijk toch voor het voorstel huisvesting stemmen. Hierover het volgende: Ondanks dat de wens van het CDA om 2 scenario’s uit te werken geen meerderheid kreeg, heeft het CDA wel voor het voorstel huisvesting gestemd. Democratisch gezien voor een belangrijk onderwerp als deze, het enige juiste besluit. Een besluit die Harlinger Belang niet begrijpt. Een partij die zich Dé lokale partij van de gemeente Harlingen noemt, laat zich bestuurlijk meeslepen door negativisme, frustratie en voert regelmatig via de (social)media anticampagne tegen de coalitiepartijen. De regelmatige aantijgingen richting fractievoorzitter Sijtsma druist ook nog eens in tegen de afspraak die we nog niet zo lang geleden in Kimswerd hebben gemaakt om niet met ‘modder’ te gooien via de (social)media. Een gepaste reactie is hiermee op z’n plaats.

 

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

 

Hendrik Sijtsma - CDA Harlingen  

 

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Geen nieuwe coronamaatregelen voor Friesland

18-09-2020

HARLINGEN - Onze provincie krijgt nog niet te maken met nieuwe regionale coronamaatregelen.

Weekendoverzicht senioren fc Harlingen

18-09-2020

HARLINGEN - De dames van fc Harlingen spelen zaterdag de tweede competitiewedstrijd.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 38 - 2020

18-09-2020

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 14 t/m 18 september 2020.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen De Omdraai De Omdraai The Shamrock The Shamrock Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus
The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats De Omdraai De Omdraai Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus