HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks: voor een groene en sociale gemeente. Het is tijd voor verandering. Voor nu en later.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Folkert Groenveld wint de 10e partij

22-08-2021

HARLINGEN - Met deze overwinning werd de onderlinge stand iets dragelijker in het wereldkampioenschap Fries dammen.

Folkert Groenveld wint de 10e partij Foto: WFD

De stand is nu 7½-2½. Maar belangrijker nog was de wijze waarop Groenveld won. Hij liet zien het te kunnen. Na een minder zorgvuldige zet van Walinga op de 43ste zet maakte Groenveld de partij goed af. Op de 48ste zet liet hij zijn tegenstander nog bijna ontsnappen, maar die zag niet het juiste plan, waarna Folkert Groenveld alsnog gedecideerd won. Na het spektakel van gisteren werden er nu aanzienlijk minder fouten gemaakt. Walinga had een centrumstand en Groenveld stond meer aan de rand. Het werd een strategisch duel, waarbij lange tijd het evenwicht niet verbroken werd. Zondag is de slotpartij.

 

Fries dammen breekt door bij de jonge generatie internationale denksporters.

 

Finale FRYSK! Op zondag: Ilfat Karimov (Rusland)-Jelle Wierma

Klassiek Fries Dammen: ZhuoyuanDu (China)-Frederik Bos

 

WK match en online toernooien bereiken nieuwe generatie spelers. Vandaag waren de halve finales van de onlinetoernooien. De winnaars van de toernooien FRYSK!, met vijf tegen vijf schijven toernooi en het Klassieke Friese spel met 20 tegen 20 schijven spelen zondag. De winnaars van de finale plaatsen zich met het online toernooi voor het volgende Fryslân Open Toernooi en voor de volgende FRYSK! Wereldkampioenschap, beide staan gepland voor het voorjaar 2022. Het speeltempo in het FRYSK! toernooi is 1 minuut met 2 seconden voor elke zet (Fischer systeem); en voor het Fries Klassiek toernooi is het 2 minuten met 2 seconden voor elke zet. In de finales op zondag is het 2 minuten met 4 secondes en 4 minuten met 4 seconden, respectievelijk. Jell Wiersma plaatste zich als nummer 1 in de halve finale, de chinees ZhuoyuanDu uit Shanghai (China), 13 jaar oud werd 2e. Jelle Wiersma behaalde een nipte overwinning. Hij had 19 uit 14. Zijn beslissingspercentage was slechts 50%. ZhuoyuanDu had 13 partijen gespeeld en 18 punten. Zijn beslissingspercentage was 62%.

 

Derde werd Michael Semianiuk uit Minsk (Belarus), 21 jaar oud, met 17 uit 13, met een winstpercentage van 46%. De eerste halve finale is gewonnen door de Rus Ilfat Karimov. Ilfat Karimov komt uit Tyumen en is 18 jaar oud. Hij speelt het FRYSK! nog maar twee jaar. De finale op zondag is tussen Wiersma en Karimov.

 

In het Klassieke Friese spel werd de 42-jarige Frederik Bos uit Nederland de eerste finalist. Hij  had in de halve finale 12 punten uit 7 partijen met een beslissingspercentage van 86%. In de tweede finale op zaterdag 21 augustus won ZhuoyuanDu uit Shanghai (China). Hij mag zondag in de finale aantreden tegen Frederik Bos. Nadat de chinees ZhuoyuanDu  in het FRYSK! meegedaan had en slechts tweede werd is het hem bij het klassieke spel wel gelukt zich te plaatsen voor de finale. Hij won de tweede halve finale met overmacht met een beslissingspercentage van 89%. Hij behaalde 16 uit 9. Verloor er één en won er 8. De finales worden zondag 22 augustus gespeeld. De finale van het FRYSK! Vanaf 10.30 uur tot 11.15 uur, en het Klassieke Friese spel wordt gespeeld van 11.30 uur tot  12.15 uur.

 

De wedstrijden zijn te volgen via www.frisiandraughts.com van Stifting WFD op de LIVE pagina en op het dam-gaming platform www.lidraughts.org.

  • De slotpartij 11 is zondag 22 augustus om 10.00 uur.
  • Sluitingsceremonie 14.30 uur door de burgemeester van Harlingen mevrouw Ina Sjerps.

 

Alle partijen worden gespeeld in het prachtige historische stadhuis van Harlingen.

 

Algemeen Gemeente Kunst & Cultuur Sport & Recreatie

Meer nieuws

WK tweekamp Fries dammen: Walinga wint opnieuw

21-08-2021

HARLINGEN - In een gecompliceerde partij in de WK tweekamp Fries dammen was Walinga in de 9e ronde de meeste gelukkige, Folkert Groenveld vond niet de juiste verdediging in een vijf om vijf stand.

Reacties