De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Filmster uit Harlingen maandag 4 mei op tv

04-05-2020

HARLINGEN - Op maandagavond 4 mei a.s. is de tv première van de film “Dunkirk” te zien bij SBS6.

Filmster uit Harlingen maandag 4 mei op tv Een speciale “filmster” in deze film is de Hr. Ms. Sittard, het drijvende en varende clubhuis van de Zeekadetten uit Harlingen.

Een bijzondere oorlogsfilm die het verhaal verteld van de redding van een groot deel van het Engelse leger tijdens de WO II. Circa 338.000 soldaten worden tussen 26 mei en 4 juni 1940 geëvacueerd vanaf het strand van Duinkerken (Frankrijk). Het leger is omsingeld door het Duitse leger. Met behulp van heel veel grote en kleine boten worden de ontredderde soldaten teruggebracht naar Engeland onder de operatie naam Dynamo. Ook wel het wonder van de WO II genoemd. Ondanks de terugtrekking een groot succes voor de Engelsen, aangezien de Duitsers deze grootschalige reddingsoperatie niet hadden verwacht.

 

In 1958 is de eerste film over deze grootschalige reddingsoperatie uitgekomen. In 2016 is deze bijzondere reddingsoperatie opnieuw verfilmd door Warner Bros Pictures onder regie van Christopher Nolan. De regisseur die ook diverse succesvolle Batman films heeft gemaakt. Harry Styles en Tom Hardy spelen hier in de hoofdrollen. De filmpremière in de bioscoop was in juli 2017.

 

Een speciale “filmster” in deze film is de Hr. Ms. Sittard, het drijvende en varende clubhuis van de Zeekadetten uit Harlingen. Speciaal voor de film is de Sittard, een voormalige mijnenveger uit 1954, omgebouwd als destroyer. Zij speelt in de film een dubbelrol. Enerzijds als de destroyer uit de H klasse Havant H32 en anderzijds als de J-klasse destroyer de Jaguar F 34. Voor de filmopnames is de Sittard enkele maanden in Duinkerken geweest. Daarnaast een maand op het IJsselmeer bij Urk en tenslotte nog twee weken naar de filmset langs de zuidkust bij Engeland. Alles bij elkaar is zij met een wisselende bemanning van het Zeekadetkorps vier maanden lang betrokken geweest bij de filmactiviteiten. Een hele bijzondere en spectaculaire ervaring voor zowel het schip als het Zeekadetkorps. Een film met historische waarde die je gezien moet hebben uiteraard.

 

Algemeen Kunst & Cultuur Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Lekker lockdown - deel 1!

04-05-2020

HARLINGEN - "Lekker lockdown" is de quarantaine kookshow met chef Ward de Graaf.

Benefrietje voor bewoners en medewerkers op bevrijdingsdag!

04-05-2020

HARLINGEN - Bewoners en medewerkers van de verzorgingshuizen De Batting, Spiker en Herbergier worden dinsdag 5 mei getrakteerd op een frietje!

Reacties

Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Omdraai De Omdraai Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Food 80/20 Food 80/20 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Greenart Production Greenart Production Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Food 80/20 Food 80/20 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen