Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Film Fishermans Friends met zang van zeemanskoor de Skúmkoppen

03-02-2023

HARLINGEN - Zondagmiddag 5 februari in de Koornbeurs te Franeker: de film 'Fisherman Friends' met zang van zeemanskoor de Skúmkoppen uit Harlingen.

Een film die zich afspeelt in het Zuid Westen van Engeland en waarin een shantykoor de hoofdrol speelt. Het verhaal van het koor speelt zich af in een locale vissersplaats. De mooie shanty liedjes en de liefde spelen hierin ook een rol van betekenis. Kortom voldoende ingrediënten voor een mooie en sfeervolle film. Om in de stemming te komen zal het Harlinger zeemanskoor De Skúmkoppen voor aanvang van de film verschillende shanty’s en zeemansliederen gaan zingen.

 

Wie zijn de skúmkoppen?

Het zeemanskoor de Skúmkoppen uit Harlingen werd op 3 maart 1994 opgericht. Het koor begon met 15 enthousiaste zangers die graag de werkliederen wilden zingen (mooie shanty’s en ballades), die de harde werkers op de oude zeilschepen vroeger zongen. Het koor heeft al jarenlang een bezetting van vijfenvijftig zangers inclusief vier accordeonisten en een violist. De meeste koorleden komen uit de regio van Noordwest Friesland. Onder de bezielende leiding van de dirigent, Sjoerd de Boer, brengt dit koor vele bekende en minder bekende shanty’s en zeemansliederen ten gehore. Maar ook liederen die het zeemansleven licht aanraken.

 

De Skúmkoppen zingen niet alleen liederen in het Engels, maar ook in het Nederlands en het Fries. Zelfs liederen in het Kroatisch worden niet geschuwd en op verzoek zou het best kunnen dat er een smartlap wordt gezongen. Het koor treedt op bij Shantyfestivals, maar ook bij Sail Harlingen, Sail Amsterdam en zelfs bij de Havendagen van Rotterdam. Ook werd er al een paar keer in Duitsland opgetreden. Recent heeft het koor nog opgetreden bij de opening van het Vliet in Franeker. En dan zijn er natuurlijk ook nog de mooie optredens in bejaardentehuizen en de ziekenhuizen. Altijd weer een dankbaar publiek.

 

Verscheidenheid in eenheid

Het koor bestaat uit leden van verschillende pluimage oftewel, de een is timmerman, de ander boekhouder, scheepsbouwer of stratenmaker geweest. Maar allemaal hebben ze dezelfde hobby, de liefde voor het zingen en het genieten van de muziek en zang. Met humor en natuurlijk  wederzijds respect repeteren de Skúmkoppen iedere dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 uur met plezier in het multicultureel centrum Het Vierkant in Harlingen. Ook de nazit, het zogeheten derde blokje, is een niet onbelangrijk onderdeel van de repetitieavond, althans voor een deel van het koor.

 

De optredens van het zeemans koor worden gekenmerkt door veel spontaniteit met meestal  drie-stemmige zang doorspekt met drama en vrolijkheid. Het koor is sinds het voorjaar van 2022 voorzien van nieuwe blauw/wit gestreepte blouses. Deze nieuwe outfit geeft het koor een frisse en stoere aanblik. Genoeg redenen om het optreden van dit koor en de vertoning van een mooie shanty film in uw agenda te plaatsen.                          

 

  • Zondag 5 februari in de Koornbeurs te Franeker.
  • Aanvang: 14.30 uur.

 

Algemeen Kunst & Cultuur Muziek

Meer nieuws

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

03-02-2023

HARLINGEN - Zaterdag 4 februari 2023 is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 5 - 2023

03-02-2023

HARLINGEN - Bekendmakingen van de gemeente Harlingen van 30-1 t/m 3-2-2023.

Bibliotheek Harlingen helpt mensen die moeite hebben met lezen

03-02-2023

HARLINGEN - Het lijkt zo gemakkelijk, een whatsapp met de mobiel versturen, de krant lezen of de treinreis plannen op internet.

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock CDA Harlingen CDA Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen TeamFRL TeamFRL Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wellheat Shop Wellheat Shop Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Haarmode Cats Haarmode Cats Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 CDA Harlingen CDA Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok