Doe/beleefmiddagen

Doe/beleefmiddagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? In november organiseert rsg Simon Vestdijk in Harlingen 2 doemiddagen en in Franeker een beleefmiddag.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Feestelijke tewaterlating van het volledig emissievrije schip Green Wave

10-10-2020

HARLINGEN - Op 20 oktober vindt de tewaterlating plaats van het emissievrije schip Green Wave en Minister Cora van Nieuwenhuizen zal de aanwezigen daarbij persoonlijk toespreken via een video boodschap.

Feestelijke tewaterlating van het volledig emissievrije schip Green Wave Het emissievrije schip Green Wave.

De Green Wave is ontwikkeld door The European Shipment Company (TESCO) BV, in samenwerking met partners uit het project Inland Waterway Transport Solutions, of kortweg #IWTS. #IWTS is een Interreg-project in de Noordzeeregio. De Maritieme Academie Harlingen is leidend partner in dit project #IWTS.

 

#IWTS, De Groote-Houtboerke en TESCO bundelen de krachten

In het #IWTS-project, dat in 2017 van start ging, werken tien Europese partners uit de Noordzeeregio samen, die kijken naar allerlei mogelijkheden om de uitstoot van CO2 te verminderen. Een van de oplossingen is het realiseren van een modal shift van weg naar water. Op die manier kan een bijdrage geleverd worden aan een duurzame toekomst.

 

TESCO werd opgericht in 1991 en is gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf sloot zich onlangs bij het # IWTS-project aan. Met de oprichting van Green Wave Urban Transports (GWUT) in 2019 wil TESCO emissievrije stadslogistiek hoog op de agenda zetten, zodat op korte termijn gewerkt kan worden aan het verduurzamen van binnensteden. GWUT onderscheidt zich door nieuwe, kleine scheepstypen te ontwikkelen, die voldoen aan de laatste milieunormen en inzetbaar zijn in de krappe grachten en vaarwegen van steden. De Green Wave zal in het stadscentrum van het Belgische Gent gaan varen.

 

Betere leefomgeving

De historische stad Gent kampt met drukke verkeersroutes en moet haar fraaie middeleeuwse architectuur beschermen door het gebruik van zwaar wegverkeer in het stadscentrum zo veel mogelijk te minimaliseren. Met de Green Wave is nu een oplossing gevonden voor de logistieke problemen van steden zoals Gent. De investering in elektrisch varen moet bijdragen aan een schonere en stillere leefomgeving om daarmee ook de leefbaarheid van steden te vergroten.


Over de Green Wave

Het elektrische schip Green Wave is 15 meter lang en 4 meter breed. Het heeft een capaciteit van 20 ton en vaart voornamelijk met bouwmaterialen, maar is ook beschikbaar voor andere soorten vracht. Bemanning en vrachtlogistiek wordt georganiseerd door De Groote-Houtboerke, een van de partners binnen het #IWTS-project.

 

Door gebruik te maken van de Green Wave wordt de uitstoot van CO2, Sox, Nox met 100% verminderd. Op deze manier worden verkeersopstoppingen teruggedrongen en de uitstoot van fijnstof verlaagd. Door een demonstratie van deze modal shift van weg naar water, zullen hopelijk ook andere ondernemers geïnspireerd worden vergelijkbare concepten te ontwikkelen.

 

De tewaterlating van de Green Wave zal live uitgezonden worden:

Algemeen Bedrijfsleven Natuur & Milieu Onderwijs

Meer nieuws

Laat de bruine vloot weer bruisen: Bestel Red de Vloot bier!

10-10-2020

HARLINGEN - Donderdag 8 oktober was het bottlen van het RED DE VLOOT bier klaar!

Steun de Harlinger zeekadetten met De Grote Clubactie 2020

10-10-2020

HARLINGEN - Ieder jaar organiseert de Rabobank de Club Support actie voor lokale verenigingen en stichtingen.

De CoronaMelder-app: vanaf nu voor iedereen beschikbaar

10-10-2020

HARLINGEN - Het coronavirus is er nog.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Food 80/20 Food 80/20 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Greenart Production Greenart Production Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg
Food 80/20 Food 80/20 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Broodje Nuchter Broodje Nuchter Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Greenart Production Greenart Production Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg