De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Feestelijke tewaterlating van het volledig emissievrije schip Green Wave

10-10-2020

HARLINGEN - Op 20 oktober vindt de tewaterlating plaats van het emissievrije schip Green Wave en Minister Cora van Nieuwenhuizen zal de aanwezigen daarbij persoonlijk toespreken via een video boodschap.

Feestelijke tewaterlating van het volledig emissievrije schip Green Wave Het emissievrije schip Green Wave.

De Green Wave is ontwikkeld door The European Shipment Company (TESCO) BV, in samenwerking met partners uit het project Inland Waterway Transport Solutions, of kortweg #IWTS. #IWTS is een Interreg-project in de Noordzeeregio. De Maritieme Academie Harlingen is leidend partner in dit project #IWTS.

 

#IWTS, De Groote-Houtboerke en TESCO bundelen de krachten

In het #IWTS-project, dat in 2017 van start ging, werken tien Europese partners uit de Noordzeeregio samen, die kijken naar allerlei mogelijkheden om de uitstoot van CO2 te verminderen. Een van de oplossingen is het realiseren van een modal shift van weg naar water. Op die manier kan een bijdrage geleverd worden aan een duurzame toekomst.

 

TESCO werd opgericht in 1991 en is gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf sloot zich onlangs bij het # IWTS-project aan. Met de oprichting van Green Wave Urban Transports (GWUT) in 2019 wil TESCO emissievrije stadslogistiek hoog op de agenda zetten, zodat op korte termijn gewerkt kan worden aan het verduurzamen van binnensteden. GWUT onderscheidt zich door nieuwe, kleine scheepstypen te ontwikkelen, die voldoen aan de laatste milieunormen en inzetbaar zijn in de krappe grachten en vaarwegen van steden. De Green Wave zal in het stadscentrum van het Belgische Gent gaan varen.

 

Betere leefomgeving

De historische stad Gent kampt met drukke verkeersroutes en moet haar fraaie middeleeuwse architectuur beschermen door het gebruik van zwaar wegverkeer in het stadscentrum zo veel mogelijk te minimaliseren. Met de Green Wave is nu een oplossing gevonden voor de logistieke problemen van steden zoals Gent. De investering in elektrisch varen moet bijdragen aan een schonere en stillere leefomgeving om daarmee ook de leefbaarheid van steden te vergroten.


Over de Green Wave

Het elektrische schip Green Wave is 15 meter lang en 4 meter breed. Het heeft een capaciteit van 20 ton en vaart voornamelijk met bouwmaterialen, maar is ook beschikbaar voor andere soorten vracht. Bemanning en vrachtlogistiek wordt georganiseerd door De Groote-Houtboerke, een van de partners binnen het #IWTS-project.

 

Door gebruik te maken van de Green Wave wordt de uitstoot van CO2, Sox, Nox met 100% verminderd. Op deze manier worden verkeersopstoppingen teruggedrongen en de uitstoot van fijnstof verlaagd. Door een demonstratie van deze modal shift van weg naar water, zullen hopelijk ook andere ondernemers geïnspireerd worden vergelijkbare concepten te ontwikkelen.

 

De tewaterlating van de Green Wave zal live uitgezonden worden:

Algemeen Bedrijfsleven Natuur & Milieu Onderwijs

Meer nieuws

Laat de bruine vloot weer bruisen: Bestel Red de Vloot bier!

10-10-2020

HARLINGEN - Donderdag 8 oktober was het bottlen van het RED DE VLOOT bier klaar!

Steun de Harlinger zeekadetten met De Grote Clubactie 2020

10-10-2020

HARLINGEN - Ieder jaar organiseert de Rabobank de Club Support actie voor lokale verenigingen en stichtingen.

De CoronaMelder-app: vanaf nu voor iedereen beschikbaar

10-10-2020

HARLINGEN - Het coronavirus is er nog.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Omdraai De Omdraai Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Food 80/20 Food 80/20 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda
Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns