Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Feestelijke tewaterlating van het volledig emissievrije schip Green Wave

10-10-2020

HARLINGEN - Op 20 oktober vindt de tewaterlating plaats van het emissievrije schip Green Wave en Minister Cora van Nieuwenhuizen zal de aanwezigen daarbij persoonlijk toespreken via een video boodschap.

Feestelijke tewaterlating van het volledig emissievrije schip Green Wave Het emissievrije schip Green Wave.

De Green Wave is ontwikkeld door The European Shipment Company (TESCO) BV, in samenwerking met partners uit het project Inland Waterway Transport Solutions, of kortweg #IWTS. #IWTS is een Interreg-project in de Noordzeeregio. De Maritieme Academie Harlingen is leidend partner in dit project #IWTS.

 

#IWTS, De Groote-Houtboerke en TESCO bundelen de krachten

In het #IWTS-project, dat in 2017 van start ging, werken tien Europese partners uit de Noordzeeregio samen, die kijken naar allerlei mogelijkheden om de uitstoot van CO2 te verminderen. Een van de oplossingen is het realiseren van een modal shift van weg naar water. Op die manier kan een bijdrage geleverd worden aan een duurzame toekomst.

 

TESCO werd opgericht in 1991 en is gevestigd in Amsterdam. Het bedrijf sloot zich onlangs bij het # IWTS-project aan. Met de oprichting van Green Wave Urban Transports (GWUT) in 2019 wil TESCO emissievrije stadslogistiek hoog op de agenda zetten, zodat op korte termijn gewerkt kan worden aan het verduurzamen van binnensteden. GWUT onderscheidt zich door nieuwe, kleine scheepstypen te ontwikkelen, die voldoen aan de laatste milieunormen en inzetbaar zijn in de krappe grachten en vaarwegen van steden. De Green Wave zal in het stadscentrum van het Belgische Gent gaan varen.

 

Betere leefomgeving

De historische stad Gent kampt met drukke verkeersroutes en moet haar fraaie middeleeuwse architectuur beschermen door het gebruik van zwaar wegverkeer in het stadscentrum zo veel mogelijk te minimaliseren. Met de Green Wave is nu een oplossing gevonden voor de logistieke problemen van steden zoals Gent. De investering in elektrisch varen moet bijdragen aan een schonere en stillere leefomgeving om daarmee ook de leefbaarheid van steden te vergroten.


Over de Green Wave

Het elektrische schip Green Wave is 15 meter lang en 4 meter breed. Het heeft een capaciteit van 20 ton en vaart voornamelijk met bouwmaterialen, maar is ook beschikbaar voor andere soorten vracht. Bemanning en vrachtlogistiek wordt georganiseerd door De Groote-Houtboerke, een van de partners binnen het #IWTS-project.

 

Door gebruik te maken van de Green Wave wordt de uitstoot van CO2, Sox, Nox met 100% verminderd. Op deze manier worden verkeersopstoppingen teruggedrongen en de uitstoot van fijnstof verlaagd. Door een demonstratie van deze modal shift van weg naar water, zullen hopelijk ook andere ondernemers geïnspireerd worden vergelijkbare concepten te ontwikkelen.

 

De tewaterlating van de Green Wave zal live uitgezonden worden:

Algemeen Bedrijfsleven Natuur & Milieu Onderwijs

Meer nieuws

Het Alternatief 74

09-10-2020

HARLINGEN - En ja hoor daar zijn ze weer, wederom met drie man sterk, aanbieders van alternatieve muziek op de lokale radio.

Ingezonden: Het grote geld heeft afvaloven tot nu gered voor sluiting

09-10-2020

HARLINGEN - Een jaar na boerenprotesten, naar aanleiding van kritiek op de veestapel die teveel stikstof produceert, concluderen de boeren dat de protesten weinig resultaat hebben gehad.

Een veilige herfstvakantie

09-10-2020

HARLINGEN - Ook de herfstvakantie is dit jaar anders dan andere jaren.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Broodje Nuchter Broodje Nuchter Food 80/20 Food 80/20 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Greenart Production Greenart Production IJssalon Min12 IJssalon Min12 DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Lichtboei De Lichtboei HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen
Zensa Moda Zensa Moda Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires