Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen wint ook van Nieuweschoot

07-11-2022

HARLINGEN - Fc Harlingen speelde in het verleden al eens goede wedstrijden zonder dat dit punten opleverde.

Maar afgelopen zondag was juist het tegenovergestelde: na een niet al te beste wedstrijd in Heerenveen namen de Harlingers de volle buit mee naar de havenstad.

 

Fc Harlingen startte in de basis met: Jesse Jaasma onder de lat. Youri Bouma, Martijn Homminga, Marco de Boer en Ivo Wilkeshuis vormden de defensie. Remko Zandberg, Mateusz IJpe en Reinier v/d Stap in het midden en voorin Kevin Hoekstra, Sander Zeilmaker en Kevin Hoekstra.

 

Onder een grijze hemel in een sfeerloze setting gaf de scheidsrechter iets na twee uur het startsein voor de wedstrijd. De gasten begonnen nog goed aan de wedstrijd, want al na zes minuten liep Reinier v/d Stap na een korte solo de zestien in en schoof de 0-1 tegen de touwen en zette fc Harlingen al vroeg op voorsprong. Een voorsprong die na 10 minuten vanaf elf meter vergroot had kunnen worden, maar de doelman van Nieuweschoot stopte de bal voor de lijn.

Vijf minuten later mocht fc Harlingen een vrije trap nemen vanaf een mooie afstand, maar deze leverde weinig moeite op voor de doelman. Halverwege de eerste helft kreeg de thuisploeg een grote kans, maar het schot miste doel. Na een half uur moest Nieuweschoot met tien man verder toen de captain het nodig vond om tijdens een dood spelmoment Ivo Wilkeshuis voor de ogen van de scheidsrechter een klap in het gezicht te geven. Gedrag dat niet bij een aanvoerder past en dat dan ook nog op een sportpark waar de zin: ‘wij houden ons aan de regels’ prijkt op een bord bij de ingang. Verder viel er weinig te beleven voor de rust, behalve dan misschien dat de scheidsrechter al een aardige administratieve klus had te klaren vanwege de vele kaarten die hij gaf.

 

Na de rust hadden Allard Hoekstra en Marco de Boer plaats gemaakt voor Frank Claasz Coockson en Imro Schouwenaar. Al vrij snel was er een hoekschop voor fc Harlingen. Kevin Hoekstra slingerde de bal voor het doel en het was Sander Zeilmaker die bij de tweede paal binnenkopte: 0-2. Snel hierna maakte Nieuweschoot de 1-2, maar verder kwamen ze niet. Het ging steeds harder regenen en het spel werd er van beide kanten niet beter op. Na ruim een uur spelen was het Kevin Hoekstra die de doelman te ver voor zijn doel zag staan en de bal vakkundig over hem heen lepelde het doel in en zo de gasten op 1-3 zette. Sander Zeilmaker en Remko Zandberg werden naar de kant gehaald en Lachen Faggouss en Aaron Bouwhuis kwamen erin.

 

Een kwartier voor tijd was er opnieuw een grote kans voor fc Harlingen, maar deze werd door een verdediger van de lijn gehaald. Nieuweschoot was niet bij machte om nog een kans te creëren en het was aan hun doelman te danken dat de uitslag niet groter uitviel. Wel eindigde de thuisploeg de wedstrijd met negen man, nadat een speler het in de slotfase presteerde om binnen welgeteld 20 seconden twee gele kaarten pakken. Nog meer administratie voor de leidsman. Het eindsignaal kwam voor iedereen als een verlossing.

 

Komend weekend speelt fc Harlingen voor de tweede keer dit seizoen een thuiswedstrijd tegen sc Terschelling. Aanvang van dat duel is 11.45 uur. Na de wedstrijd zal Dicky Power de middag gezellig afsluiten en zal het Rad van Fortuin zijn eerste ronden weer gaan draaien en zijn er leuke prijzen te winnen!

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nuffic jaagt internationalisering aan in Noord-Nederland

07-11-2022

HARLINGEN - Op vrijdag 11 november aanstaande organiseert Nuffic een bijeenkomst voor het voortgezet onderwijs bij RSG Simon Vestdijk in Harlingen: ‘Internationalisering en wereldburgerschap’.

Volleybal Vereniging Harlingen zet vol in op de toekomst

07-11-2022

HARLINGEN - Bij Volleybal Vereniging Harlingen (V.V.H.) wordt de komende jaren ingezet op het werven van nieuwe jeugdleden.

Zuur verlies voor Zeerobben

07-11-2022

HARLINGEN - FC Burgum – Zeerobben 1 – 0.

Karsten Wonen Karsten Wonen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen