Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen wint eenvoudig van Warga

28-11-2022

HARLINGEN - Waar beide ploegen vorige seizoen in de play-offs nog streden voor een plek in de 3e klasse, ziet het er halverwege dit seizoen anders uit.

Fc Harlingen wint eenvoudig van Warga Foto's: Dorus Breidenbach.

Voor aanvang van de wedstrijd stond fc Harlingen bovenaan en stond Warga net onder 'de streep' en had de punten dus hard nodig om het gaatje naar boven niet nog groter te laten worden.

 

In een sportieve wedstrijd waarin beide ploegen kwamen om te voetballen hield fc Harlingen de punten in eigen huis.

Jesse Jaasma verdedigde het doel en werd hierbij in de defensie geassisteerd door Youri Bouma, Martijn Homminga, Marco de Boer en Ivo Wilkeshuis. Het middenveld werd bewaakt door Mateusz IJpe, Aaron Bouwhuis en Reinier v/d Stap en voorin stonden Wessel Roorda, Kevin Hoekstra en Sander Zeilmaker.

 

Nadat er een minuut stilte was gehouden ter nagedachtenis van de eerder deze week overleden oud-speler van vv Harlingen Klaas Justus de Vries verrichtte pupil van de week Rudmer Puite de officiële aftrap van de wedstrijd.

 

Fc Harlingen ging flitsend van start, want al na zes minuten moest de Wargaaster doelman handelend optreden na een vrije trap van Ivo Wilkeshuis. Twee minuten later lag de bal al tegen de touwen toen Martijn Homminga een hoekschop binnenkopte en de thuisploeg op 1-0 zette. fc Harlingen was de betere ploeg met de betere kansen. Sander Zeilmaker kreeg op aangeven van Martijn Homminga een goede kans, maar hij miste het doel op een paar millimeter. Dezelfde Sander legde niet veel later een bal terug op Reinier v/d Stap, maar zijn inzet belandde in de handen van de doelman. Het spel was voornamelijk op de helft van Warga dat halverwege de eerste helft toch een paar keer op de helft van fc Harlingen kwam, maar niet echt gevaarlijk kon worden. Het duurde even voordat de Harlingers hun vorige wisten te vergroten. Drie minuten voor rust mocht fc Harlingen een vrije trap nemen. Kevin Hoekstra slingerde de bal de zestien in en deze kwam uiteindelijk bij Wessel Roorda die de 2-0 aantekende. Nog voordat de prima leidende scheidsrechter IJdema het rustsignaal liet klinken, veroverde Sander Zeilmaker de bal en stiftte de bal over de doelman heen het doel in: 3-0. De thuisploeg ging dus met een comfortabele voorsprong de rust in.

 

Het draaide goed bij fc Harlingen en daarom was er ook geen reden om te wisselen en dus verschenen dezelfde elf namen aan de aftrap van de tweede helft. Die was nog geen vijf minuten oud toen Sander Zeilmaker een geweldige voorzet gaf op Kevin Hoekstra die de bal fraai tegen de touwen kopte: 4-0. Bij een vrije trap van fc Harlingen kon de Wargaaster doelman nog net zijn hand tegen de bal zetten, waardoor deze de lat raakte.

 

Met nog een uur op de klok kwam Jarno Attema in het veld voor Martijn Homminga en Lachen Faggouss verving Wessel Roorda. Het werd zelfs 5-0 toen Sander Zeilmaker wegdraaide bij zijn tegenstander en de bal in de hoek schoof. Tien minuten voor tijd kwamen de gebroeders Mulder (Daan en Jesse) voor Sander Zeilmaker en Ivo Wilkeshuis. Warga maakte vlak voor tijd de 5-1 uit een vrije trap. Hierna bepaalde Kevin Hoekstra de eindstand op 6-1.

 

Zelden zette fc Harlingen de Wargaaster zó makkelijk aan de kant. Ook de zevende thuiswedstrijd in de historie tegen Warga werd dus niet verloren. fc Harlingen blijft koploper en Warga moet zorgen niet verder weg te zakken in het drijfzand van de nacompetitie.

 

Volgende week spelen de Harlingers hun laatste uitwedstrijd voor de winterstop. Dan reizen we af naar Lippenhuizen voor de wedstrijd tegen THOR.

 

 

Foto's Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Friese gemeenten kleuren oranje: stop geweld tegen vrouwen

28-11-2022

HARLINGEN - Wereldwijd wordt van 28 november tot en met 10 december aandacht gevraagd voor geweld tegen vrouwen.

Zeerobben – LAC Frisia 3 – 1

28-11-2022

HARLINGEN - Kleur op de wangen.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda TeamFRL TeamFRL Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen CDA Harlingen CDA Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wellheat Shop Wellheat Shop Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok TeamFRL TeamFRL Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12