Vuurwerkdealer Hubo Faber

Vuurwerkdealer Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen en omstreken? Dan is Hubo Faber het adres voor uw vuurwerk!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
LOTENactie!

LOTENactie!

Inkopen voor de feestdagen doe je natuurlijk in Harlingen. Daar maak je in december kans op 10x €449,-! Welkom aan Zee!
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen wint degradatieduel

12-03-2018

HARLINGEN - Het was best aardig weer afgelopen zondag toen fc Harlingen hun degradatieduel met Warga uit moesten vechten.

Fc Harlingen wint degradatieduel Foto: Dorus Breidenbach.

Warga stond met nog maar 1 puntje stief onderan en Harlingen moest dit kunnen winnen. Nou en het werd duidelijk een strijd uit de laagste regionen. Het voetbal was niet best maar toch kon je je vermaken door de spanning en de inzet, want die was er zeker.

 

Harlingen mistte wat spelers maar daar zijn we inmiddels aan gewend geraakt. De start was goed voor de fc Harlingen, al in de 7e minuut onderschepte Jeroen van Dellen een pass van een tegenstander. Hij zette de aanval op kreeg de bal terug en scoorde 1-0 voor Harlingen. Twee minuten later leek Warga alweer gelijk te komen hun stevige spits A. Zwerver moest de diepte in maar de snelheid ontbrak en zijn schot van afstand was een gemakkelijke prooi voor keeper v d Werf. Meteen hierop wist Harlingen ook weer een dot van een kans te missen. Het spel bleef zwak van beide kanten alhoewel Harlingen wat meer balbezit had en verzorgder speelde.

 

Een schot van Arjan Outhuyse vloog maar net over de kruising, en een vrije trap van Ane Schaap en Arjan Outhuyse had meer weg van een circusact dan een kansrijke vrije trap. De vrije trap die Ane Schaap daarna nam was stukken beter maar helaas net naast. Warga kon niet echt een vuist maken en Harlingen leek het verdedigend in de macht te hebben. En toen was daar een stevig duel tussen Wietze Wybrandi en Jeroen van Dellen waarna de Warga speler Wybrandi duidelijk in het gezicht sloeg van v Dellen. Scheids Achtien had het gezien maar waar rood op z’n plaats leek gaf hij heel verrassend 2 keer geel. En wat gebeurd er, laat nou vlak voor de rust die Wybrandi een bal toevallig goed op sien skoen krije en hoppa het was 1-1. Hartelijk dank scheids Achtien maar het was ook eigen schuld want het had zeker al 3-0 moeten staan maar o.a. Zandbergen net als Sander Zeilmaker miste leuke kansjes.

 

De start in de 2e helft was weer aardig in de 53e minuut belande een goed genomen vrije trap van Arjan Outhuyse voor het doel. De bal werd weggewerkt maar met een knappe omhaal bracht Ane Schaap de bal weer voor het doel terug en daar stond Sander Zeil maker die de bal knap inkopte 2-1. Warga had nu de aardig stevige wind mee en kwam wat vaker naar voren. En het verdedigen van fc Harlingen was niet al te best. Zo kon Wietze Wibrandi, daar is ie weer, een stuiterende bal helemaal vrijstaand hard en hoog inschieten 2-2. Dat was natuurlijk tegen alle verwachtingen in. Maar Harlingen bleef doorvechten voor de volle winst en dat met inzet. Er volgde een aanval via Remco Zandbergen zijn voorzet bereikte, Age Zijlstra sien kleinseun, Jelmer Kooistra en die zijn pass leek Sander Zeilmaker te bereiken maar die werd onderuit geschoffeld. Scheids Achtien gaf Harlingen terecht een strafschop en Iwan Potijk rood en dat had misschien wel kunnen volstaan met geel. Arjan Outhuyse nam de strafschop en dat deed hij goed 3-2 voor Harlingen.

 

Warga probeerde het met lange halen en gauw thuus en Harlingen kreeg nog wat kansjes. Middenveld had Harlingen bijna niet meer en ze bleven spelen met drie spitsen op een rij, maar ja dat mut kanne. Niels Vlottes kwam er in voor Remco Zandbergen, die had z’n best gedaan. Sander Zeilmaker speelde zich nog 2 keer mooi vrij maar schoot jammerlijk net naast. Er liepen een of twee spelers bij Harlingen met ut eind in e bek maar die werden niet gewisseld. Wel moest Jeroen van Dellen eruit voor Marco Zeilmaker en ook Jelmer Kooistra die goed speelde werd gewisseld voor Martin van Andel. Aan de stand veranderde niets meer en zo won het jeugdige team van Harlingen op inzet en gewoon omdat ze beter waren met 3-2, en dat is mooi.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Dijkstra en Geelhoed airco service squash competitie 09-03-2018

12-03-2018

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

De eerste van 5 ‘batches’ van de kandidaten van de VVD

12-03-2018

HARLINGEN - De VVD presenteert een flinke lijst met mensen uit alle geledingen van de samenleving, en van alle leeftijden.

Jazz-O-Matic-Five speelt onvermoeibaar strak

12-03-2018

HARLINGEN - Jazz-O-Matic-Five verzorgde zondagmiddag 11 maart in stadsschouwburg Trebol in Harlingen het derde concert van dit seizoen dat het Centrum Traditionele Jazz Harlingen in samenwerking met Friejam had georganiseerd (CTHJ).

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe VVV Harlingen VVV Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei Almamater Almamater Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen
BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns