Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen wint degradatieduel

12-03-2018

HARLINGEN - Het was best aardig weer afgelopen zondag toen fc Harlingen hun degradatieduel met Warga uit moesten vechten.

Fc Harlingen wint degradatieduel Foto: Dorus Breidenbach.

Warga stond met nog maar 1 puntje stief onderan en Harlingen moest dit kunnen winnen. Nou en het werd duidelijk een strijd uit de laagste regionen. Het voetbal was niet best maar toch kon je je vermaken door de spanning en de inzet, want die was er zeker.

 

Harlingen mistte wat spelers maar daar zijn we inmiddels aan gewend geraakt. De start was goed voor de fc Harlingen, al in de 7e minuut onderschepte Jeroen van Dellen een pass van een tegenstander. Hij zette de aanval op kreeg de bal terug en scoorde 1-0 voor Harlingen. Twee minuten later leek Warga alweer gelijk te komen hun stevige spits A. Zwerver moest de diepte in maar de snelheid ontbrak en zijn schot van afstand was een gemakkelijke prooi voor keeper v d Werf. Meteen hierop wist Harlingen ook weer een dot van een kans te missen. Het spel bleef zwak van beide kanten alhoewel Harlingen wat meer balbezit had en verzorgder speelde.

 

Een schot van Arjan Outhuyse vloog maar net over de kruising, en een vrije trap van Ane Schaap en Arjan Outhuyse had meer weg van een circusact dan een kansrijke vrije trap. De vrije trap die Ane Schaap daarna nam was stukken beter maar helaas net naast. Warga kon niet echt een vuist maken en Harlingen leek het verdedigend in de macht te hebben. En toen was daar een stevig duel tussen Wietze Wybrandi en Jeroen van Dellen waarna de Warga speler Wybrandi duidelijk in het gezicht sloeg van v Dellen. Scheids Achtien had het gezien maar waar rood op z’n plaats leek gaf hij heel verrassend 2 keer geel. En wat gebeurd er, laat nou vlak voor de rust die Wybrandi een bal toevallig goed op sien skoen krije en hoppa het was 1-1. Hartelijk dank scheids Achtien maar het was ook eigen schuld want het had zeker al 3-0 moeten staan maar o.a. Zandbergen net als Sander Zeilmaker miste leuke kansjes.

 

De start in de 2e helft was weer aardig in de 53e minuut belande een goed genomen vrije trap van Arjan Outhuyse voor het doel. De bal werd weggewerkt maar met een knappe omhaal bracht Ane Schaap de bal weer voor het doel terug en daar stond Sander Zeil maker die de bal knap inkopte 2-1. Warga had nu de aardig stevige wind mee en kwam wat vaker naar voren. En het verdedigen van fc Harlingen was niet al te best. Zo kon Wietze Wibrandi, daar is ie weer, een stuiterende bal helemaal vrijstaand hard en hoog inschieten 2-2. Dat was natuurlijk tegen alle verwachtingen in. Maar Harlingen bleef doorvechten voor de volle winst en dat met inzet. Er volgde een aanval via Remco Zandbergen zijn voorzet bereikte, Age Zijlstra sien kleinseun, Jelmer Kooistra en die zijn pass leek Sander Zeilmaker te bereiken maar die werd onderuit geschoffeld. Scheids Achtien gaf Harlingen terecht een strafschop en Iwan Potijk rood en dat had misschien wel kunnen volstaan met geel. Arjan Outhuyse nam de strafschop en dat deed hij goed 3-2 voor Harlingen.

 

Warga probeerde het met lange halen en gauw thuus en Harlingen kreeg nog wat kansjes. Middenveld had Harlingen bijna niet meer en ze bleven spelen met drie spitsen op een rij, maar ja dat mut kanne. Niels Vlottes kwam er in voor Remco Zandbergen, die had z’n best gedaan. Sander Zeilmaker speelde zich nog 2 keer mooi vrij maar schoot jammerlijk net naast. Er liepen een of twee spelers bij Harlingen met ut eind in e bek maar die werden niet gewisseld. Wel moest Jeroen van Dellen eruit voor Marco Zeilmaker en ook Jelmer Kooistra die goed speelde werd gewisseld voor Martin van Andel. Aan de stand veranderde niets meer en zo won het jeugdige team van Harlingen op inzet en gewoon omdat ze beter waren met 3-2, en dat is mooi.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Dijkstra en Geelhoed airco service squash competitie 09-03-2018

12-03-2018

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

De eerste van 5 ‘batches’ van de kandidaten van de VVD

12-03-2018

HARLINGEN - De VVD presenteert een flinke lijst met mensen uit alle geledingen van de samenleving, en van alle leeftijden.

Jazz-O-Matic-Five speelt onvermoeibaar strak

12-03-2018

HARLINGEN - Jazz-O-Matic-Five verzorgde zondagmiddag 11 maart in stadsschouwburg Trebol in Harlingen het derde concert van dit seizoen dat het Centrum Traditionele Jazz Harlingen in samenwerking met Friejam had georganiseerd (CTHJ).

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Almamater Almamater Hema Harlingen Hema Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Vogelaar Audio Vogelaar Audio De Lichtboei De Lichtboei HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt VVV Harlingen VVV Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen