Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Fc Harlingen VR 1 vergeet punt(en) mee te nemen uit Sint Anna

31-10-2017

HARLINGEN - De dames van het eerste vrouwenteam van fc Harlingen moesten zaterdag uit spelen tegen St. Anna VR 2.

Fc Harlingen VR 1 vergeet punt(en) mee te nemen uit Sint Anna Foto: Peter IJdema.

En dit was een regelrechte topper omdat dit de wedstrijd tussen de nummer 1 fc Harlingen VR 1 en de nummer 3 St. Anna VR 2 van de ranglijst betrof, waarbij het verschil in punten slecht 1 punt betrof.

 

De dames van VR 1 begonnen direct na de aftrap met het druk zetten op de St. Anna verdediging en deze waren daar in de beginfase behoorlijk mee aan. Doordat de St. Anna dames de bal steeds gehaast weer naar voren trapten kreeg VR 1, door deze ballen te onderscheppen, de kans om via de achterhoede en het middenveld de Harlinger spitsen te lanceren en dit leverde dan ook al snel enkele kansjes op maar gescoord werd er nog niet. In de 7e minuut ging linksachter Nicky goed door en bereikte Demi deze zette de voor op Masia, maar deze kreeg de bal niet goed onder controle zodat een verdedigster de bal kon wegwerken. Nauwelijks een minuut later was er van achteruit een mooi opgezette aanval tussen Sascha en Tracey, waarbij laatste Ashley goed aanspeelde. Ashley ging goed door en schoot op de rand van de 5 meter lijn op de goal en waar vriend en vijand verwachte dat de bal in het net verdween ging het schot naast de goal. VR 1 bleef de druk opvoeren en kreeg via Demi, Masia en Ashley nog een paar mooie kansen maar ook deze werden jammer genoeg niet benut.

 

Doordat VR 1 deze kansen miste bleef St. Anna in de race en kwam steeds beter in de wedstrijd en kregen ook zij steeds meer kansen maar de VR 1 verdediging, bestaande uit Sascha, Audrey, Sabine en Nicky, wist dit steeds weer geassisteerd door de middenvelders Ingrid, Deveny en Tracey op te lossen en anders was keepster Marissa wel weer op haar post. Nadat St. Anna er enkele keren goed waren uitgekomen en ook VR 1 er via Masia, Ashley, Jessica en Demi dicht bij een doelpunt waren geweest, was het in de 29e minuut St. Anna dat toesloeg. Doordat er door VR 1 in een poging om de spits buitenspel te zetten uit een dieptepass naar voren werd gestapt, wist St. Anna deze buitenspel val te omzeilen omdat er door een VR speelster iets te laat werd gestapt en de spits zodoende door kon gaan richting goal en Marissa kansloos liet 1-0. Hierna was bij VR 1 even een aantal minuten nodig om dit te verwerken en St. Anna hiervan profiteerde en de druk op de Harlinger dames verhoogde. Het spel bij VR 1 werd hierdoor ook wat slordiger en de passes kwamen ook niet meer aan op hun bestemming. En in de 39e minuut was het opnieuw St. Anna dat een pass van VR 1 wist te onderscheppen en hierdoor de Harlinger verdediging open trok waardoor er ruimte ontstond voor de spitsen en Marissa opnieuw het nakijken had 2-0.

 

Maar de VR 1 dames herpakten zich na deze domper weer snel en zochten de aanval. En in de 42e minuut was het Ingrid die Demi goed aanspeelde. Demi ging goed door en schoot in maar haar schot werd voor het doel kon treffen tot corner verwerkt. Deveny nam deze corner hard en strak en waar de bal door een kluwen van speelsters bij de eerste paal werd gemist was het de bij de 2e paal staande Jessica die de bal beheerst binnen tikte 2-1. De aftrap na dit doelpunt werd door Deveny onderschept en deze speelde Demi weer aan en opnieuw kon deze slechts ten koste van een corner worden afgestopt. Demi nam deze corner zelf en schoot de bal precies tussen de keepster en de eerste paal in het doel 2-2.

 

Na de rust opnieuw een wedstrijd met twee ploegen die beiden voor de volle winst wilden gaan. En waar in de eerste helft VR 1 het initiatief namen in de beginfase was het nu St. Anna dat met de wind mee een licht veldoverwicht nam en de Harlingers wat onder druk wist te zetten. VR 1 probeerde onder deze druk weg te komen door wat verder naar voren te gaan spelen maar hierdoor kreeg St. Anna wat meer ruimte voor de counters. En uit een van deze counters was het dat zij in de 53e minuut door een hard schot waaruit de bal via de onderkant van de lat in het doel belande opnieuw de leiding namen 3-2. Maar het was VR 1 dat opnieuw de rug rechtte en weer de aanval zocht. De druk op St. Anna werd opnieuw opgevoerd en aanval op aanval volgde, maar schoten van Julia, Masia, Jelena, Demi en Jessica smoorden in de doelmond doordat de bal werd weggewerkt door de verdediging of de keepster. St. Anna ging wat verder van de goal af spelen en hierdoor kon VR 1 proberen om de diepte bal te spelen en hieruit was het in de 72e minuut Inez die doorging en Danielle aanspeelde, deze legde de bal breed op Deveny maar haar schot ging maar rakelings over. Doordat VR 1 vol op de aanval speelde kreeg ook St. Anna nog enkele mooie kansen uit de counters, maar de verdediging wist dit steeds goed op te lossen. Die begon meer en meer in het nadeel van VR 1 weg te tikken en de schoten op het doel van St. Anna van Danielle, Julia, Deveny, Demi, Jessica werden tot wanhoop van alles en iedereen wat maar Harlinger was, steeds maar weer weggewerkt door de keeper en haar verdedigers. En restte er voor de VR 1 dames de thuisreis helaas met lege handen.

 

Zaterdag 4 november speelt VR 1 dan als nummer 3 van de ranglijst opnieuw een topper en dan tegen de nummer 4 Noordbergum VR 1 die op 1 punt staan. Aanvang 14.00 uur op het eigen sportpark Vierkantsdijk.

 

  • Foto’s: Peter IJdema.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Merwin Kootstra uit Harlingen bouwt aan verandering

31-10-2017

HARLINGEN - Ik wil graag gaan bouwen aan verandering in Brazilië omdat ik vind dat iedereen gelijke rechten en kansen zouden moeten hebben.

RSH Elvis on Air met Doede en Rob

31-10-2017

HARLINGEN - Komende zaterdag 4 november 2017 van 10.00 tot 11.00 uur zijn Doede en Rob van der Hoek weer in de studio van Radio Stad Harlingen aanwezig om de muziek van Elvis ten gehore te brengen.

Route 66 prijzenslag bij Kamsma Schoenen!

31-10-2017

HARLINGEN - Verschillende damesschoenen nu voor €66,- !

Reacties

Dio Jurien Dio Jurien Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona ForHim Menswear ForHim Menswear De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier de Groot Atelier de Groot Almamater Almamater Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Ons Food&Wine Ons Food&Wine
Dio Jurien Dio Jurien VVV Harlingen VVV Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen Almamater Almamater