Marinierskapel

Marinierskapel

Vrijdag 15 juni verzorgt de Marinierskapel, een van de beste militaire orkesten ter wereld met meer dan 50 topmusici, een concert in Harlingen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Het maximale aantal inschrijvingen voor Harlingen Open Golf is bereikt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor het toernooi of de clinic.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Fc Harlingen VR 1 pakt 3 punten in topper tegen Minnertsga/St. Jacob VR 1

16-10-2017

HARLINGEN - Na de nipte 0-1 overwinning bij DFC VR 2, de overtuigende 11-0 overwinning op CVO VR 1 en de ietwat tegenvallende 4-4 uit tegen VVT VR 1 moest fc Harlingen VR 1 zaterdag in een thuiswedstrijd tegen koploper Minnertsga/St. Jacob VR 1 aantreden.

Door: Jan Helvrich.

 

In een zeer spannend en sportief duel wisten de dames van coach Catrinus Bouwhuis en leider Dirk Hiemstra na enkele minuten spelen al waarvoor de Bildtse dames naar de havenstad waren gekomen en dat was de 3 punten mee naar huis te nemen, want de openingsfase was overduidelijk voor de dames van de combinatieploeg.

 

Zij kregen al snel enkele kansen, maar gelukkig konden deze tijdig worden gepareerd. In de 6e minuut was er weer een aanval van Minnertsga, maar Sjoukje zat er goed tussen en speelde de bal door op Ashley. Deze bedacht zich geen moment en schoot de bal van 20 meter onhoudbaar voor de keeper in de kruising van de goal 1-0. Maar de vreugde duurde helaas niet lang voor de dames van fc Harlingen VR 1, want in de 14e minuut werd de bal op het Harlinger middenveld gemist en ging richting het strafschopgebied. Centrale verdedigster Sabine schermde de bal goed af, zodat keepster Marissa deze kon pakken, maar de Harlinger keepster miste de bal jammerlijk zodat de snelle spits van Minnertsga hiervan kon profiteren en de gelijkmaker aantekende 1-1. Nadat Minnertsga hierna met twee gevaarlijke aanvallen, welke net naast het doel belanden, de weer talrijk opgekomen VR 1 supporters de stuipen op het lijf had gejaagd, was het fc Harlingen VR 1 dat weer aan een aanval toe kwam. En uit deze aanval wist de Minnertsgaaster verdediging de bal niet goed weg te werken. Ashley pikte de bal goed op, zag Demi vrij staan en speelde deze aan. En met een kanonskogel van 25 meter afstand die stijf onder de lat in het net vloog liet Demi de keepster kansloos 2 - 1.

 

Hierna was er een fase waarin beide ploegen een aantal kansen kregen, maar doelpunten bleven eerst nog uit en dat was aan de kant van fc Harlingen voornamelijk te wijten aan te lang doorgaan met de bal aan de voet waardoor ze zichzelf vastliepen of besluiteloosheid in de afwerking voorin. Ook Minnertsga/ St. Jacob kreeg nog enkele mooie kansen maar de VR 1 defensie wist soms met hangen en wurgen dit gevaar te keren. Maar in de 41e minuut was het de snelle en zeer sterke spits van Minnertsga die vanaf eigen helft af goed doorging en met een op het oog niet gevaarlijk schot in de korte hoek de niet geheel vrij uit gaande Marissa passeerde 2-2. Ondanks deze tegenslag zo vlak voor de rust ging VR 1 niet bij de pakken neerzittenen rechte de rug door de aanval te zoeken. Na al een keer een mooie kans te hebben gehad, welke helaas door te lang “ompielen” met de bal bij VR 1 door de Minnertsga verdediging werd weggewerkt, was het op slag van rust dat de fc Harlingen supporters er nog een keer voor gingen staan. Vanaf het middenveld stuurde Tracey met een mooie steekpass Masia de diepte in. Masia ging goed door richting de 16 meter en werd op de rand hiervan met een duwtje uit balans gebracht waardoor ze ten val kwam en niet meer bij de bal kon komen. Scheidsrechter Kimp beoordeelde dit als een overtreding en gaf fc Harlingen een strafschop. De in deze gevallen altijd trefzekere oud gediende Ingrid belastte zich hiermee en legde vanaf 11 meter aan en waar de bal meestal aan de goede kant van de paal in het doel verdwijnt, ging hij nu aan de verkeerde kant van de paal en bleef het 2-2.

 

Na de rust lieten beide teams direct weer aan elkaar zien dat ze niets cadeau gaven deze dag en werd het vanaf het begin weer een leuk schouwspel. Waarbij er direct over en weer al snel enkele kansen kwamen. In de 53e minuut werd er door VR 1 speelster Ilse te enthousiast doorgegaan op de Minnertsga keepster en kreeg deze een vrije trap hiervoor. Zij nam deze vrije trap zelf en trapte de bal ver over de middenlijn in de richting van het Harlinger doelgebied. Sascha werd verrast door de stuit van de bal en moest daarop in de strijd om de bal haar meerdere erkennen in de sterke en snelle spits van Minnertsga die op het Harlinger doel af snelde en daarbij ook de uitkomende Marissa kansloos liet 2 - 3. Dit tegendoelpunt was toch wel even een domper voor de “Ladies in Blue” en hierdoor was het Minnertsga dat het initiatief naar zich toe trok en nog enkele kansen kreeg, waar gelukkig voor VR 1 niet uit werd gescoord door hun. Want nog een doelpunt tegen waren de fc Harlingen speelsters in deze fase waarschijnlijk niet te boven gekomen. Maar langzaam maar zeker hervonden de “Bouwhuis Babes‘’ zich weer en kwamen weer terug in de wedstrijd. En in de 61e minuut was het de zeer sterk spelende Demi, die voorop in de strijd ging met het afjagen van de tegenstander en die de bal van een tegenstander afpakte. Na nog een tegenspeelster te hebben uitgekapt, speelde zij zichzelf zeer sterk vrij voor de goal en met een mooi geplaatst schot vanaf de rand van het 16 meter gebied liet zij de keepster opnieuw kansloos 3-3. En was de strijd weer geheel open. Over en weer kregen de beide teams nu een aantal goede mogelijkheden op een doelpunt, maar deze bleven nog even uit en dat was bij fc Harlingen vooral te wijten aan het feit dat er te lang met de bal werd gelopen waardoor de aanvallen stranden op de Minnertsga defensie. Of dat er aan de kant van VR 1 soms ook te veel besluiteloosheid was en waar de bal soms beter aan een medespeelster had kunnen worden gegeven in plaats van zelf te schieten, maar andersom was dit ook het geval en had er beter zelf kunnen worden geschoten in plaats van te geven. Maar ook Minnertsga kreeg nog een aantal goede mogelijkheden en hierbij had VR 1 toch wel enigszins profijt van het feit dat de zeer sterke Minnertsga spits af en toe te weinig steun kreeg van haar teamgenoten. In de 71e minuut was er over de linkerflank van fc Harlingen een mooie aanval richting de Minnertsga goal. Ashley zette uit deze aanval de bal voor, waarop deze op de arm van een verdedigster kwam. Scheidsrechter Kimp beoordeelde dit als hands en kende fc Harlingen opnieuw een strafschop toe. Na het missen van de vorige penalty in deze wedstrijd voelde Ingrid zich niet geroepen om weer achter de bal plaats te nemen en liet de eer aan Danielle. Deze bleef echter zeer koelbloedig op deze cruciale stand en liet de keepster kansloos 4-3.

 

Met nog bijna 20 minuten op de klok ontspon zich nu een ware thriller met over en weer een aantal zeer goede kansen. En was het voor de coaches en publiek soms billenknijpen van de zich opbouwende spanning. In de 87e minuut was het opnieuw de beste speelster aan Minnertsga kant die goed doorging. Oog in oog met Marissa verwachtte vriend en vijand dat zij ging scoren en VR 1 alsnog de winst uit handen gaf, maar de Harlinger keepster wist met een goede reflex de bal net naast de voor VR 1 goede kant van de paal te tikken. In de resterende speeltijd kwam het niet meer tot doelpunten en wist fc Harlingen VR 1, na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kimp, deze sportieve en leuke topper waarin beide teams zich voor de volle 100 % gaven in de strijd om de koppositie winnend af te sluiten, maar de eerlijkheid gebied wel om te zeggen dat een puntendeling gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd voor iedereen ook wel tot vrede had geleid.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Platina echtpaar Baarda-Hoekstra 70 jaar getrouwd

16-10-2017

HARLINGEN - Jacobus Baarda en Margaretha Hoekstra ontmoetten elkaar in 1945 op de Geuzenkade in Amsterdam, waar beiden aanwezig waren bij de J.V.O. en A.J.C., geheelonthouders-verenigingen.

FC Harlingen 1 nipt onderuit in streekderby

16-10-2017

FRANEKER - FC Harlingen heeft afgelopen zondag in een enerverende derby tegen sc Franeker aan het kortste eind getrokken.

Jarige EHBO vereniging organiseert Hulpdag

16-10-2017

HARLINGEN - De afdeling Harlingen van de knv. EHBO is opgericht in mei 1932.

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&Wine Ons Food&Wine Dio Jurien Dio Jurien BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hema Harlingen Hema Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Almamater Almamater
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events