Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Fc Harlingen verrast vc Trynwalden

04-12-2017

HARLINGEN - Het veel hoger op de ranglijst staande Trynwalden kwam op bezoek bij de fc Harlingen.

Fc Harlingen verrast vc Trynwalden Foto: Dorus Breidenbach.

Afgaand op die stand zou het voor de thuisclub een zware opgave kunnen worden. Toch lieten de spelers van fc Harlingen vanaf de eerste minuut zien waar ze voor gingen, nl. voor de overwinning. Er werd met veel inzet en durf gespeeld en daar schrokken de gasten wel een beetje van. Ook nu weer moest trainer Duco Mulder schuiven met spelers, omdat door blessures en ziekte een paar vaste krachten ontbraken.

 

Sylvester Feenstra maakte zijn debuut als basisspeler. De overwinning van de thuisclub had qua score veel ruimer kunnen zijn als de kansen waren benut en de keeper van de tegenstander een aantal zeker schijnende doelpunten uit zijn doel wist te tikken en als de scheids zeker nog twee zuivere penalty's had gegeven.

 

De eerste aanval van fc Harlingen was meteen vanaf de aftrap, het was Sjouke Bootsma die opstoomde en zijn schot kwam op de arm van een verdediger, voor iedereen een duidelijke handsbal, de leidsman wuifde het weg, zeker nog te vroeg in de wedstrijd. Hierna komt er een kans voor Trynwalden, het schot gaat ver over. Het centrale duo deze middag Ane Schaap en Drewes Janssen had goed grip op de tegenstander, moest steeds alert blijven. Sylvester kwam ook in schietpositie. Zijn goede schot werd door de keeper gepakt. Na tien minuten wordt er balverlies geleden op het middenveld en krijgt de spits van Trynwalden de kans om door te breken, maar doelman Vincent van der Werf redt bekwaam en hij zou de gehele wedstrijd een sta in de weg zijn voor de tegenstanders. Prima keeperswerk. De Harlingers bleven de gevaarlijkste ploeg en toen Sander Zeilmaker in de 20e minuut in het strafschopgebied werd neergelegd kon de scheids niet anders dan voor een penalty fluiten. Het was Arjan Outhuyse die met een droge knal in de rechter benedenhoek de 1-0 op het scorebord zette.

 

Jeroen van Dellen, weer als vanouds vechtend voor elke bal en de duels niet schuwend, schoot van afstand keihard op het doel, de doelman was weer paraat. Robert van der Zee werd gewisseld, hij had veel moeite met zijn directe tegenstander en had ook al geel op zak. Zij vervanger werd Daniël Matakupan. Zo af en toe werd Trynwalden wel gevaarlijk. Scoren was voor hen deze middag moeilijk zou blijken. Linksachter Marco Zeilmaker gaf zijn tegenstander weinig ruimte, maar moest soms wel even aan de noodrem trekken. De gevaarlijkste man voorin bij fc Harlingen was Jorge Pirez, deze middag prima op dreef, hij bezorgde zijn tegenstander een onprettige dag. De achterhoede moest nog een paar keer goed in grijpen na een paar corners en Vincent deed de rest. Ruststand 1-0.

 

Begin tweede helft ging Jorge op links er weer van door en werd behoorlijk getackeld, de vrije trap leverde niets op. Een uitval van Trynwalden werd ten koste van een corner onderbroken. Na ruim 50 minuten leek fc Harlingen te gaan scoren omdat de keeper de bal los liet, Daniël probeerde te scoren, liggend redde doelman Sybren Dijkstra, Jorge en Jeroen probeerden het ook, maar de keeper redde drie keer fantastisch en herstelde zo zijn fout. Een vrije trap van Drewes vanaf dertig meter werd uit het doel gekopt. De bal wilde er dus niet in, wat de spelers ook probeerden. Sylvester wordt gewisseld en Nick van der Kooi neemt zijn plaats in.

 

In de 70e minuut lijkt dan toch het tweede doelpunt te vallen. Een prima kopbal van Sander wordt door keeper Dijkstra uit de hoek getikt. Kort hierna maakt Marco een behoorlijke overtreding en wordt met rood van het veld gestuurd, een zware straf. Dit betekende wel dat de thuisclub nog twintig minuten met tien man verder moest. Trynwalden rook zijn kans. De thuisclub, met inzet van iedereen en werken voor elkaar bleef overeind en was meestal met tien man de betere ploeg. Tien minuten voor het einde werd de moegestreden Sander vervangen door Remko Zandberg. Vijf minuten voor het einde had Jorge de twee nul binnen moeten tikken, hij wilde dat mooi met een hakje doen, maar dat ging dus mis. Het bleef de gehele wedstrijd een spannend gebeuren, vooral in de laatste minuten. Met goed voetbal, een enorme drive en de wil om te winnen sloot fc Harlingen de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop af met een dik verdiende, maar magere 1-0 overwinning.

 

Opstelling: Vincent van der Werf, Robert van der Zee (Daniël Matakupan), Drewes Janssen, Ane Schaap, Marco Zeilmaker, Arjan Outhuyse, Sjouke Bootsma, Jeroen van Dellen, Sylvester Feenstra (Nick van der Kooi), Jorge Pirez, Sander Zeilmaker (Remko Zandberg).

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen meiden en vrouwen

05-12-2017

HARLINGEN - Na 2 weken stil te hebben gestaan zouden de VR1 van fc Harlingen eindelijk weer eens in actie komen.

Leerlingen uit 3VMBO op Beroepenroute in Harlingen

05-12-2017

HARLINGEN - Donderdag 30 november werd er voor klas 3VMBO de beroepenroute georganiseerd.

Gratis belastingcheck voor mensen in de bijstand

05-12-2017

HARLINGEN - De gemeente Harlingen organiseert in de maanden januari en februari 2018 een belastingcheck voor mensen in de bijstand.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Ons Food&Wine Ons Food&Wine Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier de Groot Atelier de Groot Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Haarmode Cats Haarmode Cats
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad