Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen sluit seizoen feestelijk af met grandioos familieweekend

29-06-2022

HARLINGEN - Fc Harlingen heeft een grandioos weekend achter de rug!

Fc Harlingen sluit seizoen feestelijk af met grandioos familieweekend Foto: E.c.A.

Drie dagen lang stond alles in het teken van sport, spel, plezier, muziek en gezelligheid en mede door de hulp van de vele vrijwilligers werd het een weekend om niet te vergeten!

 

“Wat was het gesellug!” “Alles was ook zo goed geregeld!” “Wat hef ik mij vermaakt!” “Geen wanklank gehoord en geen nee verkoop gehad” “Wat hebben we dit gemist.” “Wat fijn dat het weer kon.” “Dit is toch fantástisch!” Deze opmerkingen en nog veel meer positieve klanken kreeg de organisatie te horen. In 2019 werd het familieweekend voor de laatste keer gehouden en na 2 “familieweekend-loze” jaren had iedereen er weer ontzettend veel zin in! De Activiteiten Commissie was al maanden bezig met het programma en wilde dit jaar grootser uitpakken dan ooit. En dat is hun goed gelukt!

 

Walking Football toernooi en Penalty bokaal

Op vrijdagavond werd er onder grote belangstelling genoten van de voetbalkunsten van de Walking Footballers. De Harlinger Oldstars Ouwe Seunen hadden teams uitgenodigd om hieraan deel te nemen en teams van Middelsee, Cambuur en Alkmaarse Boys namen deze uitnodiging aan. Na de broodtafel werd er omgekleed en was het aan voorzitter Nico Beuker om het familieweekend te openen. Op kleine veldjes werd er 6x6 gespeeld en het ging er fanatiek aan toe! Streng maar rechtvaardige scheidsrechters moesten regelmatig fluiten want bij Walking Football mag men niet rennen en de bal mag ook niet hoger dan heuphoogte geschoten worden. Ook staat er niemand op goal. Wedstrijdleider Stijn Kooijman had alles prima onder controle en na de wedstrijden werd er buiten aan de nieuwe picknicktafels nagezeten. Onder het genot van een bittergarnituurtje en wat drinken was het de beurt aan zanger Wytze om de avond muzikaal af te sluiten.

 

Tijdens het Walking Football toernooi werden er op een ander veld penalties geschoten. Aan keepers Pieter Wesseloo, Egbert-Jan Panbakker, Arwen Kuiper en Deveny van der Kooi de schone taak om het doel leeg te houden. Bij de jeugd waren er 5 winnaars, bij de senioren kon er maar 1 de winnaar zijn. René Metz moest zijn titel verdedigen maar het lukte hem niet om bij de laatste 5 te komen. Het was uiteindelijk Imro Schouwenaar die er met de prijs vandoor ging en Penaltykiller 2022 op zijn naam wist te schrijven.

 

Jeugdvoetbal 4x4, verkleedvoetbal 5x5 en Spel Zonder Grenzen

Zaterdagochtend was het de beurt aan de jeugdvoetballertjes en onder het mom van, niks moet, alles mag, was het een grote opkomst aan vrijwillige opgaves. De toernooileiding wist er weer een goede mix van te maken en de jeugd ging vanaf 10.00 uur in hun eigen categorie de strijd met elkaar aan gaan in een 4×4 toernooi. Omroeper Matthieu Visser had alles weer prima onder controle en samen met Ingrid Hoekstra werden alle standen keurig bijgehouden. Aan het begin van de middag werden de winnaars bekend en zij kregen een mooie prijs.

 

Daarna was het tijd voor de senioren. Vanaf de JO15 kon men zich in eigen teams opgeven en werd er met 16 teams een 5×5 toernooi gespeeld. De Activiteiten Commissie had er een verkleed toernooi van gemaakt en zodoende kwamen de gekste creaties voorbij. Van team Gullit, The Goats, The Legends en M&M tot Hippies, Beejwatsjes, Badjassen, Sexy Smurfjes en nog véél meer ludieke teams. Het leverde een zinderende finale op tussen The Goats en Team Zandbult waarbij de jonge jongens van JO17 The Goats wisten te winnen met 3-2. Na de prijsuitreiking werd er verkast naar het volgende veld alwaar het Spel Zonder Grenzen klaar stond. Maar liefst 18 teams hadden zich hiervoor opgegeven en het team wat het snelst alle 9 onderdelen wist af te leggen was uiteindelijk Team Zandbult. Zij wisten in 2019 ook al de Zeskamp titel binnen te slepen en nu dus de titel Spel Zonder Grenzen.

 

Na het sport en spel gedeelte kon men zich even ontspannen met de muzikale klanken van Benny Bakker. Deze geweldige zanger kreeg de moegestreden beentjes weer omhoog en zelfs de tafel was niet veilig meer. De mannen van Op Sien Plaats namen het 's avonds over en zo kwam ook deze dag tot een gezellig einde.

 

Jeugd- en seniorenkaatsen

Tja, en dan de zondag. Het zogenaamde katerkaatsen. Om exact 11.00 uur begon het kaatsen voor zowel de jeugd als de senioren. Bij de jeugd waren er maar liefst 8 parturen en bij de senioren werd er gestart met 21(!) parturen. Dit is zowel bij de jeugd als bij de senioren ongekend veel en kaatsvereniging De Eendracht was er jaloers op. Na de prijsuitreikingen werd ook deze dag feestelijk beëindigd en kwam er een eind aan een zeer geslaagd weekend vol sport, spel, plezier, muziek en gezelligheid. Uiteraard staan er meer foto's, verslagen en uitslagen op onze website, Facebookpagina, Instagrampagina en Twitter.

 

Een weekend waarin alle vrijwilligers nog 1 keer alles wisten te geven. De schoonmakers, de op- en afbouwers, het kantinepersoneel, scheidsrechters, spelbegeleiders en alle overige vrijwilligers die spontaan een handje hielpen, ontzettend bedankt! En last but nog least de Activiteiten Commissie, zij verdienen een dikke pluim voor de enorme inzet die zij, samen met al die andere vrijwilligers, hebben getoond. Zonder al deze vrijwilligers kan een familieweekend niet bestaan!

 

Op de foto's:

  • Walking Football Toernooi: De teams van het Walking Football Toernooi waren: De Alkmaarse Boys, Middelsee, Cambuur en Old Stars Ouwe Seunen.
  • Penalty winnaars Jeugd: Penalty winnaars in de categorieën JO7-JO8, JO10-JO11, MO11, JO13, JO14-JO15 en MO15 waren Beaudine Hoppinga, Kyron Douwsma, Roos Roosjes, Jens Visser, Julian Keizer en Britt Bekema.
  • Penalty killer 2022: Imro Schouwenaar
  • Prijswinnaars 4x4 toernooi JO7-JO8: 1e prijs JO7-JO8: Manchester City: Järvi Koornstra Danique Helvrich en Levi Broersma.
  • Prijswinnaars 5x5 toernooi: 1e prijswinnaars bij het 5x5 verkleed toernooi waren The Goats met Jort Scheffer, Niels Attema, Thijmen van der Ploeg, Finn Janssen, Daan Mulder, Kenji de Rover en Nick Teerling.
  • Spel Zonder Grenzen winnaars: 1e prijs winnaars van het Spel Zonder Grenzen: Team Zandbult met Remko Zandberg, Arjan Outhuijse, Egbert-Jan Panbakker, Siefko Jager, Gwen Metz, Lotte Dekker, Cerise Helvrich en Natalja Helvrich.
  • Winnaars jeugd kaatsen: In de winnaarsronde werden Mike Vlieger en Dani M. v/d Schoot 1e en de 2e prijs ging naar Mirthe Visser en Donny v/d Schoot. In de verliezersronde werden Jens Visser en Lucas Vlieger 1e en de 2e prijs ging naar Kyron Douwsma en Bryan Teerling.
  • Winnaars kaatsen senioren: In de winnaarsronde werden Jelte Kroes, Sanne Mc Murten en Evan van Sertima 1e en de koningsprijs ging naar Sanne. De 2e prijs ging naar Sipke v/d Ploeg, Tjarda Helvrich en Hans Douwsma. Het partuur Sven Helvrich, Alexandra Groenewoud en Kenji de Rover werden 3e. In de verliezersronde waren Erik Zandberg, Peter Beuker en Ruben Keizer de beste. Op de 2e plaats eindigde René Metz, Klaas Bouma en Sido Smit.
  • En het kaatsen.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Hielke op ut verkeerde veld

29-06-2022

HARLINGEN - Un verhaaltsje uut ut 100 jarig bestaan van Robur en Harlingen dit keer iets over Harlingen.

Videoregistratie Informatieavond Zoutwinning (video)

29-06-2022

HARLINGEN - Pilot Harlingen organiseerde woensdag 22 juni een informatieavond over de zoutwinning CZVideoful was erbij.

Strandfeest Jongerenwerk en Beweegteam Harlingen verplaatst

29-06-2022

HARLINGEN - Strandfeest Jongerenwerk en Beweegteam Harlingen verplaatst van 30 juni naar donderdag 7 juli 2022.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Wellheat Shop Wellheat Shop Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas