Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen: Puntendeling voelt als nederlaag

18-10-2021

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 heeft zondag in en tegen Langweer teleurstellend gelijk gespeeld.

Fc Harlingen: Puntendeling voelt als nederlaag Foto: E.c.A.

Na ruim negentig minuten stond de 1-1 eindstand op het scorebord.

 

Zonder onder andere de geblesseerde Imro Schouwenaar en Youri Bouma startte fc Harlingen met Pieter Wesseloo in het doel. Jeep Outhuyse, Stefan Adema, Jens van Sluis, Ivo Wilkeshuis, Jarno Attema, Mateusz IJpe, Jesse Mulder, Arjan Outhuyse, Remko Zandberg en Max Nijenhuis maakten het elftal compleet. Op de bank begonnen: Egbert-Jan Panbakker, Martijn Homminga, Aaron Bouwhuis, Daniël Bleeker en Melle Hamstra.

 

Op het voor fc Harlingen ongebruikelijke tijdstip van half drie werd er afgetrapt voor de wedstrijd en al binnen een minuut was er een schot van Remko Zandberg waarop de doelman van Langweer een antwoord had. Het was één van de weinige hoogtepunten voor rust. Fc Harlingen gaf eigenlijk geen kansen weg, maar creëerde ook weinig. Het verbaasde dan ook niemand dat de beginstand ook de ruststand was.

 

Jens van Sluis verscheen niet meer aan de start van de tweede helft en voor hem kwam Aaron Bouwhuis in het veld. Fc Harlingen kreeg wel mogelijkheden om de score te openen. Tien minuten na de rust ging een schot van Remko Zandberg voorlangs en even later strandde de inzet van Arjan Outhuyse voortijdig. Na een klein uurtje kwam Melle Hamstra erin voor Jesse Mulder. Vijf minuten later was er een hachelijk momentje voor het doel van fc Harlingen, maar doelman Pieter Wesseloo kwam als winnaar uit de bus. Halverwege de tweede helft werd Max Nijenhuis vervangen door Martijn Homminga. Hij stond nog maar net in het veld toen hij goed werd aangespeeld en op het doel afging, maar zijn inzet ging via een tegenstander over de achterlijn. Vijf minuten voor tijd gebeurde waar bijna niemand vanuit ging. Uit een standaardsituatie kreeg Langweer de bal voor het Harlinger doel en men wist deze in het doel te frommelen: 1 - 0 voor de thuisploeg.

 

Daniël Bleeker kwam in de slotfase nog in het veld voor Jarno Attema. Mede door een aantal blessurebehandelingen en het vele tijd rekken van Langweer kwamen er zo'n acht minuten extra tijd bij. Diep in die extra tijd was het Martijn Homminga die de bal van dichtbij over de doellijn wist te krijgen en fc Harlingen voor een blamage behoedde. In de slotseconde had Remko Zandberg de winnende treffer op zijn schoen, maar tot verbazing van iedereen ging zijn inzet naast het doel. Eindstand dus 1 - 1. Gezien de hele wedstrijd was een puntendeling misschien terecht, maar voor iedereen die fc Harlingen liefheeft, voelde het als een nederlaag.

 

Zondag speelt fc Harlingen een thuiswedstrijd. Dan komt het elftal van Warga op bezoek. Misschien worden de drie punten dan met steun van de twaalfde man in eigen huis gehouden. Na de wedstrijd is er livemuziek met medewerking van Dicky Power en zal het Rad van Fortuin zijn eerste rondes van dit seizoen gaan draaien.

 

Foto's: E.c.A.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zeerobben afgetroefd door feller Broekster Boys

18-10-2021

HARLINGEN - Daar waar de spelbepalende spelers van Zeerobben een off-day hadden, daar waren juist deze sterkhouders bij de Broekster Boys bepalend voor het verloop van de wedstrijd.

Gerrit Benners tijdloze Fryslân

18-10-2021

HARLINGEN - Voor de negende maal reikt de provincie Fryslân dit jaar de GERRIT BENNER Prijs voor Beeldende Kunst uit.

Wordfeudcompetitie De Skûle blijft een succes

18-10-2021

HARLINGEN - Tijdens de eerste lockdown in verband met corona is vanuit De Skûle het idee opgepakt een mobiel spel te gebruiken als middel om mensen contact te laten hebben met anderen en op ontspannen manier isolatie te voorkomen.

Reacties

Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Food 80/20 Food 80/20 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Food 80/20 Food 80/20 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires