Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen: Puntendeling voelt als nederlaag

18-10-2021

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 heeft zondag in en tegen Langweer teleurstellend gelijk gespeeld.

Fc Harlingen: Puntendeling voelt als nederlaag Foto: E.c.A.

Na ruim negentig minuten stond de 1-1 eindstand op het scorebord.

 

Zonder onder andere de geblesseerde Imro Schouwenaar en Youri Bouma startte fc Harlingen met Pieter Wesseloo in het doel. Jeep Outhuyse, Stefan Adema, Jens van Sluis, Ivo Wilkeshuis, Jarno Attema, Mateusz IJpe, Jesse Mulder, Arjan Outhuyse, Remko Zandberg en Max Nijenhuis maakten het elftal compleet. Op de bank begonnen: Egbert-Jan Panbakker, Martijn Homminga, Aaron Bouwhuis, Daniël Bleeker en Melle Hamstra.

 

Op het voor fc Harlingen ongebruikelijke tijdstip van half drie werd er afgetrapt voor de wedstrijd en al binnen een minuut was er een schot van Remko Zandberg waarop de doelman van Langweer een antwoord had. Het was één van de weinige hoogtepunten voor rust. Fc Harlingen gaf eigenlijk geen kansen weg, maar creëerde ook weinig. Het verbaasde dan ook niemand dat de beginstand ook de ruststand was.

 

Jens van Sluis verscheen niet meer aan de start van de tweede helft en voor hem kwam Aaron Bouwhuis in het veld. Fc Harlingen kreeg wel mogelijkheden om de score te openen. Tien minuten na de rust ging een schot van Remko Zandberg voorlangs en even later strandde de inzet van Arjan Outhuyse voortijdig. Na een klein uurtje kwam Melle Hamstra erin voor Jesse Mulder. Vijf minuten later was er een hachelijk momentje voor het doel van fc Harlingen, maar doelman Pieter Wesseloo kwam als winnaar uit de bus. Halverwege de tweede helft werd Max Nijenhuis vervangen door Martijn Homminga. Hij stond nog maar net in het veld toen hij goed werd aangespeeld en op het doel afging, maar zijn inzet ging via een tegenstander over de achterlijn. Vijf minuten voor tijd gebeurde waar bijna niemand vanuit ging. Uit een standaardsituatie kreeg Langweer de bal voor het Harlinger doel en men wist deze in het doel te frommelen: 1 - 0 voor de thuisploeg.

 

Daniël Bleeker kwam in de slotfase nog in het veld voor Jarno Attema. Mede door een aantal blessurebehandelingen en het vele tijd rekken van Langweer kwamen er zo'n acht minuten extra tijd bij. Diep in die extra tijd was het Martijn Homminga die de bal van dichtbij over de doellijn wist te krijgen en fc Harlingen voor een blamage behoedde. In de slotseconde had Remko Zandberg de winnende treffer op zijn schoen, maar tot verbazing van iedereen ging zijn inzet naast het doel. Eindstand dus 1 - 1. Gezien de hele wedstrijd was een puntendeling misschien terecht, maar voor iedereen die fc Harlingen liefheeft, voelde het als een nederlaag.

 

Zondag speelt fc Harlingen een thuiswedstrijd. Dan komt het elftal van Warga op bezoek. Misschien worden de drie punten dan met steun van de twaalfde man in eigen huis gehouden. Na de wedstrijd is er livemuziek met medewerking van Dicky Power en zal het Rad van Fortuin zijn eerste rondes van dit seizoen gaan draaien.

 

Foto's: E.c.A.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zeerobben afgetroefd door feller Broekster Boys

18-10-2021

HARLINGEN - Daar waar de spelbepalende spelers van Zeerobben een off-day hadden, daar waren juist deze sterkhouders bij de Broekster Boys bepalend voor het verloop van de wedstrijd.

Gerrit Benners tijdloze Fryslân

18-10-2021

HARLINGEN - Voor de negende maal reikt de provincie Fryslân dit jaar de GERRIT BENNER Prijs voor Beeldende Kunst uit.

Wordfeudcompetitie De Skûle blijft een succes

18-10-2021

HARLINGEN - Tijdens de eerste lockdown in verband met corona is vanuit De Skûle het idee opgepakt een mobiel spel te gebruiken als middel om mensen contact te laten hebben met anderen en op ontspannen manier isolatie te voorkomen.

Reacties

Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation
Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg