Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen pakt punt tegen koploper

19-04-2022

HARLINGEN - Met een bus vol supporters was fc Harlingen op Paasmaandag afgereisd naar Bakkeveen voor de wedstrijd tegen de koploper.

Fc Harlingen pakt punt tegen koploper Foto: Hans Zandberg.

In een duel dat niet een minuut saai was en spannend bleef tot het einde namen de Harlingers een punt mee naar huis.

 

Het leek wel een zomerdag in Bakkeveen afgelopen maandag. De zon scheen volop, de terrassen zaten vol en veel mensen benutten het mooie weer voor een wandeling of fietstocht door de bosrijke omgeving. Ook was er een bus van Kooistra Reizen vol Harlingers onderweg naar het sportpark van Bakkeveen. Daar aangekomen bleek ook een groot aantal supporters met eigen vervoer te zijn afgereisd en zo stonden er tientallen supporters van fc Harlingen langs de lijn. Mooi om te zien dat zoveel mensen achter onze jongens staan.

 

Er werd gestart met Pieter Wesseloo in het doel en in het veld: Youri Bouma, Stefan Adema, Jens van Sluis, Ivo Wilkeshuis, Imro Schouwenaar, Mateusz IJpe, Arjan Outhuyse, Remko Zandberg, Jasper de Jong en Sander Zeilmaker.

Fc Harlingen begon goed aan de wedstrijd, maar het eerste schot tussen de palen werd een prooi voor de doelman. fc Harlingen had de thuisploeg onder controle en het was dan ook niet onverdiend toen de gasten na een klein half uur spelen op voorsprong kwam. fc Harlingen zette vanuit een vrije trap rond het eigen strafschopgebied een aanval op die via de rechterflank uiteindelijk voor de voeten van Sander Zeilmaker belandde en hij tekende voor de 0-1. Kort hierna probeerde Arjan Outhuyse het van afstand uit een vrije trap, maar de doelman pakte deze eenvoudig uit de lucht.

Bakkeveen brak tien minuten voor de rust door, maar doelman Pieter Wesseloo reageerde alert. Vlak voor rust kregen de Harlingers nog een kans, maar dit schot ging net naast de paal.

 

Een bijzondere wissel was er aan het begin van de tweede helft toen bleek dat de scheidsrechter niet verder kon vanwege een eerder opgelopen blessure, maar gelukkig was er tijdig een vervanger beschikbaar en kon de wedstrijd op tijd worden hervat.

 

Aan de inzet van onze jongens lag het niet, want er werd gestreden voor iedere meter. Vijf minuten na rust onderschepte Jasper de Jong de bal en zag Remko Zandberg vertrekken. Via hem kreeg Jasper de bal terug, maar deze was net te hard om binnen te schieten. Na een klein uurtje kwam Jarno Attema erin voor Imro Schouwenaar en Nils Podt voor Arjan Outhuyse. Lang kon Nils niet van zijn invalbeurt genieten, want bij zijn eerste duel liep hij een schouderblessure op en moest worden vervangen door Martijn Homminga. Bakkeveen moest meer druk zetten en kwam er af en toe gevaarlijk door. Hierdoor ontstond voor fc Harlingen ruimte aan de andere kant en toen Jasper de Jong halverwege de tweede helft deze ruimte in dook, werd hij neergelegd binnen de lijnen en kon de scheidsrechter niets anders dan een strafschop geven. Een mooie kans om de voorsprong te vergroten. Remko Zandberg mist zelden vanaf elf meter, maar uitgerekend vandaag wel. In korte tijd kreeg Bakkeveen daarna twee grote kansen, maar redde Pieter Wesseloo even zo vaak. Tien minuten voor tijd kwam Allard Hoekstra in het veld voor Sander Zeilmaker. Een spannende slotfase volgde waarin fc Harlingen nog kansen kreeg om de wedstrijd definitief te beslissen.

 

Fc Harlingen leek de drie punten mee naar huis te nemen, maar een (on)gelukkig doelpunt van Bakkeveen zorgde in de ultieme slotfase voor een puntendeling. De sfeer op de terugreis naar de havenstad was er niet minder om en aangekomen bij het eigen sportpark werd gestart met een goede derde helft.

 

Zondag speelt fc Harlingen een thuiswedstrijd. Dan komt het elftal van Boornbergum op bezoek. De aftrap is om 14.00 uur.

 

 

Foto's: Hans Zandberg en E.c.A.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Vocal Chain bestaat 40 jaar, twee concerten in een weekend!

19-04-2022

HARLINGEN - Het van oorsprong Franeker koor Vocal Chain bestaat dit jaar 40 jaar.

Invoering venstertijden laden en lossen op de Voorstraat en Grote Bredeplaats

19-04-2022

HARLINGEN - De gemeente Harlingen wil de binnenstad aantrekkelijker maken door de verblijfskwaliteit en de bereikbaarheid te verbeteren.

Gemeente Harlingen: Steunmaatregelen corona beëindigd

19-04-2022

HARLINGEN - Geen steun meer voor bruine vloot, horeca en verenigingen.

Reacties

Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Wellheat Shop Wellheat Shop Zensa Moda Zensa Moda Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation
Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas