Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen pakt punt in Aldeboarn

20-02-2023

HARLINGEN - Het leek voor fc Harlingen een kansloze missie te worden in Aldeboarn.

Een zwakke eerste helft en een ruime achterstand kort na de rust gaf weinig hoop op een goede afloop. In de laatste twintig minuten werd de wedstrijd volledig op zijn kop gezet en pakten de Harlingers, mede dankzij drie strafschoppen toch nog verrassend een punt en bleven de Aldeboarnsters enigszins ontgoocheld achter.

 

Fc Harlingen begon zwak aan de wedstrijd, want al binnen een kwartier keek fc Harlingen tegen een 2-0 achterstand aan en was het zelf nog niet één keer gevaarlijk geweest. Er werd terecht opgemerkt dat dit al eens eerder was gebeurd en dat er nog tijd genoeg was hier verandering in te brengen. Die leek te komen, nadat er een overtreding werd gemaakt in het strafschopgebied en de scheidsrechter fc Harlingen een strafschop toekende. Martijn Homminga schoot feilloos raak en zette de stand op 2-1.

 

Na ruim een half uur mocht v.v. Oldeboorn een vrije trap nemen op een ogenschijnlijk onschuldige plaats. De bal draaide echter perfect de zestien in en kon worden doorgekopt: 3-1 en weer was er een marge van twee doelpunten. Dat was tevens de ruststand.

 

De tweede helft was nog maar net begonnen en de 4-1 lag al tegen de touwen en leken de gasten af te stevenen op hun grootste nederlaag van het seizoen. Mateusz IJpe kreeg de kans iets terug te doen, maar de doelman stond goed opgesteld. Uit de tegenaanval was er een heel grote kans voor de thuisploeg, maar de bal raakte de paal en kon uiteindelijk door doelman Jesse Jaasma op de doellijn worden gepakt.

 

Nadat Sander Zeilmaker werd neergelegd wees de scheidsrechter andermaal naar de stip en het was Martijn Homminga die zijn tweede strafschop van die middag benutte. fc Harlingen begon wat meer druk te zetten op de helft van v.v. Oldeboorn, maar ook zij kwamen er een aantal keren gevaarlijk uit en onze mannen moest achterin dan ook alles op alles zetten om niet nog meer doelpunten tegen te krijgen. Tien minuten voor tijd mochten de Harlingers een hoekschop nemen. V.v. Oldeboorn kreeg de bal niet weg en het was Reinier v/d Stap die zeer alert reageerde en de 4-3 maakte.

 

Een knotsgekke en tumultueuze slotfase brak aan. Kleine overtredingen en een hoop gemekker waren hier het gevolg van. Hiervoor werden aan beide kanten gele kaarten geïncasseerd. Vijf minuten voor tijd ging de bal voor de derde keer deze middag op de stip. Nu was het Sander Zeilmaker die achter de bal ging staan en ook hij faalde niet: 4-4.

Daar bleef het bij hoewel v.v. Oldeboorn nog een paar keer dicht bij de winst was en er zelfs nog een doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel.


 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Vele handen maken licht werk op derde bouwdag van Ecokathedraal Harlingen

20-02-2023

HARLINGEN - Gevlucht voor een onveilig leven in hun eigen land, wachtend op toestemming voor een tijdelijk of langdurig verblijf in ons land.

Color Guards Hosanna presteren in Almere

20-02-2023

HARLINGEN - De Color Guards van Hosanna, onder de teamnaam Sky Winterguard, leverden opnieuw een goede prestatie in Almere.

Reacties

Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber CDA Harlingen CDA Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot TeamFRL TeamFRL Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation
TeamFRL TeamFRL Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen