Marinierskapel

Marinierskapel

Vrijdag 15 juni verzorgt de Marinierskapel, een van de beste militaire orkesten ter wereld met meer dan 50 topmusici, een concert in Harlingen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Het maximale aantal inschrijvingen voor Harlingen Open Golf is bereikt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor het toernooi of de clinic.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Fc Harlingen niet opgewassen tegen Nieuw Roden

30-10-2017

HARLINGEN - Door de harde noorden wind bleek voetballen erg moeilijk te zijn zondagmiddag.

Fc Harlingen niet opgewassen tegen Nieuw Roden Foto: Dorus Breidenbach.

De ploeg die het beste en het slimste er mee om zou gaan zou de winnaar worden. De ploeg van Nieuw Roden bleek fysiek, qua voetbal en slimheid fc Harlingen de baas. En de op de overwinning met 1-3 was niks aan te merken. Even leek het erop dat de thuisclub na de aansluitingstreffer nog gelijk zou maken, maar helaas. Na de gewonnen wedstrijd in Leeuwarden tegen Friesland zou je denken dat de fc Harlingen de lijn met hard werken en een geweldige inzet door wilde zetten, dat bleek echter niet het geval. Opvallend was ook de rentree van good-old Niels Outhuyse, acterend als laatste man.

 

De wind speelde deze middag een cruciale rol. De thuisclub begon met de harde wind in de rug en wil je dan tot goede aanvallen komen, moet je elkaar aanspelen en geen lange halen geven, de bal gaat veel te snel. Tot veel goede aanvallen kwam fc Harlingen in de eerste helft bijna niet. Dat was ook de verdienste van de gasten uit Drenthe die er stevig ingingen, kort dekten en een overtreding niet schuwden. De tegenstander kreeg in de begin fase veel ruimte op rechts en werden gevaarlijk.

 

In de 7e minuut keek fc Harlingen al tegen een achterstand aan. Spits Jurriaan Kampen kreeg halverwege de fc Harlingen helft de bal. Bijna ongehinderd kon hij door gaan naar de zestien en scoorde beheerst laag in de linker hoek, keeper Vincent van der Werf was kansloos. De verdediging was veel te lief en had in moeten grijpen. In de 10e minuut gaf Ane Schaap een goede voorzet, maar Sander Zeilmaker kwam net te kort om te scoren. Even later draaide Niels Vlottes zich vrij en schoot op doel, zijn schot werd geblokt. Uit een corner schoot Arjan Outhuyse de bal goed in maar vond de keeper op zijn post. Na twintig minuten krijgt Nieuw Roden een niet te missen kans, gelukkig voor de thuisclub belandde de bal naast het doel. De verdediging van fc Harlingen moest alle zeilen bij zetten om doelpunten te voorkomen. Bij één van de aanvallen was Robert van der Zee de reddende engel. De gehele eerste helft liet van beide kanten weinig goed voetbal zien en werd er gerust met de 0-1 stand.

 

De tweede helft was nog maar net begonnen of de deze middag op het middenveld spelende Patrick van der Waard verloor de bal aan de zijlijn. Gelukkig herstelde hij zijn fout ten koste van een corner. Nieuw Roden kreeg nog een paar corners die wel gevaar op leverden, de verdediging wist soms met kunst en vliegwerk de bal weg te werken. In de 55e minuut werd Niels Vlottes gewisseld en Jelmer Kooistra maakte zijn debuut in het eerste elftal in deze competitie en deed dat niet onverdienstelijk tegen de reuzen uit Drenthe. In de 66e minuut schoot keeper Bobby Coster de bal veruit. De bal stuitte over de Harlinger verdediging en zo kon Wilco Drent de 0-2 scoren. Hierna probeerde fc Harlingen wel de bakens te verzetten en ging meer op de aanval spelen. Sjouke Bootsma kwam in schietpositie, maar zijn schot smoorde in de verdediging. Er kwamen ook een aantal corners, de hoge ballen waren steeds een prooi voor de lange verdedigers.

 

Toch zou fc Harlingen uit zo'n corner de aansluiting treffer maken, een verdediger maakte hands en scheidsrechter Keller gaf een penalty. Het was Arjan Outhuyse die de bal onberispelijk inschoot en de fc Harlingen weer hoop gaf, 1-2. Vincent moest hierna nog een paar keer een doelpunt voorkomen, wat hij vakkundig deed. De spelers van de thuisclub probeerden van alles om tot de gelijkmaker te komen, helaas lukte dat niet. In blessure tijd gaf de scheids ook nog een penalty aan Nieuw Roden. Jeroen va Dellen kruiste voor een speler langs en raakte hem. Aanvoerder Marcel Kuiper schoot de gasten naar 1-3 en de wedstrijd was beslist. Voor fc Harlingen zit er niets anders op om de volgende wedstrijd wel te winnen.

 

Opstelling fc Harlingen: Vincent van der Werf, Robert van der Zee, Niels Outhuyse, Sjouke Bootsma, Patrick van der Waard, Jeroen van Dellen, Arjan Outhuyse, Ane Schaap, Sander Zeilmaker, Niels Vlottes (Jelmer Kooistra), Jorge Pirez.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Praat met de Raad in Midlum

30-10-2017

MIDLUM - Aan alle inwoners en ondernemers van Midlum!

ForHim Menswear viert feest!

30-10-2017

HARLINGEN - ForHim Menswear viert dat het alweer één jaar geleden is dat zij zijn verhuisd naar hun prachtige nieuwe locatie op de Voorstaat 29 in Harlingen!

Scheepvaartbericht Port of Harlingen

30-10-2017

HARLINGEN - Bolswardervaart te Harlingen, stremming Trambrug.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Dio Jurien Dio Jurien Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Almamater Almamater Fotografie Dorus Fotografie Dorus
VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE