Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen moet de punten aan Irnsum laten

06-05-2019

HARLINGEN - Opnieuw wist fc Harlingen 1 de broodnodige punten niet hier in Harlingen te houden.

Een ook niet geweldig spelend Irnsum was te sterk en wist door een paar mazzel doelpunten de winst naar zich toe te trekken. Pupil van de week, Gijs van der Meijden, gaf wel het goed voorbeeld maar het werd niet opgevolgd.

 

Irnsum startte wel goed aan de wedstrijd, binnen twee minuten kreeg de rechtsachter een dot van een kans, hij schoot gelukkig voor de thuisclub hoog over. Even later was het doelman Egbert- Jan Panbakker die vakkundig redde op een laag ingeschoten bal. Irnsum bleef de sterkere ploeg mede door de vele foute passes van de thuisclub.

 

In de 12e minuut werd er een overtreding gemaakt op Remko Zandberg. Hij nam zelf de vrije trap die echter door de keeper werd gepakt. Uit een corner werd de tegenstander wel weer gevaarlijk met al die lange mensen maar doelman Panbakker redde. Fc Harlingen wist geen vuist te maken en waren in de duels ook te lief en de goede eind pass ontbrak steeds. Irnsum doelman Tiemersma kon een goede voorzet van Bas Helfferich niet onder controle krijgen, maar Arjan Outhuyse kwam net te laat.

 

Ook kreeg de thuisclub een aantal corners die niets op leverden. Na een klein half uur is er eindelijk een goed Harlinger aanval en krijgt Remko een vrije schiet mogelijkheid, hij doet dat ietwat te wild en de bal gaat over. In de 36e minuut valt dan de 0-1 en die kwam letterlijk uit de lucht vallen. De bal verdween via een fc Harlingen verdediger en even toucheren van Irnsum speler Frank Vermeulen via de binnenkant paal in het doel. Hierna was er na een goede voorzet van Martin van Andel een kleine mogelijkheid voor Sjouke Bootsma. De spelers van de thuisclub werkten enorm hard, maar de passes bleven te onzuiver om gevaarlijk te worden. De rust brak aan met 0-1 voorsprong voor Irnsum.

 

Irnsum begon de tweede helft met de wind in de rug en meteen moest Mateusz Ype de bal weg koppen, hij kwam in botsing met een collega verdediger, maar kon verder spelen. In de 50e minuut ontstond er na een corner een echte scrimmage voor het fc Harlinger doel. De verdedigers slaagden er niet in de bal weg te werken en via het been van een verdediger kwam, door dat eigen doelpunt, Irnsum op een 0-2 voorsprong. Even leek het erop dat de aansluitingstreffer er zou komen. Goed doorzetten van Sjouke bracht Arjan in balbezit, deze zette prima voor maar die voorzet werd door fc Harlingen gemist.

 

Na een uur spelen wisselde trainer Gerrie Schouwenaar drie spelers tegelijk. Gewisseld werden Martin van Andel, Jesse Mulder en aanvoerder Frank Claasz Coockson. Voor hen kwamen Niels Vlottes, Siefko Jager en Jurjen Breimer in de ploeg. Zij brachten wel meer evenwicht in het team. Vooral Siefko ging voorop in de strijd en er kwamen wat mogelijkheden voor de ploeg. Patrick van der Waard ging op het middenveld spelen, maar werd helaas te weinig aangespeeld. Een goed pass van Remko zette Arjan alleen voor de keeper, hij aarzelde even en zo kon de keeper ten koste van een lichte blessure redden. Ja en als dan zelf niet scoort, dan doet de tegenpartij dat vaak wel. Een lange bal vanuit de Irnsummer achterhoede belandde tussen Mateusz, doelman Panbakker en spits Julius Huistra in en met wat geluk belandde de bal voor zijn voeten zo kon hij de bal van dichtbij in het lege doel schuiven, 0-3. Jari Lemmers speelde deze middag als rechts achter een prima partij, aan hem heeft het niet gelegen. Vlak voor afloop wist fc Harlingen toch de ere treffer te maken. Het was Arjan die na een mooie steekpass keurig de 1-3 scoorde. De thuisclub had uit deze wedstrijd wat meer moeten halen.

 

Opstelling fc Harlingen: Egbert- Jan Panbakker, Bas Helfferich, Patrick van der Waard, Mateusz Ype, Jari Lemmers, Jesse Mulder (Niels Vlottes), Frank Claasz Coockson (Siefko Jager), Martin van Andel (Jurjen Breimer), Remko Zandberg, Arjan Outhuyse.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Harlinger hockeydames vochten zich uit achterstand terug

06-05-2019

HARLINGEN - Door de meivakantie hebben de Harlinger dames twee weken geen wedstrijden gehad.

Feestmaand Statenjacht met Friso-liederen, vlootschouw en jubileumviering

06-05-2019

HARLINGEN - Het Statenjacht Friso is deze maand 65 jaar geleden overgedragen aan de provincie Fryslân.

Reacties

ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Broodje Nuchter Broodje Nuchter VVV Harlingen VVV Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Hotel Restaurant Zeezicht Hotel Restaurant Zeezicht Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Griekse Taverne ZeevanTyd Griekse Taverne ZeevanTyd Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Copini Opticiëns Copini Opticiëns HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Greenart Production Greenart Production Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Broodje Nuchter Broodje Nuchter Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12