TSRH2018

TSRH2018

’s Werelds grootste traditionele Tall Ships varen op vrijdag 3 augustus Harlingen binnen en zijn daar t/m maandag 6 augustus te bewonderen.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Harlingen Open Golf: een uniek sportevenement! Hét golftoernooi voor liefhebbers van de golfsport met hart voor Harlingen.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Fc Harlingen meiden en vrouwen

18-04-2018

HARLINGEN - Even was het wat stil rond de meiden en vrouwen van fc Harlingen.

Fc Harlingen meiden en vrouwen Foto: Peter IJdema.

Er waren wat afgelastingen en vrije rondes maar afgelopen week kwamen ze gelukkig weer in actie! Hieronder een klein verslag van wat er zich afspeelde bij de meiden en vrouwen van fc Harlingen.

 

Fc Harlingen VR1

Nadat de Vrouwen 1 van fc Harlingen twee speelrondes vrij waren, speelden zij zaterdag thuis tegen de dames van Foarut/Dronrijp. Bij winst blijven de dames van fc Harlingen in het zicht van de koploper Noord Bergum en dus was de opdracht om sterk aan de wedstrijd te beginnen. En dat gebeurde dan ook direct. Echter, begonnen ze sterk maar verslapten na een 15/20 minuten spelen en lieten ze de tegenstanders in hun spel komen. Hierdoor verzilverden de tegenstandsters hun eerste kans op doel en staat het 0-1. Daarna herpakten de dames van fc Harlingen zich en gingen ze duidelijk de strijd aan voor de gelijkmaker. Wanneer een speelster van fc Harlingen, die doorgebroken is en het strafschopgebied in gaat, van achteren wordt neergehaald krijgen de Harlingers een penalty. Helaas werd deze gestopt door de keepster van Foarut/Dronrijp. Na rust starten de dames van fc Harlingen weer fel en dit resulteerde op aardig wat kansen maar helaas ging er geen bal in. De wedstrijd werd wat feller en fc Harlingen bleef druk zetten op de keepster van Foarut/Dronrijp maar het lukte maar niet om te scoren waardoor de tegenstander er met een snelle counter uit wist te komen en de 0-2 maakte. Vlak voor tijd maakte de snelle spits van Foarut/Dronrijp er ook nog 0-3 van. De dames van fc Harlingen liepen met lege handen het veld af en moeten nu afwachten wat de concurrenten doen om nog zicht te houden op het kampioenschap. De dames van fc Harlingen zullen alle zeilen bij moeten zetten de komende wedstrijden. Aankomende zaterdag zijn de dames van fc Harlingen vrij en die week daarop staat de uitwedstrijd tegen Minnertsga op het programma.                                                                                                                                                  

Fc Harlingen MO15-1

De meiden van MO15 speelden afgelopen zaterdag tegen SDS uit Easterein, de nummer 2 in de competitie. Op papier een spannende wedstrijd maar op het veld ook. Want in de derde minuut scoorde SDS het eerste doelpunt en kwam fc Harlingen op achterstand. De meiden moesten de eerste helft hard werken om de regie weer in handen te krijgen. Maar in de 28e minuut scoorden de Harlingers de gelijkmaker en vlak voor rust viel een tweede doelpunt. In de tweede helft hielden de meiden dit vast en de verdediging stond als een huis. SDS maakte geen schijn van kans om hier doorheen te breken. De meiden van fc Harlingen scoorden deze helft nog tweemaal waardoor de eindstand op 4-1 werd gezet. Dinsdagavond werd de eerder geplande wedstrijd tegen ST. Minnertsga/ St. Jacob ingehaald. De wedstrijd startte voorspoedig en al in de eerste minuut viel het eerste doelpunt voor de meiden. Minnertsga zette de aanval in en wist binnen 10 minuten ook te scoren. Ondank een aantal mooie kansen bleef het lange tijd 1-1. Vlak voor het einde van de eerste helft scoorde fc Harlingen het 2e doelpunt. In de 2e helft was fc Harlingen duidelijk de sterkste en werden er nog twee goals gemaakt waarbij ook deze wedstrijd met 4-1 werd gewonnen. Tweemaal winst dus voor de meiden van fc Harlingen! Voor morgen staat de uitwedstrijd naar Leeuwarden op het programma. MKV’29 MO15-1 is dan de tegenstander.

 

Fc Harlingen MO13-1

De meisjes waren een speelronde vrij. Zij zullen zich op gaan maken voor de wedstrijd van morgen. Dan zal er thuis gestreden worden tegen SWZ Boso Sneek MO13-1, een ploeg die op de tweede plaats te vinden is. De wedstrijd begint om 12.00 uur.                                                                                                                         

 

  • Foto's: Peter IJdema.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Kruispunt bij Radio Stad Harlingen

18-04-2018

HARLINGEN - Het geestelijk radioprogramma over geloof en maatschappij van RSH.

Jeugdjournaal Zeerobben

18-04-2018

HARLINGEN - Wat was het toch weer goed toeven op het Oostersportpark bij de jeugdafdeling van Zeerobben.

Oude Ringmuur bij de de Tjerk Hiddes Sluizen afgesloten

18-04-2018

HARLINGEN - Een oplegger met mest is woensdag aan het begin van de middag op een bestelbus beland op de Oude Ringmuur bij de de Tjerk Hiddes Sluizen.

Reacties

Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie VVV Harlingen VVV Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Almamater Almamater Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Dio Jurien Dio Jurien Zensa Moda Zensa Moda Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier de Groot Atelier de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen