Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Op 20, 21 én 22 september verandert de Nieuwe Willemskade ook dit jaar weer in een culinair walhalla met de 5e editie van Foodfestival Heerlijk Harlingen!
Lees verder...
Spaar voor keukenmessen!

Spaar voor keukenmessen!

Bij PLUS Lunenborg kun je nu sparen voor 6 verschillende keukenmessen van Jamie Oliver. De actie loopt t/m 21 sept. 2019.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen knokt zich naar winst

16-10-2018

HARLINGEN - De nummer twee Warga kwam op visite op de Vierkantsdijk en dat zou zwaar worden, dat was de gedachten.

Fc Harlingen knokt zich naar winst Foto: Dorus Breidenbach.

En dat was ook zo Warga had wat routiniers in het team, de oudste was 31 jaar en bij fc Harlingen is de oudste 24 jaar. De eerste minuten werd er ook wat nerveus verdedigd en kreeg Warga 2 kansjes en een schuiver werd goed gestopt door de zeer attent keepende Egbert-Jan Panbakker. Het was dan ook niet verrassend dat in de 15e minuut de bal vanaf rechts breed werd gelegd en Bart Boersma simpel 0-1 in kon tikken. Meteen hierna was er een aanval voor Harlingen maar keeper Noordbruis wist inzet van Aziz Youssef tot corner te verwerken. Een wat onnodig balverlies van de FC, en dat gebeurde iets teveel in het begin, deed de spits in een vrije positie komen maar Panbakker stond weer op de juiste plek.

 

Ook een volgende kans werd door Warga om zeep geholpen. En toen richtte het jeugdige Harlinger team zich op en begonnen beter te voetballen en de kopkes gingen niet hangen, integendeel, vol vuur ging men de strijd aan. Een goed opgezette aanval van Aziz Youssef deed de bal bij Yasin Faggouss belanden, hij leek door te breken maar verspeelde helaas de bal. In de 44e minuut was er een mooi pasje van Arjan Outhuyse op de sprintende Aziz Youssef die deed een mooie schijnbeweging en maakte 1-1. Harlingen kreeg nog een kans, Remko Zandberg mocht een vrije trap nemen dat deed hij uitstekend maar helaas belandde de bal op de lat. Dus 1-1 werd ook de ruststand en Harlingen zag vol vertrouwen uit naar de 2e helft. Want een aanval met Aziz Youssef, Remko Zandberg en Yassin Faggouss die wordt toch steeds beter en dat beloofd nog wat te worden.

 

In de 2e helft probeerde Warga het vooral met lange ballen en gauw thuus maar daar reageerde de defensie en keeper Panbakker weer zeer attent op. Natuurlijk kreeg Warga nog kansen maar de meesten gingen richting de spoorlijn Harlingen-Leeuwarden. Een schot van Aziz Youssef pakte de keeper, een mooi steekpasje van Patrick v d Waard op Aziz Youssef schoot hij net over.

 

Harlingen oogde fitter en het was een lust om de inzet te zien waar ze mee streden. Remko Zandberg mocht nog een vrije trap nemen maar die belande in de muur. Het werd nog spannend en het uitverdedigen was soms niet goed zo van vrouwen en kinderen eerst maar ze hielden stand. Siefko Jager en Nick v d Kooi werden gewisseld voor Bas Helfferich en Yorick Ypma.

 

Een goeie ingooi belande bij Aziz Youssef die zette op maat voor op Yasin Faggouss en die was er als de kippen bij om 2-1 te maken. Niels Vlottes kwam er nog in voor Yasin Faggouss om de bal voorin wat vast te houden. Vlak voor tijd kwam er nog een levensgevaarlijk scrimmage voor het Harlinger doel, die werd weggewerkt en zo konden Remko Zandberg en Aziz Youssef met z’n beiden aan een counter beginnen en ze kwamen tezamen op de keeper af. Helaas was het tikje wat Remko gaf net iets te zacht en zo werd het niet 3-1 maar dat had ook iets teveel van het goede geweest. Het was meteen tijd en zo behaalde Harlingen een keurige overwinning op de nummer 2 Warga. En een compliment voor het team van Gerrie Schouwenaar is zeker op zijn plaats voor hun geweldige inzet, je wuddde ur vrolijk van om te kieken.

 

  • Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

REC tergt Harlingen

16-10-2018

HARLINGEN - De gemeenteraad vindt het onacceptabel dat afvalverwerker Omrin de stoomleidingen van de Reststoffenenergiecentrale (REC) pas in maart 2019 wil vervangen, unaniem willen zij dit zo snel mogelijk.

Geslaagde opening jazzseizoen in Harlingen

16-10-2018

HARLINGEN - Het is een prachtige middag geworden in StadsschouwburgTrebol in Harlingen bij de opening van het Jazzseizoen door Centrum Traditionele Jazz Harlingen afgelopen zondag 14 oktober.

Bekendmaking van de gemeente Harlingen week 41 - 2018

16-10-2018

HARLINGEN - Bekendmaking van de gemeente Harlingen van 8 t/m 12 oktober.

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema Harlingen Hema Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires VVV Harlingen VVV Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Hubo-Faber Hubo-Faber Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen ForHim Menswear ForHim Menswear Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Atelier de Groot Atelier de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje