Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen FIFA 18 toernooi

13-03-2018

HARLINGEN - De organisatie kan terugkijken op een zeer succesvol FIFA 18 toernooi.

Twee jaar geleden werd er voor het eerst een FIFA-toernooi gehouden bij fc Harlingen. Dit bleek zo’n succes te zijn dat de Activiteiten Commissie van fc Harlingen er dit jaar wederom voor heeft gekozen om een FIFA-toernooi te houden. En afgelopen zaterdag was het eindelijk zover.

Bij de jeugd waren maar liefst 32 deelnemers die het tegen elkaar gingen opnemen. Rent 'n Play zorgde voor alles. Niet voor de spelers natuurlijk, die moesten koelbloedig en gefocust blijven in de poule fase. Er waren 8 poules van elk 4 deelnemers. De 2 beste van elke poule gingen door naar de knock-out fase. En dat het spannend was in de poule fase was te zien én te horen. De laatste poulewedstrijden deden het erom om dat plekje te veroveren in de volgende ronde. Enkele favorieten zaten daarbij maar ook zeer verrassende jonge deelnemers wisten de poule fase te overleven. 

 

In de achtste finale waren er 16 deelnemers over en dit waren de uitslagen: Sil Kuperus was een maatje te groot voor Jesper Teerling het werd 4 - 0. Niels Attema versloeg zijn buurjongen Thomas Westra met 2 - 0. Finn de Graaf verloor nipt van Adam Faggouss 1- 2 en Thijs Brouwer was te sterk voor Dominique Brouwer 5 - 2. De verassing van de dag Wessel Attema versloeg favoriet Jasper de Groot met 2 - 1. Finn Koornstra speelde het spelletje goed maar Jort Scheffer deed het nét iets beter en won met 3 - 4. Thijmen van der Ploeg was de favoriet van het toernooi en waar hij 2 jaar terug 4e werd met de senioren erbij moest hij het nu opnemen tegen Siem Spoelstra en de laatstgenoemde was duidelijk beter getraind en versloeg Thijmen met 2 - 3. Boaz Saenen kwam te kort tegen Lahcen Faggouss met 1 - 3.

 

En toen volgden de kwartfinales: Sil Kuperus speelde zich deze middag in de spotlight, want hij wist Niels Attema met een 3 - 2 overwinning te verslaan. Thijs Brouwer boekte een zakelijke overwinning op Adam Faggouss 2 - 0. De klein maar fijne Wessel Attema bood heel veel strijd tegen Jort Scheffer. Maar Jort toonde vandaag strijd en passie voor het spelletje en kon een nipte winst bijschrijven op z'n record 3 - 2. Familie Faggouss was uitgeschakeld in de kwartfinales, Siem Spoelstra was te sterk voor Lahcen met 3 - 2. 
 

Jongens, jongens, jongens, wat maakte ze het uiterst spannend. Zelfs Rent ’n Play, die door heel Nederland komt, zag hier hoog niveau in Harlingen.
 

De halve finale Sil Kuperus versus Thijs Brouwer en Jort Scheffer tegen Siem Spoelstra.
Zoals al eerder gezegd was het “onfire” deze middag. Sil Kuperus plaatste zichzelf in de finale met een overwinning van 4 - 2. Jort Scheffer won met 3 - 0 van Siem Spoelstra en Jort dus ook door naar de finale.
Voordat de finale werd gespeeld was daar eerst de troostfinale voor de derde en vierde plaats. 
Siem Spoelstra greep naast het podium toen hij zijn tegenstander zag winnen aan het einde van de wedstrijd 3 – 2. Thijs Brouwer pakte dus de bronzen medaille bij de jeugd.
 

DE FINALE jeugd: Sil Kuperus en Jort Scheffer zijn geen vreemde van elkaar want ze voetballen samen in de JO13-1. En het zijn neefjes van elkaar, dat beloofd wat voor de finale.

 

 

Terwijl de wedstrijd begint zijn er een groot aantal supporters om het scherm gaan zitten. Extra spanning dus voor beide heren. Sil speelt tactisch en laat het balletje goed rondgaan. Jort zet daar tegenover veel druk en weet gevaarlijk te zijn in de omschakeling. Uiteindelijk weet Sil niet te scoren maar Jort wel 2x, wat een ontlading wat een finale!!! Om 17:30 uur was het tijd voor de prijsuitreiking: Jort Scheffer 1e, Sil Kuperus 2e en Thijs Brouwer 3e plaats.

De senioren sloten hierna aan om 18:00 uur en om 18:30 uur gingen 16 deelnemers het uitmaken wie de beste van Harlingen en omstreken was.  Er waren 4 poules van ieder 4 deelnemers. Een groot compliment voor de speelsters Gwen Metz, Emma Apma en Marleen Bergsma. Zij zaten bewust in de poule met organisator Evan. Uiteindelijk gingen Marleen Bergsma en Emma Apma door naar de kwartfinale.
 

Kwartfinale: Justin Attema liet niets over aan het lot en won met ruime cijfers van Joey Dijksman 5 - 2. Jesse Mulder had een makkie tegen Emma Apma het werd 7 - 0. Familie Attema is thuis erg fanatiek met FIFA en dat is terug te zien vandaag want ook broer Jarno Attema wist de poule fase te overleven. Helaas kwam hij in de kwartfinale te kort tegen Kevin Hobgen die met 2 - 1 te sterk was. Marleen Bergsma speelt vaker want eerst Evan uitschakelen in de poule fase en scoren tegen Lenny Thijssen laat zien dat meiden ook zeker kunnen gamen. Lenny had het moeilijk in het begin maar aan het einde was het 4 - 1 voor Lenny.
 

Halve finale: Justin Attema kwam nu los en liet het net 3x rollen. Jesse Mulder kon maar 1x het net vinden 3 - 1. Kevin Hobgen en Lenny Thijssen kennen elkaar door en door met FIFA. Kevin was duidelijk favoriet maar Lenny liet het niet zomaar gebeuren. Een spannende wedstrijd dat 3 - 2 in het voordeel van Kevin was. Lenny nam het dus op tegen Jesse in de troostfinale. Wetende dat er alleen maar prijs was voor derde plaats. Jesse zag daar iets meer in dan Lenny en won met 3 -1. 
 

De Finale: Justin Attema (Real Madrid) vs. Kevin Hobgen (België) 
Het niveau: Legendarisch 
Beide heren speelde zo georganiseerd dat het net schaken was. De sterkste was Kevin Hobgen die met 3 - 4 wist te winnen van Justin Attema. De prijsuitreiking volgde, Kevin Hobgen 1e, Justin Attema 2e en Jesse Mulder 3e.

Voor zowel de winnaar bij de jeugd als bij de senioren werd een Wildcard uitgereikt door Rent ’n Play. Deze Wildcard geeft hun toegang geeft tot het grote Mastertoernooi van Rent 'n Play. Alle winnaars van alle toernooien die Rent ‘n Play organiseren komen dan bij elkaar en daar zijn nog meer vette prijzen te winnen.

Wij als organisatie bedanken de Smulpot, alle deelnemers, barpersoneel en overige hulptroepen voor het mede mogelijk maken van deze fantastische dag en hopelijk tot de volgende keer!

Meer nieuws

Dameskoor Different Sound is dringend op zoek naar versterking

13-03-2018

HARLINGEN - Dameskoor Different Sound uit Minnertsga is een dynamisch koor met een verrassende eigen sound.

Finaliste Miss Curve 2018 Sandy Glerum zet zich in voor Hartstichting

13-03-2018

HARLINGEN - Via deze verkiezing zet Harlingse Sandy zich in voor de Hartstichting en heeft zij verschillende leuke acties bedacht zoals o.a. een super leuk thema Feestje Fifties & Hippies.

Ingezonden: Huisvestingsperikelen

13-03-2018

HARLINGEN - Zullen we, voordat we al te ver vervallen in katten, beschuldigen en wat niet al, even proberen de horloges gelijk te zetten en kijken hoe ver we dan in de buurt van dezelfde tijd uitkomen?

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Ons Food&Wine Ons Food&Wine Dio Jurien Dio Jurien Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis ForHim Menswear ForHim Menswear Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Almamater Almamater Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Ons Food&Wine Ons Food&Wine Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"