Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Fc Harlingen FIFA 18 toernooi

13-03-2018

HARLINGEN - De organisatie kan terugkijken op een zeer succesvol FIFA 18 toernooi.

Twee jaar geleden werd er voor het eerst een FIFA-toernooi gehouden bij fc Harlingen. Dit bleek zo’n succes te zijn dat de Activiteiten Commissie van fc Harlingen er dit jaar wederom voor heeft gekozen om een FIFA-toernooi te houden. En afgelopen zaterdag was het eindelijk zover.

Bij de jeugd waren maar liefst 32 deelnemers die het tegen elkaar gingen opnemen. Rent 'n Play zorgde voor alles. Niet voor de spelers natuurlijk, die moesten koelbloedig en gefocust blijven in de poule fase. Er waren 8 poules van elk 4 deelnemers. De 2 beste van elke poule gingen door naar de knock-out fase. En dat het spannend was in de poule fase was te zien én te horen. De laatste poulewedstrijden deden het erom om dat plekje te veroveren in de volgende ronde. Enkele favorieten zaten daarbij maar ook zeer verrassende jonge deelnemers wisten de poule fase te overleven. 

 

In de achtste finale waren er 16 deelnemers over en dit waren de uitslagen: Sil Kuperus was een maatje te groot voor Jesper Teerling het werd 4 - 0. Niels Attema versloeg zijn buurjongen Thomas Westra met 2 - 0. Finn de Graaf verloor nipt van Adam Faggouss 1- 2 en Thijs Brouwer was te sterk voor Dominique Brouwer 5 - 2. De verassing van de dag Wessel Attema versloeg favoriet Jasper de Groot met 2 - 1. Finn Koornstra speelde het spelletje goed maar Jort Scheffer deed het nét iets beter en won met 3 - 4. Thijmen van der Ploeg was de favoriet van het toernooi en waar hij 2 jaar terug 4e werd met de senioren erbij moest hij het nu opnemen tegen Siem Spoelstra en de laatstgenoemde was duidelijk beter getraind en versloeg Thijmen met 2 - 3. Boaz Saenen kwam te kort tegen Lahcen Faggouss met 1 - 3.

 

En toen volgden de kwartfinales: Sil Kuperus speelde zich deze middag in de spotlight, want hij wist Niels Attema met een 3 - 2 overwinning te verslaan. Thijs Brouwer boekte een zakelijke overwinning op Adam Faggouss 2 - 0. De klein maar fijne Wessel Attema bood heel veel strijd tegen Jort Scheffer. Maar Jort toonde vandaag strijd en passie voor het spelletje en kon een nipte winst bijschrijven op z'n record 3 - 2. Familie Faggouss was uitgeschakeld in de kwartfinales, Siem Spoelstra was te sterk voor Lahcen met 3 - 2. 
 

Jongens, jongens, jongens, wat maakte ze het uiterst spannend. Zelfs Rent ’n Play, die door heel Nederland komt, zag hier hoog niveau in Harlingen.
 

De halve finale Sil Kuperus versus Thijs Brouwer en Jort Scheffer tegen Siem Spoelstra.
Zoals al eerder gezegd was het “onfire” deze middag. Sil Kuperus plaatste zichzelf in de finale met een overwinning van 4 - 2. Jort Scheffer won met 3 - 0 van Siem Spoelstra en Jort dus ook door naar de finale.
Voordat de finale werd gespeeld was daar eerst de troostfinale voor de derde en vierde plaats. 
Siem Spoelstra greep naast het podium toen hij zijn tegenstander zag winnen aan het einde van de wedstrijd 3 – 2. Thijs Brouwer pakte dus de bronzen medaille bij de jeugd.
 

DE FINALE jeugd: Sil Kuperus en Jort Scheffer zijn geen vreemde van elkaar want ze voetballen samen in de JO13-1. En het zijn neefjes van elkaar, dat beloofd wat voor de finale.

 

 

Terwijl de wedstrijd begint zijn er een groot aantal supporters om het scherm gaan zitten. Extra spanning dus voor beide heren. Sil speelt tactisch en laat het balletje goed rondgaan. Jort zet daar tegenover veel druk en weet gevaarlijk te zijn in de omschakeling. Uiteindelijk weet Sil niet te scoren maar Jort wel 2x, wat een ontlading wat een finale!!! Om 17:30 uur was het tijd voor de prijsuitreiking: Jort Scheffer 1e, Sil Kuperus 2e en Thijs Brouwer 3e plaats.

De senioren sloten hierna aan om 18:00 uur en om 18:30 uur gingen 16 deelnemers het uitmaken wie de beste van Harlingen en omstreken was.  Er waren 4 poules van ieder 4 deelnemers. Een groot compliment voor de speelsters Gwen Metz, Emma Apma en Marleen Bergsma. Zij zaten bewust in de poule met organisator Evan. Uiteindelijk gingen Marleen Bergsma en Emma Apma door naar de kwartfinale.
 

Kwartfinale: Justin Attema liet niets over aan het lot en won met ruime cijfers van Joey Dijksman 5 - 2. Jesse Mulder had een makkie tegen Emma Apma het werd 7 - 0. Familie Attema is thuis erg fanatiek met FIFA en dat is terug te zien vandaag want ook broer Jarno Attema wist de poule fase te overleven. Helaas kwam hij in de kwartfinale te kort tegen Kevin Hobgen die met 2 - 1 te sterk was. Marleen Bergsma speelt vaker want eerst Evan uitschakelen in de poule fase en scoren tegen Lenny Thijssen laat zien dat meiden ook zeker kunnen gamen. Lenny had het moeilijk in het begin maar aan het einde was het 4 - 1 voor Lenny.
 

Halve finale: Justin Attema kwam nu los en liet het net 3x rollen. Jesse Mulder kon maar 1x het net vinden 3 - 1. Kevin Hobgen en Lenny Thijssen kennen elkaar door en door met FIFA. Kevin was duidelijk favoriet maar Lenny liet het niet zomaar gebeuren. Een spannende wedstrijd dat 3 - 2 in het voordeel van Kevin was. Lenny nam het dus op tegen Jesse in de troostfinale. Wetende dat er alleen maar prijs was voor derde plaats. Jesse zag daar iets meer in dan Lenny en won met 3 -1. 
 

De Finale: Justin Attema (Real Madrid) vs. Kevin Hobgen (België) 
Het niveau: Legendarisch 
Beide heren speelde zo georganiseerd dat het net schaken was. De sterkste was Kevin Hobgen die met 3 - 4 wist te winnen van Justin Attema. De prijsuitreiking volgde, Kevin Hobgen 1e, Justin Attema 2e en Jesse Mulder 3e.

Voor zowel de winnaar bij de jeugd als bij de senioren werd een Wildcard uitgereikt door Rent ’n Play. Deze Wildcard geeft hun toegang geeft tot het grote Mastertoernooi van Rent 'n Play. Alle winnaars van alle toernooien die Rent ‘n Play organiseren komen dan bij elkaar en daar zijn nog meer vette prijzen te winnen.

Wij als organisatie bedanken de Smulpot, alle deelnemers, barpersoneel en overige hulptroepen voor het mede mogelijk maken van deze fantastische dag en hopelijk tot de volgende keer!

Meer nieuws

Dameskoor Different Sound is dringend op zoek naar versterking

13-03-2018

HARLINGEN - Dameskoor Different Sound uit Minnertsga is een dynamisch koor met een verrassende eigen sound.

Finaliste Miss Curve 2018 Sandy Glerum zet zich in voor Hartstichting

13-03-2018

HARLINGEN - Via deze verkiezing zet Harlingse Sandy zich in voor de Hartstichting en heeft zij verschillende leuke acties bedacht zoals o.a. een super leuk thema Feestje Fifties & Hippies.

Ingezonden: Huisvestingsperikelen

13-03-2018

HARLINGEN - Zullen we, voordat we al te ver vervallen in katten, beschuldigen en wat niet al, even proberen de horloges gelijk te zetten en kijken hoe ver we dan in de buurt van dezelfde tijd uitkomen?

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Dio Jurien Dio Jurien Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Vogelaar Audio Vogelaar Audio Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt
Hema Harlingen Hema Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant