Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen en THOR in evenwicht

05-12-2022

HARLINGEN - Op een ijskoude zondag in december moest fc Harlingen in het onderlinge duel met THOR uit Lippenhuizen genoegen nemen met een punt.

In een boeiende wedstrijd waar alles in zat ging fc Harlingen enerzijds voor de winst, maar was het ook blij dat het met tien man toch een punt uit het vuur sleepte en hiermee nog steeds koploper is.

 

De mannen die vandaag aan de aftrap verschenen waren Jesse Jaasma, Marco de Boer, Youri Bouma, Martijn Homminga, Ivo Wilkeshuis, Mateusz IJpe, Aaron Bouwhuis, Reinier v/d Stap, Remko Zandberg, Sander Zeilmaker en Kevin Hoekstra. Wissels: Imro Schouwenaar, Wessel Roorda, Allard Hoekstra en Jarno Attema.

 

fc Harlingen ging direct op zoek naar de openingstreffer, maar ondanks de kansen die er waren, duurde het bijna een half uur voordat Martijn Homminga de bal hard tegen de touwen kopte en de 0-1 op het scorebord zette. Achterin stond het goed bij fc Harlingen, maar als THOR erdoor kwam, waren ze ook direct gevaarlijk. Zes minuten na de openingstreffer was daar zo'n moment dat de thuisploeg een gaatje vond in de Harlinger defensie en de gelijkmaker aantekende. Dit was tevens de ruststand.

 

Na de pauze kreeg fc Harlingen direct een levensgrote kans om weer op voorsprong te komen, maar het doel werd op een haar na gemist. Direct daarna kwam de thuisploeg op voorsprong. Ondanks dat de Harlinger grensrechter aangaf dat de spits duidelijk buitenspel stond, wilde de scheidsrechter hier niets van weten en keurde het doelpunt goed: 2-1 dus.

 

Met nog een kwartier op de klok stond fc Harlingen plotseling met tien man op het veld, nadat Marco de Boer een opmerking maakte richting de scheidsrechter en hiervoor zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. De gasten lieten zich niet van de wijs brengen en na de zoveelste overtreding van THOR wees de scheidsrechter naar de stip en mocht Sander Zeilmaker van elf meter aanleggen en schoot feilloos binnen: 2-2. De tweede lag er nog maar net in toen ook het derde doelpunt van fc Harlingen al gevierd kon worden. Mateusz IJpe slingerde de bal de 'zestien' in waar Reinier v/d Stap de bal snoeihard in de bovenhoek ramde.

 

De duels werden wat feller en THOR schuwde het fysieke niet en fc Harlingen moest blijven opletten voor de snelle spitsen. Tien minuten voor tijd brak zo'n snelle jongen door en zette de stand weer gelijk. Vlak voor tijd kreeg THOR nog een grote kans maar in een één op één situatie kwam Jesse Jaasma goed zijn doel uit en voorkwam erger. Aan de andere kant mochten de Harlingers nog een vrije trap nemen op een meter of twintig van het doel, maar hier kon de doelman nog net een hand tegenaan krijgen. Eindstand 3-3.

 

Volgende week speelt fc Harlingen haar laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan is er een thuiswedstrijd tegen het Sneker Black Boys.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

​Wooncentrum Harlinga zoekt algemeen manager

05-12-2022

HARLINGEN - Ben je toe aan een nieuwe uitdaging?

Sponsoractie HMHC dames 1

05-12-2022

HARLINGEN - Wij zijn de Dames 1 van de Harlinger mixed hockeyclub en zijn bezig met een leuke sponsoractie.

VVI – Zeerobben 2 – 2

05-12-2022

HARLINGEN - Rood geeft Zeerobben vleugels.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen CDA Harlingen CDA Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen TeamFRL TeamFRL Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE CDA Harlingen CDA Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus