Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Fc Harlingen en Geel Wit delen de punten

25-09-2017

HARLINGEN - Voor de wedstrijd begon werd er door de aanvoerder van Geel Wit een enveloppe met inhoud voor de Stichting Semmy overhandigd namens het eerste, tweede en derde team, het bestuur en de Vrienden van Geel Wit, aan Lian Metz.

Fc Harlingen en Geel Wit delen de punten Foto: Dorus Breidenbach.

Een mooie geste.

 

De wedstrijd was meer spannend dan fraai, maar het publiek kreeg wel waar voor zijn geld. Het bleef tot het laatste fluitsignaal van de goedlachse scheidsrechter Frankena onzeker wie de wedstrijd uiteindelijk zou winnen. De eindstand 4-4 is misschien wel de juiste. fc Harlingen had het in het eerste kwartier moeten afmaken, miste teveel kansen. Op het eind van de wedstrijd was Geel Wit de gevaarlijkste en fitte ploeg. De spelers van de thuisclub zaten er aardig door heen. Dus nog wel werk aan de winkel voor trainer Mulder. Doelman Vincent van der Werf moest dus vier keer vissen.

 

Voor de fc Harlingen begon de wedstrijd voortvarend. Er was meteen gevaar voor het Amelander doel, het leek wel of de eilanders de overtocht nog in de benen hadden, zo stonden ze te schutteren. Een kopbal van gelegenheid spits Stefan Adema belandde in de eerste minuut al op de paal na een prima voorzet van Ane Schaap, die deze middag voor de thuisclub van grote waarde zou zijn. Het spel van beide teams kenmerkte zich ook door veel balverlies en foute passes. In de 9e min was het wel raak. Een verdediger van Geel Wit maakte hands even buiten de zestien aan de rechter kant. Ane plaatste zich achter de bal en schoot beheerst de bal laag in vrije rechter hoek, 1-0. Even later had Sander Zeilmaker de twee nul moeten maken, vrij voor de keeper schoot hij naast. Er bleven kansen komen voor de thuisploeg, maar scoren bleek ook deze middag weer een groot probleem. Ja, dan geldt weer de al oude voetbalwet, als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel. Voor de eerste keer kwam Geel Wit bij het doel van de fc Harlingen, op rechts werd niemand een strobreed in de weg gelegd en scoorde Jurjen Metz de gelijkmaker, 1-1.Vijf minuten voor de rust kwamen de gasten op voorsprong. Nu was het Jordi Metz die simpel kon scoren, 1-2. Toch zou fc Harlingen twee minuten later weer langszij komen. Het was Sander die een miscommunicatie tussen doelman Pieter Smit en verdediger Kayan Kiewiet met een prachtige lob afstrafte 2-2. Dat werd ook de ruststand.

 

In de rust werd Marco Zeilmaker vervangen door Siefko Jager die de voorstopper plaats overnam. Achterin moest de achterhoede met een goed spelende Patrick van der Waard en laatste man Sjouke Bootsma meer handelend optreden dan voor de rust, ze werden goed bij gestaan door Frank Claasz Coockson en Robert van der Zee. Het middenveld met Jeroen van Dellen, Ane Schaap en later Patrick had het deze middag vooral het laatste kwartier erg moeilijk. Voorin kregen Arjan Outhuyse, Stefan en Sander te weinig bruikbare ballen. In de 52e minuut gaat Ane aan een solo beginnen, hij passeert een paar spelers en schiet hard en laag op het vijandelijke doel. De bal werd onderweg nog even licht aangeraakt en verdween in de linker beneden hoek achter doelman Smit en zo kwam de fc Harlingen weer op voorsprong, 3-2. Hierna is er nog een mogelijkheid voor Arjan om de score uit te breiden, maar de goed uit zijn doel komende keeper behoedde Geel Wit voor een grotere achterstand. Een schot van Stefan had een beter lot verdiend, dat was ook meteen zijn laatste actie,

 

Moegestreden werd hij vervangen door Niels Vlottes die meteen in scoringspositie kwam, maar ook nu redt de keeper. Geel Wit kreeg ook wel een paar mogelijkheden, een paar keer uit een corner ging de bal rakelings naast of voorlangs. Toch kwam de 3-3 op het score bord en weer was het een Metz die scoorde, nl. Danny. Dat het een doelpuntrijke wedstrijd zou zijn bleek in de slotfase. Eerst kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Een door Ane goed genomen hoekschop wist Sjouke de bal binnen te schieten bij de eerste paal, 4-3 Lang kon fc Harlingen niet genieten van de voorsprong en geheel vrij staande Jurjen Metz kon zijn tweede doelpunt maken en zo de stand op 4-4 brengen. Hierna gingen beide ploegen nog wel voor de winst en omdat de thuisclub er aardig doorheen zat kregen de gasten nog wel een paar riante mogelijkheden. Er zou echter geen verandering meer in de stand komen.

 

Foto's: Dorus Breidenbach. www.fotografiedorus.nl

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Geloof, hoop en liefde in Harlingen

25-09-2017

HARLINGEN - Na een paar jaar ‘Geloof en een Hoop Liefde’ weten wij het zeker: Nederland zit vol met mooie mensen die verhalen van geloof, hoop en liefde hebben én delen.

Werkzaamheden Zuiderpier Harlingen

25-09-2017

HARLINGEN - Woensdag 27 september 2017 start Wetterskip Fryslân met werkzaamheden aan de Zuiderpier in Harlingen.

Meer groei nodig van Dames 1

25-09-2017

HARLINGEN - Zondagmiddag stond Harlingen tegenover Dash in Hoogezand.

Reacties

Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot Almamater Almamater De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Vogelaar Audio Vogelaar Audio Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen