Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen boekt zwaarbevochten zege

10-10-2022

HARLINGEN - In een spannende, maar niet altijd even goede wedstrijd heeft fc Harlingen afgelopen zondag een zwaarbevochten overwinning behaald tegen Oldeboorn.

Fc Harlingen boekt zwaarbevochten zege Mart Beuker scoorde zijn eerste doelpunt voor fc Harlingen. Foto: Dorus Breidenbach.

De thuisploeg boog een achterstand in korte tijd om in een voorsprong, maar eindigde met tien man binnen de lijnen.

Het veld lag er mooi bij en er scheen een prachtig najaarszonnetje. Mede daardoor stond er aardig wat publiek achter de hekken. Nadat pupil van de week Milan Reinsma de officiële aftrap had verricht, begon iets na twee uur de wedstrijd.

 

Het waren de gasten uit Oldeboorn die al vroeg op voorsprong kwamen. De bal werd bij de zijlijn binnen de lijnen gehouden. De speler stoomde op naar het doelgebied kapte zijn tegenstander uit en schoot binnen in de korte hoek: 0-1.

 

In de tiende minuut kreeg fc Harlingen een grote kans, maar deze kon door de doelman ternauwernood worden gekeerd. Een uittrap van Harlinger doelman Jesse Jaasma bereikte Remko Zandberg aan de linkerkant van het veld, maar opnieuw bleek doelman Faber van Oldeboorn een sta-in-de-weg. Zo waren er kansen aan beide kanten en bracht Jesse Jaasma op een inzet van Oldeboorn nog redding op de doellijn. Toch kwamen de gasten op 0-2. Een ingooi werd snel genomen en die bereikte de spits die op zijn beurt de keeper kansloos liet.

 

Fc Harlingen wist de stand echter voor rust weer gelijk te trekken. Eerst was het Remko Zandberg die de vrijstaande Kevin Hoekstra vond bij de tweede paal en hij zorgde voor de aansluiting. Nog voor het rustsignaal kopte Reinier v/d Stap een hoekschop van Arjan Outhuyse binnen en was de stand weer gelijk.

 

Fc Harlingen voerde aan het begin van de tweede helft twee wissels door: Marco de Boer en Frank Claasz Coockson kwamen in het veld voor Ivo Wilkeshuis en Youri Bouma. De thuisploeg ging flitsend van start. Remko Zandberg gaf de bal perfect op maat aan Mart Beuker en met een subtiele voetbeweging passeerde hij de doelman en zette fc Harlingen op een 3-2 voorsprong met zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht.

 

Na een mooie aanval kreeg Kevin Hoekstra een grote kans, maar zijn schot ging rakelings over het doel. fc Harlingen zocht naar een beslissende treffer, terwijl Oldeboorn de gelijkmaker zocht. De sfeer in het veld werd er niet beter op en dit leverde fc Harlingen een aantal onnodige gele kaarten op voor praten en duw- en trekwerk daar waar Oldeboorn vreemd genoeg voor soortgelijk gedrag verschoond bleef van kaarten.

 

Nadat Imro Schouwenaar zijn tegenstander iets te hard afstopte, mocht hij van de scheidsrechter voortijdig de kleedkamer opzoeken en moest fc Harlingen het laatste kwartier met tien man verder. Sander Zeilmaker kwam er nog in voor Kevin Hoekstra en kreeg direct een goede kans. Het bleef nog lang spannend, maar gescoord werd er niet meer.

 

Fc Harlingen kon drie punten bijschrijven. Volgende week is er een uitwedstrijd in en tegen Tijnje. Aftrap is dan weer om 14.00 uur.

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zeerobben JO11-1 kampioen

10-10-2022

HARLINGEN - Wat een dag voor JO11-1.

Grafisch Centrum Harlingen winnaar Harlinger Bedrijven Sponsor Competitie 2022

10-10-2022

HARLINGEN - Ondanks de Kippenziekte kon het vliegprogramma redelijk plaats vinden en organiseerde P.V. Ons-Genoegen weer een Bedrijven Sponsor Kampioenschap 2022.

Zeerobben – Leovardia 1 – 3

10-10-2022

HARLINGEN - Zeerobben komt te kort.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen The Shamrock The Shamrock Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen