Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen als koploper de winterstop in

13-12-2022

HARLINGEN - Waar de eerste helft nog redelijk gelijk opging, was fc Harlingen na de rust te sterk.

Fc Harlingen als koploper de winterstop in Na de 3-0 zege op Black Boys afgelopen zondag is en blijft fc Harlingen de aanvoerder van de ranglijst in de 4e klasse B en gaat dus als ‘Herbstmeister’ de winterstop in. Foto’s: Dorus Breidenbach.

Met de betrouwbare sluitpost Jesse Jaasma en de moeilijk verslaanbare defensie bestaande uit Youri Bouma, Imro Schouwenaar en Martijn Homminga. Het blok op het middenveld bestaande uit Ivo Wilkeshuis, captain Mateusz IJpe, Aaron Bouwhuis en de snelle Reinier v/d Stap en voorin Remko Zandberg, Sander Zeilmaker en Kevin Hoekstra begon het team onder leiding van Steffen Hansma en zijn assistent Peter Outhuijse aan de laatste wedstrijd voor de winterstop. Het eerste grote gevaar kwam echter van de gasten uit Sneek.

 

Al na vijf minuten wist men door te breken en belandde de spits in een één op één met doelman Jaasma. Hij kwam echter goed en tijdig zijn doel uit en bracht redding. Aan de andere kant was het Sander Zeilmaker die de score kon openen. De Sneker doelman kwam uit, maar Sander wist de bal over de doelman heen te krijgen, maar vervolgens was de vaart eruit en kon Black Boys net voor de doellijn wegwerken. Het duurde een klein half uurtje voordat Kevin Hoekstra de Harlingers op voorsprong zette. Een hoge bal bleef hangen voor het doel waar Hoekstra op de juiste plek stond om binnen te koppen. Black Boys kwam ook een aantal keren voor het doel van Harlingen, maar de defensie was niet te verslaan en als de laatste linie dan toch werd doorbroken, was het Jesse Jaasma die als sluitpost zijn doel schoonhield. fc Harlingen ging dus met een minimale voorsprong de rust in wetende dat het de tweede helft wel een tandje bij moest zetten.

 

Na de pauze waren de kansen voor fc Harlingen. Een kwartier na rust verrichtte Martijn Homminga goed voorbereidend werk, waardoor Kevin Hoekstra in stelling werd gebracht en de verdiende 2-0 aantekende. Hierna kreeg de thuisploeg meerdere kansen om de voorsprong nog verder uit te breiden. Echter misten de schoten voldoende kracht om echt voor problemen te zorgen. Met nog ongeveer een kwartier op de klok viel Imro Schouwenaar geblesseerd uit en werd vervangen door Arjan Outhuyse. Gelukkig is hij hersteld van zijn hamstringblessure en kon hij weer een aantal minuten maken in de hoofdmacht. Ook Sander Zeilmaker werd naar de kant gehaald en in zijn plaats kwam Frank Claasz Coockson. Black Boys kreeg nog een vrije trap die gevaarlijk richting het doel van fc Harlingen ging, maar Jesse Jaasma stond uitstekend te keepen vandaag. Black Boys eindigde de wedstrijd met tien man, nadat een speler kritiek had op een arbitrale beslissing. Als beloning kreeg hij een gele kaart gepresenteerd. Zijn tweede van die middag en dus mocht hij de kleedkamer alvast opzoeken. In de slotfase deden de invallers het: Arjan Outhuyse gaf een perfecte voorzet en Frank Claasz Coockson stond op precies de goede plek om de eindstand op het scorebord te zetten: 3-0.

Zo gaat fc Harlingen dus met 26 punten uit elf wedstrijden als koploper de winterstop in. Met de meest scorende voorhoede en de minst gepasseerde defensie. Dat ook nog! Zondag kan de 1e periodetitel worden behaald zonder zelf te spelen, maar dan mag Nieuw-Roden niet winnen van Terschelling. Dat is dus nog even afwachten.

 

De competitie wordt zoals het nu staat, hervat op zondag 5 februari. Dan staat direct de kraker tegen Nieuw-Roden op het programma. Daarover later meer. Voor nu wens ik iedereen goede feestdagen en een goed begin van het nieuwe jaar.

 

 

Foto's : Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

24 Pupillen van de week bij Zeerobben

13-12-2022

HARLINGEN - Even was er nog de twijfel om het wel of niet door te laten gaan vanwege het koude weer afgelopen zaterdag maar al vrij snel bleek dat de juiste beslissing genomen was.

Wytse Broekstra Nederlands kampioen en Nederlands record 100 meter schoolslag

13-12-2022

HARLINGEN - ZV De Vikings zwemmen hard op Nationaal Junioren Kampioenschap.

Reacties

The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wellheat Shop Wellheat Shop Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus The Shamrock The Shamrock