Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Binnen 2019

Heerlijk Binnen 2019

20, 21 & 22 april wordt het Entrepotgebouw weer één groot culinair Foodwalhalla!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Jawel, lieve PLUS klanten. Van zondag 24 februari t/m zaterdag 20 april kun je sparen voor vijf Fabeltjeskrant handpoppen!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen 35+ kampioen

08-11-2018

HARLINGEN - Op vrijdagavond 2 november stond er een kapitaal aan ervaring klaar op de Vierkantsdijk voor de beslissende strijd om het kampioenschap in de KNVB 35+ competitie.

Met fc Harlingen, Mulier uit Witmarsum, Tzum en Arum op het affiche is elke wedstrijd in deze competitie een streekderby en zo ging het er af en toe ook aan toe. Er werd veel strijd geleverd maar fair play en plezier stonden duidelijk voorop.

 

Het 35+ team van fc Harlingen is nieuw en bestaat voornamelijk uit spelers van het 3e elftal wat op zondag speelt. Dit seizoen hebben ze het initiatief genomen om, nu iedereen deze leeftijdsgrens inmiddels gepasseerd is, het niet rustiger aan te doen in het weekend maar op vrijdagavond deel te nemen aan een extra competitie.

 

In deze 35+ competitie worden 12 wedstrijden gespeeld en bij aanvang van de laatste ronde stonden fc Harlingen en Mulier met evenveel punten aan kop. Iedereen wist dat de kraker van deze avond de beslissing zou zijn in het kampioenschap. Om 19.30 uur was de aftrap tussen de nummers 1 en 2 en al snel werd duidelijk dat Mulier maar met één doel naar de havenstad was gekomen. Winnen in en tegen fc Harlingen. Ze begonnen de wedstrijd sterk. Met verzorgd positiespel drukten ze fc Harlingen naar de eigen helft. De thuisspelende ploeg had het moeilijk. Ondanks de druk die Mulier uitoefende wist fc Harlingen in de eerste de beste counter wel direct te scoren. Het was Joost Outhuyse die zijn broer Niels met een bekeken assist in stelling bracht voor de goal van Mulier. Met een klassieke schijnbeweging zette Niels de keeper op het verkeerde been en maakte tegen de verhouding in de 1-0. Al snel kwam Mulier verdiend op gelijke hoogte na een mooi uitgespeelde aanval. Veel tijd had fc Harlingen niet om de winst naar zich toe te trekken maar gelukkig was daar opnieuw Niels Outhuyse die met een verwoestend schot de 2-1 in de touwen joeg. Met houwen en keren wist de thuisploeg de 3 punten veilig te stellen en zodoende alles in eigen hand te houden. De opdracht was duidelijk: minimaal vier punten uit de laatste twee duels halen.

 

Mulier wist dat, als ze nog kans wilden maken op het kampioenschap, het doelsaldo beslissend zou zijn. Dan moest fc Harlingen wel een wedstrijd verliezen. De wedstrijden tegen Arum en Tzum won Mulier dan ook overtuigend met 5-0 en 3-0. Fc Harlingen speelde duidelijk op resultaat in de laatste twee wedstrijden. De tegenstanders mochten het spel proberen te maken maar ook hier bleek dat fc Harlingen over een sterke verdedigende linie beschikt en niet voor niets de minste doelpunten tegen heeft deze competitie. De tegenstanders konden nauwelijks kansen creëren en als die er al wel kwamen stond keeper Stefan Hanekamp keer op keer in de weg. Fc Harlingen speelde het simpel uit en met een 2-1 winst op Arum en 2-0 op Tzum werd de maximale score voor deze avond bereikt en kwam het kampioenschap niet meer in gevaar. Een mooi resultaat voor het debuterende fc Harlingen.

 

Spelers die deze avond meededen namens fc Harlingen waren: Stefan Hanekamp (K), Arjan van Velzen, Anne Alberda, Mathieu Visser, Emiel Postmus, Edwin van Alphen, Edwin de Gorter, Sjirk Koster, Niels Outhuyse, Joost Outhuyse en Daniël Outhuyse. (Hilko Mulder en Lammert Kleefstra ontbraken deze avond).

 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Voorbeschouwing St Annaparochie – Zeerobben (Beker knock-out fase)

08-11-2018

HARLINGEN - Voor de derde keer Sint Anne in dit nog prille voetbalseizoen.

Musica Religieuza bij Radio Stad Harlingen

08-11-2018

HARLINGEN - Vrijdag om 18.00 uur is er weer een uitzending van Musica Religieuza op RSH.

Sinterklaas bij HEMA

08-11-2018

HARLINGEN - Een beetje Sint weet het al eeuwen: voor de leukste sinterklaascadeaus ga je natuurlijk naar HEMA!

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Ons Food&Wine Ons Food&Wine ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
De Lichtboei De Lichtboei Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe VVV Harlingen VVV Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine