Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen 35+ kampioen

08-11-2018

HARLINGEN - Op vrijdagavond 2 november stond er een kapitaal aan ervaring klaar op de Vierkantsdijk voor de beslissende strijd om het kampioenschap in de KNVB 35+ competitie.

Met fc Harlingen, Mulier uit Witmarsum, Tzum en Arum op het affiche is elke wedstrijd in deze competitie een streekderby en zo ging het er af en toe ook aan toe. Er werd veel strijd geleverd maar fair play en plezier stonden duidelijk voorop.

 

Het 35+ team van fc Harlingen is nieuw en bestaat voornamelijk uit spelers van het 3e elftal wat op zondag speelt. Dit seizoen hebben ze het initiatief genomen om, nu iedereen deze leeftijdsgrens inmiddels gepasseerd is, het niet rustiger aan te doen in het weekend maar op vrijdagavond deel te nemen aan een extra competitie.

 

In deze 35+ competitie worden 12 wedstrijden gespeeld en bij aanvang van de laatste ronde stonden fc Harlingen en Mulier met evenveel punten aan kop. Iedereen wist dat de kraker van deze avond de beslissing zou zijn in het kampioenschap. Om 19.30 uur was de aftrap tussen de nummers 1 en 2 en al snel werd duidelijk dat Mulier maar met één doel naar de havenstad was gekomen. Winnen in en tegen fc Harlingen. Ze begonnen de wedstrijd sterk. Met verzorgd positiespel drukten ze fc Harlingen naar de eigen helft. De thuisspelende ploeg had het moeilijk. Ondanks de druk die Mulier uitoefende wist fc Harlingen in de eerste de beste counter wel direct te scoren. Het was Joost Outhuyse die zijn broer Niels met een bekeken assist in stelling bracht voor de goal van Mulier. Met een klassieke schijnbeweging zette Niels de keeper op het verkeerde been en maakte tegen de verhouding in de 1-0. Al snel kwam Mulier verdiend op gelijke hoogte na een mooi uitgespeelde aanval. Veel tijd had fc Harlingen niet om de winst naar zich toe te trekken maar gelukkig was daar opnieuw Niels Outhuyse die met een verwoestend schot de 2-1 in de touwen joeg. Met houwen en keren wist de thuisploeg de 3 punten veilig te stellen en zodoende alles in eigen hand te houden. De opdracht was duidelijk: minimaal vier punten uit de laatste twee duels halen.

 

Mulier wist dat, als ze nog kans wilden maken op het kampioenschap, het doelsaldo beslissend zou zijn. Dan moest fc Harlingen wel een wedstrijd verliezen. De wedstrijden tegen Arum en Tzum won Mulier dan ook overtuigend met 5-0 en 3-0. Fc Harlingen speelde duidelijk op resultaat in de laatste twee wedstrijden. De tegenstanders mochten het spel proberen te maken maar ook hier bleek dat fc Harlingen over een sterke verdedigende linie beschikt en niet voor niets de minste doelpunten tegen heeft deze competitie. De tegenstanders konden nauwelijks kansen creëren en als die er al wel kwamen stond keeper Stefan Hanekamp keer op keer in de weg. Fc Harlingen speelde het simpel uit en met een 2-1 winst op Arum en 2-0 op Tzum werd de maximale score voor deze avond bereikt en kwam het kampioenschap niet meer in gevaar. Een mooi resultaat voor het debuterende fc Harlingen.

 

Spelers die deze avond meededen namens fc Harlingen waren: Stefan Hanekamp (K), Arjan van Velzen, Anne Alberda, Mathieu Visser, Emiel Postmus, Edwin van Alphen, Edwin de Gorter, Sjirk Koster, Niels Outhuyse, Joost Outhuyse en Daniël Outhuyse. (Hilko Mulder en Lammert Kleefstra ontbraken deze avond).

 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Voorbeschouwing St Annaparochie – Zeerobben (Beker knock-out fase)

08-11-2018

HARLINGEN - Voor de derde keer Sint Anne in dit nog prille voetbalseizoen.

Musica Religieuza bij Radio Stad Harlingen

08-11-2018

HARLINGEN - Vrijdag om 18.00 uur is er weer een uitzending van Musica Religieuza op RSH.

Sinterklaas bij HEMA

08-11-2018

HARLINGEN - Een beetje Sint weet het al eeuwen: voor de leukste sinterklaascadeaus ga je natuurlijk naar HEMA!

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Almamater Almamater HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema Harlingen Hema Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber
Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus