Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen 1 zegeviert tegen Terschelling

14-11-2022

HARLINGEN - 'Hoeveel kansen heb je nodig om een doelpunt te maken?'

Fc Harlingen 1 zegeviert tegen Terschelling Foto's: Dorus Breidenbach.

Dat was zondag een veel gehoorde vraag op Sportpark Vierkantsdijk bij de wedstrijd tussen fc Harlingen en sc Terschelling. Kansen waren er namelijk genoeg voor de thuisploeg, maar het duurde ruim een uur voordat de score werd geopend en fc Harlingen uiteindelijk dik verdiend de drie punten mochten bijschrijven.

 

Al na vijfendertig seconden kreeg de thuisploeg de eerste kans van de wedstrijd, maar Kevin Hoekstra schoot rakelings voor het doel langs. Binnen tien minuten gaf Marco de Boer een pass op maat naar Remko Zandberg, maar de eilander doelman wist deze inzet onschadelijk te maken.

 

Er stond een kwartier op de klok toen Ivo Wilkeshuis met een prachtige bal Sander Zeilmaker de diepte instuurde. De doelman miste de bal, maar werd geholpen door zijn verdediging en de bal werd op de doellijn gered en leverde fc Harlingen één van de vele hoekschoppen op. Deze belandde bij Sander Zeilmaker, maar ook deze keer ging de bal er niet in.

 

Terschelling brak na een half uur voor het eerst gevaarlijk door de Harlinger defensie heen, maar uiteindelijk ging de bal over het doel van Jesse Jaasma. Kevin Hoekstra kreeg andermaal een grote kans nadat de opstomende Reinier v/d Stap hem op maat bediende, maar doelman Jorn Doeksen kon nog net zijn voet tegen de bal krijgen en behoedde zijn ploeg opnieuw van een achterstand. Dat er voor rust niet gescoord werd, mocht een wonder heten.

 

Na de rust ging fc Harlingen door met zoeken naar de openingstreffer. Dit duurde uiteindelijk tot de vijfenzestigste. Een vrije trap belandde in de zestien waar Remko Zandberg op de juiste plek stond en de thuisploeg eindelijk op een welverdiende voorsprong zette. Zo moeizaam dat het scoren ging, zo makkelijk leek het nu te gaan, want vier minuten later wist Sander Zeilmaker het net ook te vinden en hij maakte er 2-0 van. In het laatste kwartier werden er een aantal wissels doorgevoerd aan Harlinger zijde. Sander Zeilmaker verliet het veld voor Allard Hoekstra en Aaron Bouwhuis verving Frank Claasz Coockson. Tien minuten voor tijd belandde een afvallende bal voor de voeten van Aaron Bouwhuis en hij rondde beheerst af: 3-0. In de slotfase kregen de JO19-spelers Finn Janssen en Niels Attema speelminuten voor Ivo Wilkeshuis en Kevin Hoekstra. Gescoord werd er niet meer, maar de vreugde was er niet minder om. Drie punten erbij en fc Harlingen blijft bovenin meedoen.

 

Volgende week staat er een uitwedstrijd gepland in Nij Beets. Tegenstander is dan Blue Boys.

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Informatiebijeenkomst Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen

14-11-2022

HARLINGEN - Naar verwachting treedt de nieuwe Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) op 1 juli 2023 in werking.

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events