Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen 1 wint ook van Nicator

11-10-2021

HARLINGEN - Het vlaggenschip van fc Harlingen heeft zondag haar tweede achtereenvolgende wedstrijd gewonnen.

Fc Harlingen 1 wint ook van Nicator Foto: Dorus Breidenbach.

In een doelpuntrijke, maar niet altijd even goede wedstrijd werd het Leeuwarder Nicator met 8-3 verslagen.

 

Pieter Wesseloo was weer terug van zijn schorsing en verdedigde het doel en ook Imro Schouwenaar was weer van de partij. Verder startte fc Harlingen 1 met Youri Bouma, Stefan Adema, Jens van Sluis, Ivo Wilkeshuis, Mateusz IJpe, Jarno Attema, Arjan Outhuyse, Remko Zandberg en Jasper de Jong. Vanaf de bank startten: Egbert-Jan Panbakker, Marco Zeilmaker, Max Nijenhuis en Nils Podt.

 

Fc Harlingen begon goed aan de wedstrijd, want al na zeven minuten veroverde Mateusz IJpe de bal op het middenveld. Hij wist Remko Zandberg te bereiken en die zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Het zou niet zijn enige doelpunt van de middag blijven, want drie minuten later wist Ivo Wilkeshuis een diepe bal te geven op Remko Zandberg die binnen de lijnen uit balans werd gebracht en een strafschop mocht nemen. Ondanks dat doelman Kirpal van Nicator de goede hoek koos, belandde de bal net buiten zijn bereik tegen de touwen en zette fc Harlingen daarmee op een 2-0 voorsprong. Lang bleef het niet zo, want na een kwartier kwam Nicator op 2-1 door een eigen doelpunt.

 

Halverwege de eerste helft ging Jasper de Jong op het Leeuwarder doel af en werd aangetikt binnen de lijnen en opnieuw legde de scheidsrechter de bal op de stip. Het was weer Remko Zandberg die achter de bal ging staan.

 

Andermaal koos de doelman de goede hoek, maar ondanks dat ging de bal opnieuw in het net en stond fc Harlingen op 3-1. Arjan Outhuyse kreeg ook nog twee mogelijkheden, maar in beide situaties wist de doelman erger te voorkomen. Vlak voor rust kwam Nicator terug op 3-2, nadat fc Harlingen vergat te verdedigen.

 

Jarno Attema bleef na de pauze achter in de kleedkamer en zijn plaats werd ingenomen door Nils Podt. Nicator mocht de bal hebben van fc Harlingen, maar kon daar niet echt gevaarlijk mee worden. Na tien minuten was het bij de eerste de beste uitval van fc Harlingen raak, nadat weer Remko Zandberg de bal, deze keer van dichtbij, tegen de touwen schoof. Kort hierop werd Jasper de Jong goed aangespeeld en hij zette de stand op 5-2.

 

Marco Zeilmaker kwam erin voor Ivo Wilkeshuis. Kort daarna moest de doelman van Nicator geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door een veldspeler. Deze bracht toch een paar keer knap redding. Met nog een half uur op de klok werd Youri Bouma ter hoogte van de middellijn omvergekegeld en dit leverde Nicator een gele kaart op. Youri Bouma kon niet verder en werd vervangen door Max Nijenhuis. Vijf minuten daarna gaf Jasper de Jong de bal goed mee aan Remko Zandberg waarna de bal uiteindelijk voor de voeten van Max Nijenhuis belandde en hij zette de 6-2 op het scorebord. Nicator kwam twintig minuten voor tijd nog op 6-3.

 

Het mooiste doelpunt van de middag kwam op naam van Arjan Outhuyse. Hij krulde tien minuten voor tijd de bal werkelijk schitterend in de kruising en maakte er 7-3 van. Het laatste doelpunt van de middag kwam op naam van Nils Podt die de eindstand bepaalde op 8-3. Fc Harlingen eindigde het duel uiteindelijk met negen man, nadat Jasper de Jong en Imro Schouwenaar in de slotfase uitvielen met een blessure. Gelukkig lijkt het bij beide mee te vallen.

 

Volgende week zondag staat er voor fc Harlingen een uitwedstrijd op het programma. Dan speelt men in en tegen Langweer.

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Dag van de Duurzaamheid gestart met een kwartetspel

11-10-2021

HARLINGEN - Op IKC Het Noorderlicht werd er vrijdagochtend 8 oktober extra aandacht aan duurzaamheid besteed.

Ruim 835 kilometer aan Friese wateren en oevers opgeruimd tijdens Skjin Wetter

11-10-2021

HARLINGEN - Van zaterdag 2 oktober tot en met 9 oktober hebben ruim 30 organisaties met ruim tweeduizend Friese vrijwilligers de grote schoonmaakactie Skjin Wetter gehouden.

Het nut van een jumpstarter in de wagen

11-10-2021

HARLINGEN - Indien je regelmatig de baan op moet - al dan niet voor werkgerelateerde toestanden - is het best wel handig om in je eigen veiligheid en gemak te gaan voorzien.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Food 80/20 Food 80/20 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Plus Lunenborg Plus Lunenborg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus