Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen 1 wint ook van Black Boys!

14-05-2022

HARLINGEN - Donderdagavond heeft fc Harlingen 1 ook in de derde opeenvolgende thuiswedstrijd, tegen het Sneker vv Black Boys, de volle buit weten te behalen.

Mede dankzij vier doelpunten van Jasper de Jong stond na negentig minuten de eindstand van 5-1 op het scorebord.

De zon scheen en er stond weinig wind, dus het was donderdagavond aangenaam weer voor een pot voetbal. Met Pieter Wesseloo onder lat en Youri Bouma, Stefan Adema, Jens van Sluis, Bas Helfferich, Jarno Attema, Mateusz IJpe, Arjan Outhuyse, Remko Zandberg, Jasper de Jong en Sander Zeilmaker in het veld werd er iets na acht uur afgetrapt.

De thuisploeg kwam goed uit de startblokken, want al na vijf minuten bracht Bas Helfferich de bal bij Sander Zeilmaker. Hij stak de bal door op de meegelopen Remko Zandberg en hij gaf een voorzet op maat die door Jasper de Jong werd binnengelopen en hij zette fc Harlingen op een 1-0 voorsprong. Er kwamen meer kansen voor de Harlingers. Een vrije trap van Arjan Outhuyse belandde uiteindelijk voor de voeten van Mateusz IJpe die maar net over het doel schoot. Ook Jasper de Jong en Stefan Adema kregen de kans om de score te vergroten, maar zij kopten naast het doel. Bij de eerste uitbraak van de Snekers na een kwartier spelen was het direct raak en was de stand weer gelijk. De thuisploeg was toch het gevaarlijkst en nadat Jasper de Jong de bal op het middenveld veroverde en het op een lopen zette, zag hij Sander Zeilmaker vrijstaan, maar die raakte de lat. Ook Arjan Outhuyse en Bas Helfferich kregen een kans, maar het lukte de eerste helft niet meer om te scoren.

 

Na de rust moest Black Boys al snel met tien man verder. Mateusz IJpe werd op het middenveld hard onderuitgehaald en dit leverde Black Boys een rode kaart op. Niet dat het voetballen voor fc Harlingen hier in eerste instantie makkelijker op werd, want aan beide kanten werd regelmatig slordig gespeeld. Na een uur kwam Jelte Kroes in het veld voor Youri Bouma. De Snekers kwamen er af en toe gevaarlijk doorheen, maar gelukkig voor fc Harlingen waren ze slordig in de afwerking of had fc Harlingen het geluk aan hun zijde. Het lukte Jasper de Jong vijf minuten later om op de rand van de zestien bij zijn tegenstander weg te draaien en fraai de 2-1 tegen de touwen te schieten.

 

Halverwege de tweede helft kwam Allard Hoekstra erin voor Jarno Attema. Lang bleef de marge in de score slechts één doelpunt en dan hoop je dat je tegenstander hem niet maakt. Tien minuten voor tijd brak Sander Zeilmaker door de defensie heen en koos de verre hoek, maar de bal vloog net voor het doel langs. Hierna ging het snel, want Arjan Outhuyse mocht een vrije trap nemen. Deze viel precies goed voor Sander Zeilmaker die fc Harlingen op een bevrijdende 3-1 voorsprong zette. Kort hierop wist Allard Hoekstra met een goede loopactie de bal net binnen de lijnen te houden. Via Remko Zandberg viel de bal voor de voeten van Jasper de Jong en hij maakte zijn derde van de avond: 4-1. In de slotfase kwam Tetze Helvrich nog in het veld voor Sander Zeilmaker. Hierna maakte Jasper de Jong zijn vierde van de avond nadat hij de doelman omspeelde en de 5-1 binnen kon schuiven.

 

fc Harlingen is productief op het eigen sportpark, want in drie duels werd er zeventien keer gescoord. Als de doelpuntenmachine zondag niet hapert, zouden er a.s. zondag wel eens drie punten meegenomen kunnen worden uit Damwoude. Net als Black Boys en De Sweach moet ook De Wâlden alle zeilen bijzetten om de nacompetitie te ontlopen. Wat dat betreft begint de tijd de dringen, want er zijn nog maar vier speelronden te gaan.

 

Punten pakken lukt de laatste weken nauwelijks, want de laatste overwinning van De Wâlden dateert van begin maart en daar waar thuis nog van Deinum werd gewonnen, werden de Wâldsters daar afgelopen donderdag op een fikse nederlaag getrakteerd. Zij zullen er dan ook alles aan willen doen de schade zondag beperkt te houden.

 

Voor fc Harlingen 1 is de situatie het tegenovergestelde. Er worden de laatste tijd veel punten behaald. Veertien punten uit de laatste zes wedstrijden, waarin ook nog eens in totaal twintig keer werd gescoord. Mede daardoor is fc Harlingen 1 nog volop in de race voor een plek in de play-offs. Momenteel bezetten ze de derde plek met evenveel punten als Deinum en laat dat nu de tegenstander van volgende week zijn.

 

Het beloofd een spannende eindstrijd te worden: zowel bovenin als onderin. Maar eerst zondag: drie punten zijn zeer welkom in deze strijd en als de vizieren op scherp staan en de defensie als een huis, dan is een overwinning zéker mogelijk. De wedstrijd op Sportpark Op de Skieding begint om 14.00 uur.

 

 

Sport & Recreatie

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie CDA Harlingen CDA Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE TeamFRL TeamFRL Wellheat Shop Wellheat Shop Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot TeamFRL TeamFRL Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad