Van Campen & Dijkstra Harlingen

Van Campen & Dijkstra Harlingen

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517 – 212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WINter aan Zee lotenactie!

WINter aan Zee lotenactie!

Kom winkelen in Harlingen en maak kans op Ondernemend Harlingen cadeaubonnen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen 1 wint eenvoudig van Zevenhuizen

08-11-2021

HARLINGEN - De uitslag had groter uit kunnen vallen, maar na negentig minuten stond de eindstand van 5-1 op het scorebord.

Fc Harlingen 1 wint eenvoudig van Zevenhuizen Foto: Dorus Breidenbach.

Klein detail: Zevenhuizen speelde het laatste kwartier nog met negen man.

 

Beide teams startten met elf man in de basis. Voor fc Harlingen 1 waren dat: Pieter Wesseloo, Youri Bouma, Stefan Adema, Jens van Sluis, Ivo Wilkeshuis, Mateusz IJpe, Jarno Attema, Nils Podt, Arjan Outhuyse, Remko Zandberg en Jasper de Jong.

 

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de afgelopen week overleden Wilco de Jong. Wilco was al actief als vrijwilliger toen er nog op het Balkland werd gevoetbald. Wilco en zijn vrouw Fokje verzorgden ook jarenlang de verkoop van de programmaboekjes bij de ingang van het sportpark aan de Vierkantsdijk.

 

Na de minuut stilte begon de thuisploeg voortvarend aan de wedstrijd, want al na een paar seconden stoomde Jasper de Jong de zestien in. Hier werd hij door zijn opponent neergehaald en dit leverde fc Harlingen al binnen een minuut een strafschop op en de speler van Zevenhuizen een gele kaart. Dit zou later een hele dure blijken te zijn. Remko Zandberg ging achter de bal staan en schoot feilloos binnen.

 

Binnen een minuut hierna was de stand al 1-1 en gebeurde er veel in korte tijd. Het duurde tot ongeveer halverwege de eerste helft voordat Jarno Attema een geweldige pass gaf op Jasper de Jong die koers zette naar het vijandelijke doel en fc Harlingen op een 2-1 voorsprong zette. Twee minuten later was het opnieuw Jasper de Jong die leek te scoren, maar zijn inzet ging te traag richting het doel en kon voor de lijn worden weggewerkt. Al binnen een half uur kreeg fc Harlingen een numerieke meerderheid. Een aanval werd met een overtreding afgestopt door dezelfde man die de strafschop veroorzaakte en hij kreeg zijn tweede gele kaart en kon voortijdig de kleedkamer in. Een ploeggenoot maakte hierover een opmerking en kreeg hiervoor ook een gele kaart. Zevenhuizen kwam er na ruim een half uur gevaarlijk uit, maar Pieter Wesseloo was alert. Vlak voor rust wist Remko Zandberg opnieuw het net te vinden en ging fc Harlingen met een 3-1 voorsprong de rust in.

 

In de tweede helft kwam het eerste wapenfeit van fc Harlingen. Er was een vrije trap op een mooie plek. Het schot was goed, maar de redding van de doelman was dat ook. Twee minuten later mocht fc Harlingen een hoekschop nemen en leek op 4-1 te komen, maar de scheidsrechter had buitenspel geconstateerd en dus ging het feest niet door. Na een uur spelen kwam Arjan Outhuyse door op rechts, maar zijn schot ging naast.

 

Patrick v/d Waard kwam in het veld voor Jens van Sluis. Fc Harlingen had weinig te vrezen van Zevenhuizen en een kwartier voor tijd kreeg fc Harlingen nog meer ruimte toen de man die in de eerste helft commentaar had na een overtreding zijn tweede gele kaart kreeg en Zevenhuizen werd gereduceerd tot negental. Max Nijenhuis werd nog ingebracht voor Stefan Adema. Tien minuten voor tijd ging Arjan Outhuyse goed door en verhoogde de feestvreugde door de 4-1 op het scorebord te zetten. In de slotfase werd Jasper de Jong nog vervangen door Marco Zeilmaker. En laat hij nou degene zijn die in de slotminuut de eindstand bepaalde op 5-1.

 

Al met al een redelijk eenvoudige middag voor fc Harlingen waarin de score best hoger uit had kunnen vallen.

Komend weekend staan er beker- en inhaalwedstrijden op het programma. Fc Harlingen 1 is dan vrij. In plaats daarvan speelt men aanstaande donderdag een vriendschappelijke wedstrijd tegen sc Franeker. Deze zal gespeeld worden bij onze oosterburen. Aftrap van dat duel staat gepland om 20.00 uur.

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De 26e Nationale Waddenrace: Zware strijd in de nacht

08-11-2021

HARLINGEN – Niet voor de eerste keer was dit icoon in de Harlinger zeilgeschiedenis zwaar, heel zwaar.

Huidige coronaregels maken het doorgaan van een gezellige Zoutsloter Kerstmarkt onmogelijk

08-11-2021

HARLINGEN - De organisatie van de Zoutsloter Kerstmarkt heeft opnieuw een lastige beslissing over de markt van 2021 moeten nemen.

Het nieuwe magazine is uit!

08-11-2021

HARLINGEN - Donderdagavond 4 november kon het eerste exemplaar van het nieuwe magazine van Vereniging Oud Harlingen weer fysiek uitgereikt worden.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Food 80/20 Food 80/20 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen