Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Op 9, 10 & 11 augustus verandert de Nieuwe Willemskade ook dit jaar weer in een culinair walhalla met de 5e editie van Foodfestival Heerlijk Harlingen!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Bij PLUS kun je van zondag 21 april tot en met zaterdag 27 juli 2019 exclusief sparen voor Tupperware van de hoogste kwaliteit.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen 1 verslaat Nicator

14-01-2019

HARLINGEN - Zondag speelde fc Harlingen 1 een vriendschappelijke wedstrijd tegen het elftal van het Leeuwarder Nicator.

Na negentig minuten stond de 3-2 eindstand op het scorebord. De Harlingers startten met: Egbert-Jan Panbakker, Pier Zaagemans, Sven Dijkstra, Mateusz IJpe, Bas Helfferich, Patrick v/d Waard, Yassin Faggouss, Frank Claasz Coockson, Niels Vlottes, Jesse Mulder en Remko Zandberg.

 

Ondanks de stevige wind die dwars over het veld blies, begon de thuisploeg goed aan het duel, want al binnen een kwartier gaf Remko Zandberg een prima pass op Bas Helfferich. Hij ging alleen op de keeper en zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Niet veel later kreeg hij opnieuw een grote kans, maar hij schoot te haastig en de bal ging naast. Ook Niels Vlottes had het vizier niet scherp gesteld en schoot over. Als Harlingen wat beter met de kansen was omgegaan, had ze halverwege de eerste helft al met 3-0 voor kunnen en zelfs moeten staan.

 

Hierna liet Nicator wat van zich horen, maar hun inzet was een prooi voor onze doelman. Na een klein half uur mochten de gasten een vrije trap nemen. Keeper Egbert-Jan Panbakker was hierop tot tweemaal toe alert om een treffer te voorkomen. Vijf minuten later was er weer een aanval van Harlingen en daar waar bijna iedereen hem al telde, werd de bal op de doellijn weggewerkt door een Leeuwarder verdediger.

 

Toen gebeurde het aan de andere kant. Nicator kon opstomen naar de rand van de zestien en schoot de gelijkmaker tegen de touwen. Vlak voor rust kreeg Harlingen nog een grote kans, maar deze ging via een speler van Nicator over het doel. Een 1-1 ruststand dus, maar Harlingen had eigenlijk al op een ruime voorsprong moeten staan.

 

In de rust was Pier Zaagemans achtergebleven in de kleedkamer en vervangen door Siefko Jager. Het duurde tot de zestigste minuut totdat Harlingen weer een goede aanval opzette. De bal belandde voor de voeten van Patrick v/d Waard die de verdiende 2-1 binnen schoot. Hierna kwamen Kjelt van Breeden, Jarno Attema en Youri Bouma er nog in voor Jesse Mulder, Mateusz IJpe en Patrick v/d Waard.

 

In de 70e minuut kwam Remko Zandberg alleen voor het doel, maar zijn inzet was te zacht om de doelman te verrassen. Een kwartier voor tijd kwam Nicator weer op gelijke hoogte. Het was uiteindelijk vijf minuten voor tijd Niels Vlottes die de 3-2 maakte. Een verdiende overwinning voor Harlingen. Als men de kansen beter benutte, was de score hoger uitgevallen. Volgende week een nieuwe kans. Dan spelen onze jongens een vriendschappelijke wedstrijd tegen sc Deinum. Dat duel begint zondag om 14.00 uur op sportpark Vierkantsdijk.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De blog van Gijs van Hesteren: Brommen en zeilen in Phuket (2)

14-01-2019

HARLINGEN - In deze blog deelt Gijs van Hesteren zijn ervaringen en inzichten met jou.

Harlingen wint zaalvoetbaltoernooi JO15

14-01-2019

HARLINGEN - Terwijl de “grote jongens” meededen aan het wintertoernooi afgelopen zaterdag werd voor de “restploeg” bij de JO15 van Zeerobben een zaalvoetbaltoernooi gehouden.

Agenda welstandsvergadering van dinsdag 15 januari 2019

14-01-2019

HARLINGEN - Op dinsdag 15 januari 2019 vergadert de lokale welstandscommissie om 9.00 uur in de Groenlandsvaarder, spreekkamer Ondertrouwkamer aan de Voorstraat 35.

Reacties

Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen ForHim Menswear ForHim Menswear Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats
Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis