Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen 1 verliest van sc Terschelling

04-04-2022

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 is er niet in geslaagd de ongeslagen status sinds de winterstop in stand te houden.

Fc Harlingen 1 verliest van sc Terschelling Foto's: Dorus Breidenbach.

Na een niet al te beste wedstrijd, die vooral in de slotfase wat vuur kreeg, gingen de eilanders er met de punten vandoor.

 

De aftrap van de wedstrijd was al om twaalf uur en dus moest de wekker worden gezet. De eerste selectiespelers meldden zich al rond half elf bij de kantine voor het ontbijt dat speciaal voor deze gelegenheid werd verzorgd door Broodje Nuchter. Waarvoor onze hartelijke dank.

 

Na dit ontbijt maakten Pieter Wesseloo, Youri Bouma, Stefan Adema, Jens van Sluis, Ivo Wilkeshuis, Frank Claasz Coockson, Mateusz IJpe, Jarno Attema, Arjan Outhuyse, Remko Zandberg en Jasper de Jong zich klaar. De officiële aftrap werd verricht door pupil van de week Kyron Douwsma en hierna floot scheidsrechter Van Houten voor het begin van de wedstrijd.

 

Het was Terschelling dat in de zevende minuut een vrije trap mocht nemen aan de zijkant van het veld. Deze werd door alles en iedereen gemist en viel verrassend tegen te touwen en dus keek fc Harlingen opnieuw tegen een vroege achterstand aan. Halverwege de eerste helft kreeg de thuisploeg pas de eerste kans toen Remko Zandberg een vrije trap mocht nemen maar de doelman liet zich niet verrassen. Kort daarop kwamen de Harlingers heel goed weg toen Terschelling de paal raakte. Remko Zandberg zette nog een aanval op samen met Arjan Outhuyse, maar ook hij vond de doelman op zijn weg en was de ruststand 0-1.

 

Na rust voerde fc Harlingen een wissel door. Nils Podt kwam in het veld voor Jarno Attema, maar bij de eerste de beste actie die hij maakte, blesseerde hij zich en moest al snel weer vervangen worden voor Bas Helfferich. Fc Harlingen had wel de bal, maar creëerde weinig. De eilanders kwamen af en toe nog gevaarlijk door, maar soms met kunst en vliegwerk werd een tweede treffer voorkomen. Ook het inbrengen van Allard Hoekstra voor Arjan Outhuyse en Jelte Kroes voor Ivo Wilkeshuis veranderde daar weinig aan.

 

In de slotfase gebeurde er nog wel het één en ander. Eerst kwam Terschelling met tien man te staan, nadat Bas Helfferich van achteren werd neergehaald. Kort daarop besliste Terschelling het duel definitief door de 0-2 op het scorebord te zetten. De wisselspelers van Terschelling kwamen vervolgens het veld op om de overwinning mee te vieren. Hiervoor kregen zij als beloning elk een gele kaart, waarna de oudste van het stel het nodig vond te 'moonen' naar het thuispubliek. Iets wat de scheidsrechter ontging en niet bepaald getuigt van respect naar je tegenstander, maar goed. Het zat er vandaag niet in voor fc Harlingen. De overwinning voor Terschelling was dan ook verdiend.

 

Zondag speelt fc Harlingen de 'klassieker' in en tegen Warga. Donderdagavond staat de inhaalwedstrijd tegen Langweer op het programma. Aftrap van dat duel is om 20.00 uur.

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Meer nieuws

Gemeente Harlingen: Topsportfonds

04-04-2022

HARLINGEN - Ben jij een talentvolle sporter en wil je je verder ontwikkelen?

Burgemeester Ina Sjerps neemt Friese Orgelkrant 2022 in ontvangst

04-04-2022

HARLINGEN - Burgemeester Ina Sjerps nam zaterdag de krant in de Sint Michaelkerk te Harlingen in ontvangst en was daar erg verheugd mee.

Ingezonden: Een vrijeschool in Harlingen?

04-04-2022

HARLINGEN - In een snel veranderende wereld wordt er een steeds groter beroep gedaan op de flexibiliteit en veerkracht van kinderen.

Reacties

Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wellheat Shop Wellheat Shop Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation