Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen 1 verliest van MKV

05-10-2020

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 is er zondag niet in geslaagd punten mee terug te nemen uit Leeuwarden.

De wedstrijd tegen MKV eindigde in een 3-0 zege voor de thuisploeg.

 

Het was een vreemde gewaarwording: een officiële competitiewedstrijd die zonder publiek werd gespeeld. Dat in combinatie met een straffe wind die over het veld stond zorgde niet voor de meest sfeervolle entourage.

 

Aan Harlinger zijde verschenen: Pieter Wesseloo, Mateusz IJpe, Stefan Adema, Sjouke Bootsma, Bas Helfferich, Imro Schouwenaar, Jesse Mulder, Jasper de Jong, Ivo Wilkeshuis, Solaiman Snoussi en Remko Zandberg aan de aftrap.

 

De allereerste kans van de wedstrijd was voor fc Harlingen toen Bas Helfferich al snel na de aftrap op rechts doorkwam. Hij slingerde de bal voor het doel waar Remko Zandberg de 0-1 op de schoen had, maar helaas kiezelhard de lat raakte. In de zesde minuut kon MKV, na een fout bij fc Harlingen, simpel de 1-0 binnentikken. Fc Harlingen was wakker geschud en ging niet bij de pakken neerzitten. Na een kwartiertje was er opnieuw een grote kans voor de gasten. Na een goede aanval bereikte de bal Jasper de Jong, maar hij zag zijn inzet gepareerd, waarna de rebound van Remko Zandberg met enige moeite tot hoekschop werd gewerkt.

 

Het spel speelde zich hoofdzakelijk op de helft van MKV af en fc Harlingen kreeg kansen op een doelpunt. De grootste daarvan was misschien wel de vrije trap die Jesse Mulder mocht nemen op een mooie plek op een meter of twintig van het doel. Opnieuw belandde de bal voor het doel, maar andermaal wisten de Leeuwarders de inzet onschadelijk te maken. Fc Harlingen voetbalde voor rust beter, maar wist zichzelf daar niet voor te belonen.

 

Na rust een ander beeld. Fc Harlingen zakte in en MKV had het betere spel. Zij wisten zichzelf daarvoor WEL te belonen, want de tweede helft was nog maar amper begonnen toen een aanval van hen goed werd uitgespeeld en de 2-0 op het scorebord stond.

 

Tien minuten na rust greep trainer Steffen Hansma in en voerde drie wissels in één keer door. Jesse Mulder, Ivo Wilkeshuis en Remko Zandberg werden naar de kant gehaald en Jens van Sluis, Patrick v/d Waard en Arjan Outhuyse namen hun plaats in. Dit weerhield de thuisploeg er niet van de score verder uit te breiden en de 3-0 tegen de touwen te schieten.

 

De grootste kans voor fc Harlingen in de tweede helft was een minuut of vijf voor het einde. Arjan Outhuyse vuurde een hard schot af op het doel waarbij de Leeuwarder doelman zich moest strekken om een eretreffer te voorkomen.

 

Voor fc Harlingen staan er komende twee weken thuiswedstrijden op het programma. De eerste is zondag tegen nieuwkomer De Sweach uit Beetsterzwaag.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Weekendoverzicht HMHC

05-10-2020

HARLINGEN - Met: Dames 1 geeft winst uit handen en Veteranen winnen wederom.

Midlumer bokkenjacht als opening van de kinderboekenweek

05-10-2020

HARLINGEN - Op woensdagmiddag 30 september gingen de leerlingen van IKC Middelstein in groepjes door het dorp om te zoeken naar ‘bokken’.

Ruim 650 kilometer aan Friese wateren opgeruimd tijdens Skjin Wetter

05-10-2020

HARLINGEN - Van zaterdag 26 september tot en met 3 oktober hebben ruim 50 organisaties met meer dan duizend Friese vrijwilligers de grote schoonmaakactie Skjin Wetter gehouden.

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Visie Events Visie Events Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Broodje Nuchter Broodje Nuchter Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Greenart Production Greenart Production Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas