HOOP

HOOP

De Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij richt zich op het algemeen belang, door in brede zin oog te hebben voor zorg, welzijn en veiligheid. HOOP is een partij voor iedereen!
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Tijdens onze openingstijden kunt u gewoon bij ons binnenlopen, Voorstraat 94, of bel ons op 0517–212140 voor het maken van een afspraak.
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

De kracht van de samenleving: Zorgen voor elkaar. Het CDA streeft naar een samenleving waar mensen zoveel als mogelijk mee kunnen doen. Wij zijn dichtbij en benaderbaar.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

Stem voor een groener socialer en inclusiever HARLINGEN!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Harlingen blijft goed, wordt beter. Naar een bloeiend Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Zin in een feestje?

Zin in een feestje?

Dat komt goed uit, want het is feest bij PLUS Lunenborg! Ook dit jaar kun je weer sparen voor het enige echte PLUS Boodschappenpakket!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Het belang voor onze stad en haar inwoners staat voor ons centraal, jullie belang is ons belang.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen 1 verliest van effectief Dronrijp

07-09-2021

HARLINGEN - Na een maandenlange onderbreking speelde fc Harlingen 1 zondag haar eerste officiële wedstrijd van dit seizoen.

In de eerste ronde van de bekercompetitie wachtte tegenstander v.v. Dronrijp. Fc Harlingen 1 had ten opzichte van vorig seizoen een aantal nieuwelingen op papier staan. Zo komt Jeep Outhuyse vanuit het vierde elftal en komen Mathijs de Baat en Max Nijenhuis van buiten Harlingen. Verder stonden in de basis Pieter Wesseloo, Mateusz IJpe, Stefan Adema, Ivo Wilkeshuis, Bas Helfferich, Tetze Helvrich, Youri Bouma en Remko Zandberg. Op de bank begonnen de voormalig A-junioren: Daniël Bleeker, Aaron Bouwhuis, Allard Hoekstra en Martijn Homminga. Egbert-Jan Panbakker was tweede doelman.

 

Vroege achterstand

Onder ideale omstandigheden gaf scheidsrechter IJdema iets na twee uur op sportpark Vierkantsdijk het startsein voor de wedstrijd. Het waren de gasten uit Dronrijp die scherp aan het duel begonnen, want al binnen vijf minuten werd doelman Pieter Wesseloo gepasseerd. Een vroege achterstand voor fc Harlingen, maar er was nog tijd genoeg om wat terug te doen.

 

Dat was na zo’n tien minuten toen er een goede bal gegeven werd aan Max Nijenhuis, maar voordat hij uit kon halen, werd er goed verdedigd door de gasten. Zij kregen niet veel later een goede mogelijkheid, maar hierop reageerde Pieter Wesseloo alert. Fc Harlingen kwam goed weg na een mispeer in de defensie die door iedereen gemist werd. Tetze Helvrich liep tegen een gele kaart aan toen hij zijn tegenstander de doorgang belette. Het zou wonderlijk genoeg de enige gele kaart in de wedstrijd blijken. Vijf minuten voor rust kreeg fc Harlingen een vrije trap toegekend niet ver van het doel. Remko Zandberg ging achter de bal staan en miste maar net. Hierna zette Dronrijp nog wat druk naar voren, maar deed hier niets noemenswaardig mee.

 

Tweede helft

Na de rust bleven Ivo Wilkeshuis en Mathijs de Baat achter in de kleedkamer en werden vervangen door Daniël Bleeker en Martijn Homminga. Niet veel later kwam Allard Hoekstra in het veld voor Tetze Helvrich. Ook verving Aaron Bouwhuis nog Bas Helfferich. Zonder dat beide teams groots speelden, bleken de gasten het meest effectief, want na een uur spelen stond de 0-2 op het scorebord. Vijf minuten later liepen de gasten uit naar 0-3 na een hard schot in de kruising.

 

De wedstrijd leek gespeeld, maar fc Harlingen zette nog een mooie aanval op, maar daarbij werd Remko Zandberg duidelijk uit balans gebracht. De scheidsrechter was het even kwijt en wilde niets weten van een overtreding. In de slotfase was er een overtreding op Stefan Adema bij de middellijn, maar de scheidsrechter liet opnieuw doorspelen. Dronrijp profiteerde hier optimaal van en scoorde nogmaals. Ondanks protest van de thuisploeg werd het doelpunt toegekend.

 

Fc Harlingen speelde niet haar beste wedstrijd, maar zo’n grote uitslag was eigenlijk wat geflatteerd. Volgende zondag speelt fc Harlingen haar tweede bekerwedstrijd. Dan wacht een uitwedstrijd tegen vv Blauw Rood’20.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Wie komt ons leuke team versterken?

07-09-2021

HARLINGEN - Café 't Noorderke & Restaurant Noorderpoort zoekt fijne collega's met ervaring voor in de bediening.

Servicedag hoortoestellen bij Peter Kuiper

07-09-2021

HARLINGEN - Benieuwd hoe uw hoortoestel er van binnen uitziet?

Mooie resultaten eerste debatavond Cultuur

07-09-2021

HARLINGEN - Zo'n 20 inwoners uit de gemeente kwamen maandagavond naar het Entrepotgebouw om met elkaar te praten over de inhoud van een nieuwe gemeentelijke cultuurvisie.

Reacties