Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen 1 verliest van Deinum

24-05-2022

HARLINGEN - Het vlaggenschip is er in de strijd om de derde plek zondag niet in geslaagd om concurrent Deinum op afstand te houden.

Fc Harlingen 1 verliest van Deinum Foto's: Dorus Breidenbach.

In een niet al te beste wedstrijd creëerden de Harlingers te weinig en stonden na negentig minuten met lege handen. Omdat ook Warga wist te winnen, strijden nu drie ploegen met evenveel punten om de derde plaats: fc Harlingen, Deinum en Warga.

 

In de eerste onderlinge ontmoeting dit seizoen zette fc Harlingen de Deinumers uiteindelijk nog simpel aan de kant en winst was eigenlijk het enige dat telde voor beide ploegen. De thuisploeg startte met: Pieter Wesseloo, Youri Bouma, Jens van Sluis, Jelte Kroes, Imro Schouwenaar, Mateusz IJpe, Jarno Attema, Arjan Outhuyse, Remko Zandberg, Sander Zeilmaker en Jasper de Jong.

 

Nadat pupil van de week Lasse Goeres de officiële aftrap had verricht, werd om klokslag twee uur begonnen aan de wedstrijd. De eerste kans was al snel voor de thuisploeg. Een hoekschop van Arjan Outhuyse draaide de zestien in en werd door Mateusz IJpe richting het doel gekopt, maar hij kopte recht in de handen van de doelman. Na ongeveer een kwartier was er de eerste kans voor Deinum, maar hier bracht Pieter Wesseloo redding en dus was de stand nog in evenwicht. Sander Zeilmaker legde de bal terug op Arjan Outhuyse. Hij vond Remko Zandberg en hij miste het doel maar net.

 

Na iets meer dan een half uur te hebben gespeeld, zette Deinum na een snelle spelhervatting een goede aanval op en met een droge knal vanaf de rand zestien kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Deinum zette een tandje bij en voetbalde hierna makkelijker dan fc Harlingen en wist vlak voor rust de stand ook nog op 0-2 te zetten. fc Harlingen zocht dus met een achterstand de kleedkamers op en wist dat het de tweede helft beter moest.

 

Na de rust wordt Allard Hoekstra in het veld gebracht voor Jarno Attema. Vijf minuten na de hervatting kreeg fc Harlingen via Sander Zeilmaker een grote kans op de aansluitingstreffer, maar een speler van Deinum redde de bal op de doellijn. Aaron Bouwhuis kwam erin voor Imro Schouwenaar. Na ruim een uur mocht Deinum weer een hoekschop nemen en hier was het Jens van Sluis die tot tweemaal toe redding bracht op de doellijn. Jasper de Jong zette nog een bal voor op Remko Zandberg, maar hij raakte de bal niet hard genoeg, waardoor de doelman van Deinum niet in verlegenheid werd gebracht. De tijd begon te dringen voor fc Harlingen en Jelte Kroes werd vervangen door Marco Zeilmaker. In de slotfase werd het spel er van beide kanten niet beter op en namen de irritaties toe. Die leverden nog een paar gele kaarten op. Gescoord werd er niet meer. Voor fc Harlingen zat het er niet in vandaag en dat de punten naar Deinum gingen was eerlijk gezegd ook verdiend.

 

Voor fc Harlingen staan nog twee wedstrijden op het programma. Pinkstermaandag de laatste thuiswedstrijd tegen MKV dat al zeker is van promotie, maar eerst gaan we komende zondag naar Drachten voor het duel tegen ONB.

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Meer nieuws

Zeer geslaagde Meet & Greet middag voor fc Harlingen Vrouwen 1 en MO11-1

24-05-2022

HARLINGEN - De jonge spelertjes van fc Harlingen MO11-1 beleefden een prachtige zaterdagmiddag.

Eerste cultuurbijdragen uit het Roel Sluiter Fonds

24-05-2022

HARLINGEN - Ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Roel Sluiter is uit naam van hem een fonds ingesteld.

Straatfestival Harlingen viert zaterdag 18 juni haar 30e editie!

24-05-2022

HARLINGEN – Na twee jaar wachten vieren we dit jaar de 30e verjaardag van het Straatfestival in Harlingen!

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Wellheat Shop Wellheat Shop Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wellheat Shop Wellheat Shop Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires