Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen 1 verliest van Deinum

24-05-2022

HARLINGEN - Het vlaggenschip is er in de strijd om de derde plek zondag niet in geslaagd om concurrent Deinum op afstand te houden.

Fc Harlingen 1 verliest van Deinum Foto's: Dorus Breidenbach.

In een niet al te beste wedstrijd creëerden de Harlingers te weinig en stonden na negentig minuten met lege handen. Omdat ook Warga wist te winnen, strijden nu drie ploegen met evenveel punten om de derde plaats: fc Harlingen, Deinum en Warga.

 

In de eerste onderlinge ontmoeting dit seizoen zette fc Harlingen de Deinumers uiteindelijk nog simpel aan de kant en winst was eigenlijk het enige dat telde voor beide ploegen. De thuisploeg startte met: Pieter Wesseloo, Youri Bouma, Jens van Sluis, Jelte Kroes, Imro Schouwenaar, Mateusz IJpe, Jarno Attema, Arjan Outhuyse, Remko Zandberg, Sander Zeilmaker en Jasper de Jong.

 

Nadat pupil van de week Lasse Goeres de officiële aftrap had verricht, werd om klokslag twee uur begonnen aan de wedstrijd. De eerste kans was al snel voor de thuisploeg. Een hoekschop van Arjan Outhuyse draaide de zestien in en werd door Mateusz IJpe richting het doel gekopt, maar hij kopte recht in de handen van de doelman. Na ongeveer een kwartier was er de eerste kans voor Deinum, maar hier bracht Pieter Wesseloo redding en dus was de stand nog in evenwicht. Sander Zeilmaker legde de bal terug op Arjan Outhuyse. Hij vond Remko Zandberg en hij miste het doel maar net.

 

Na iets meer dan een half uur te hebben gespeeld, zette Deinum na een snelle spelhervatting een goede aanval op en met een droge knal vanaf de rand zestien kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Deinum zette een tandje bij en voetbalde hierna makkelijker dan fc Harlingen en wist vlak voor rust de stand ook nog op 0-2 te zetten. fc Harlingen zocht dus met een achterstand de kleedkamers op en wist dat het de tweede helft beter moest.

 

Na de rust wordt Allard Hoekstra in het veld gebracht voor Jarno Attema. Vijf minuten na de hervatting kreeg fc Harlingen via Sander Zeilmaker een grote kans op de aansluitingstreffer, maar een speler van Deinum redde de bal op de doellijn. Aaron Bouwhuis kwam erin voor Imro Schouwenaar. Na ruim een uur mocht Deinum weer een hoekschop nemen en hier was het Jens van Sluis die tot tweemaal toe redding bracht op de doellijn. Jasper de Jong zette nog een bal voor op Remko Zandberg, maar hij raakte de bal niet hard genoeg, waardoor de doelman van Deinum niet in verlegenheid werd gebracht. De tijd begon te dringen voor fc Harlingen en Jelte Kroes werd vervangen door Marco Zeilmaker. In de slotfase werd het spel er van beide kanten niet beter op en namen de irritaties toe. Die leverden nog een paar gele kaarten op. Gescoord werd er niet meer. Voor fc Harlingen zat het er niet in vandaag en dat de punten naar Deinum gingen was eerlijk gezegd ook verdiend.

 

Voor fc Harlingen staan nog twee wedstrijden op het programma. Pinkstermaandag de laatste thuiswedstrijd tegen MKV dat al zeker is van promotie, maar eerst gaan we komende zondag naar Drachten voor het duel tegen ONB.

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Meer nieuws

Zeer geslaagde Meet & Greet middag voor fc Harlingen Vrouwen 1 en MO11-1

24-05-2022

HARLINGEN - De jonge spelertjes van fc Harlingen MO11-1 beleefden een prachtige zaterdagmiddag.

Eerste cultuurbijdragen uit het Roel Sluiter Fonds

24-05-2022

HARLINGEN - Ter gelegenheid van het afscheid van burgemeester Roel Sluiter is uit naam van hem een fonds ingesteld.

Straatfestival Harlingen viert zaterdag 18 juni haar 30e editie!

24-05-2022

HARLINGEN – Na twee jaar wachten vieren we dit jaar de 30e verjaardag van het Straatfestival in Harlingen!

Reacties

Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona The Shamrock The Shamrock Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns