Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Pilot Harlingen

Pilot Harlingen

Bijblijven over de zoutwinning bij Harlingen? Bezoek Pilot Harlingen en abonneer je op de nieuwsbrief!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Ga jij de uitdaging aan? Bij PLUS Lunenborg spaar je de Domino Challengers van zondag 22 mei t/m zaterdag 2 juli 2022.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen 1 verliest 1e finalewedstrijd

13-06-2022

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 zal a.s. zondag in de return van de finale van de play-offs een achterstand op de Wilper Boys goed moeten maken.

Fc Harlingen 1 verliest 1e finalewedstrijd Foto's: Dorus Breidenbach.

Ondanks dat de Harlingers afgelopen zondag voldoende kansen kregen, stond na negentig minuten de eindstand op 1-3.

 

En fc Harlingen was juist goed aan de wedstrijd begonnen, want al na drie minuten ketste een schot van Jasper de Jong tegen de paal, maar schoot hij de rebound binnen en zette de thuisploeg op 1-0. De Harlingers bleven kansen creëren, want tien minuten later kon Remko Zandberg alleen op de keeper af maar die kwam op tijd zijn doel uit en voorkwam daarmee de tweede treffer.

 

Arjan Outhuyse onderschepte halverwege de eerste helft de bal op het middenveld. Hij zag Sander Zeilmaker richting het doel vertrekken, maar de voorzet was te hard en Sander werd niet bereikt. Vijf minuten daarna wisten De Wilper Boys de gelijkmaker te forceren. De gasten waren inmiddels wakker geworden en kwamen nog een aantal keren gevaarlijk dicht bij het doel van Pieter Wesseloo, maar hij redde een aantal keren knap, waardoor de stand gelijk bleef. Het spel bij de thuisploeg werd wat slordiger en de gasten werden sterker en wisten vijf minuten voor rust dan ook op voorsprong te komen: 1-2. Aan de andere kant, kwam Jasper de Jong door de verdediging heen en leek binnen de beruchte lijnen naar de grond te worden getrokken, maar de scheidsrechter van dienst was resoluut en kende geen strafschop toe. Vlak voor de thee kreeg fc Harlingen nog een kans op de gelijkmaker. Arjan Outhuyse nam een vrije trap die door Stefan Adema werd verlengd, waarna Mateusz IJpe de bal voor het inkoppen had, maar de doelman in de weg stond.

 

Martijn Homminga verscheen aan de aftrap van de tweede helft voor Jelte Kroes. Het was duidelijk dat fc Harlingen op zoek moest naar de gelijkmaker en ging dat dan ook, maar had het geluk niet aan haar zijde. Kansen voor Arjan Outhuyse en Remko Zandberg belandden in het zijnet of net over het doel. Allard Hoekstra kwam erin voor Arjan Outhuyse. fc Harlingen hield de druk naar voren en dat resulteerde vaker dan eens in een hoekschop, maar de Wilper defensie had hier telkens een antwoord op. Met nog een kwartier op de klok kwam Jarno Attema voor Frank Claasz Coockson. Allard Hoekstra deed ook een poging, maar zag zijn schot geblokt worden. Jasper de Jong werd in de slotfase nog vervangen door Aaron Bouwhuis. Pieter Wesseloo trad nog handelend op bij een inzet van Wilper Boys. Sander Zeilmaker had ook de gelijkmaker op zijn schoen, maar de voet van de Wilper doelman voorkwam dat. Er leek niet meer gescoord te worden, maar een miscommunicatie in de Harlinger defensie leidde de 1-3 in.

 

Zo moet fc Harlingen zondag dus in de Wilp een 3-1 achterstand zien goed te maken. Onmogelijk is dat zeker niet, maar makkelijk zal het ook zeker niet worden.

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Ervaring wint van talent tijdens Harlinger Masters 2022

13-06-2022

HARLINGEN - In de bespiegelingen vooraf werden de meeste kansen op het Harlinger Golfkampioenschap toegedicht aan de talentvolle nieuwe golfers.

Fit worden op het strand

13-06-2022

HARLINGEN - De sportcontrainer staat weer op het strand van Harlingen.

Maatregelen voor Tall Ships Races 2022

13-06-2022

HARLINGEN - De Tall Ships Races 2022 komen bijna in Harlingen.

Reacties

Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen
Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona The Shamrock The Shamrock Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda