Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen 1 verliest 1e finalewedstrijd

13-06-2022

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 zal a.s. zondag in de return van de finale van de play-offs een achterstand op de Wilper Boys goed moeten maken.

Fc Harlingen 1 verliest 1e finalewedstrijd Foto's: Dorus Breidenbach.

Ondanks dat de Harlingers afgelopen zondag voldoende kansen kregen, stond na negentig minuten de eindstand op 1-3.

 

En fc Harlingen was juist goed aan de wedstrijd begonnen, want al na drie minuten ketste een schot van Jasper de Jong tegen de paal, maar schoot hij de rebound binnen en zette de thuisploeg op 1-0. De Harlingers bleven kansen creëren, want tien minuten later kon Remko Zandberg alleen op de keeper af maar die kwam op tijd zijn doel uit en voorkwam daarmee de tweede treffer.

 

Arjan Outhuyse onderschepte halverwege de eerste helft de bal op het middenveld. Hij zag Sander Zeilmaker richting het doel vertrekken, maar de voorzet was te hard en Sander werd niet bereikt. Vijf minuten daarna wisten De Wilper Boys de gelijkmaker te forceren. De gasten waren inmiddels wakker geworden en kwamen nog een aantal keren gevaarlijk dicht bij het doel van Pieter Wesseloo, maar hij redde een aantal keren knap, waardoor de stand gelijk bleef. Het spel bij de thuisploeg werd wat slordiger en de gasten werden sterker en wisten vijf minuten voor rust dan ook op voorsprong te komen: 1-2. Aan de andere kant, kwam Jasper de Jong door de verdediging heen en leek binnen de beruchte lijnen naar de grond te worden getrokken, maar de scheidsrechter van dienst was resoluut en kende geen strafschop toe. Vlak voor de thee kreeg fc Harlingen nog een kans op de gelijkmaker. Arjan Outhuyse nam een vrije trap die door Stefan Adema werd verlengd, waarna Mateusz IJpe de bal voor het inkoppen had, maar de doelman in de weg stond.

 

Martijn Homminga verscheen aan de aftrap van de tweede helft voor Jelte Kroes. Het was duidelijk dat fc Harlingen op zoek moest naar de gelijkmaker en ging dat dan ook, maar had het geluk niet aan haar zijde. Kansen voor Arjan Outhuyse en Remko Zandberg belandden in het zijnet of net over het doel. Allard Hoekstra kwam erin voor Arjan Outhuyse. fc Harlingen hield de druk naar voren en dat resulteerde vaker dan eens in een hoekschop, maar de Wilper defensie had hier telkens een antwoord op. Met nog een kwartier op de klok kwam Jarno Attema voor Frank Claasz Coockson. Allard Hoekstra deed ook een poging, maar zag zijn schot geblokt worden. Jasper de Jong werd in de slotfase nog vervangen door Aaron Bouwhuis. Pieter Wesseloo trad nog handelend op bij een inzet van Wilper Boys. Sander Zeilmaker had ook de gelijkmaker op zijn schoen, maar de voet van de Wilper doelman voorkwam dat. Er leek niet meer gescoord te worden, maar een miscommunicatie in de Harlinger defensie leidde de 1-3 in.

 

Zo moet fc Harlingen zondag dus in de Wilp een 3-1 achterstand zien goed te maken. Onmogelijk is dat zeker niet, maar makkelijk zal het ook zeker niet worden.

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Ervaring wint van talent tijdens Harlinger Masters 2022

13-06-2022

HARLINGEN - In de bespiegelingen vooraf werden de meeste kansen op het Harlinger Golfkampioenschap toegedicht aan de talentvolle nieuwe golfers.

Fit worden op het strand

13-06-2022

HARLINGEN - De sportcontrainer staat weer op het strand van Harlingen.

Maatregelen voor Tall Ships Races 2022

13-06-2022

HARLINGEN - De Tall Ships Races 2022 komen bijna in Harlingen.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events TeamFRL TeamFRL Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen TeamFRL TeamFRL Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok