Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen 1 stelt play-offs veilig en Remko Zandberg behaalt 2e ster

30-05-2022

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 heeft een plek in de play-offs om promotie veiliggesteld.

Zondag was men na de overwinning tegen ONB in ieder geval zeker van de vierde plaats in de rangschikking. Ook voor Remko Zandberg werd het een gedenkwaardige middag. Hij behaalde, mede door drie doelpunten, zijn tweede ster.

 

Het was voor trainer Steffen Hansma even puzzelen om de opstelling rond te krijgen, want door blessures en andere oorzaken ontbraken er zondag een aantal vaste namen. Gelukkig kon er een beroep worden gedaan op de jongens van het tweede elftal en samen sleepten ze de volle buit mee uit Drachten.  Zo startte Pieter Wesseloo in het doel en stonden in het veld: Youri Bouma, Jeep Outhuyse, Jens van Sluis, Aaron Bouwhuis, Mateusz IJpe, Arjan Outhuyse, Jasper de Jong, Allard Hoekstra, Remko Zandberg en Sander Zeilmaker.

 

De eerste tien minuten van de wedstrijd was het van beide kanten een beetje aftasten. Toen de scheidsrechter een strafschop toekende aan fc Harlingen was het Remko Zandberg die feilloos binnenschoot en de gasten op 0-1 zette. Niet veel later zette fc Harlingen opnieuw een goede aanval op. Een voorzet van Sander Zeilmaker werd verlengd door Allard Hoekstra en hierdoor kon Remko Zandberg de stand binnen een kwartier op 0-2 zetten. De Drachtsters kregen binnen het half uur ook een hele grote kans, maar doelman Pieter Wesseloo bracht uitstekend redding en voorkwam hiermee de aansluiting. De Harlinger defensie stond als een huis en kwam niet in de problemen. Wel kreeg Sander Zeilmaker nog een kans na een vrije trap voor fc Harlingen, maar hij kopte net naast het doel. Zo ging fc Harlingen met een mooie voorsprong de rust in.

 

Na de rust verschenen aan Harlinger zijde dezelfde elf mannen aan de aftrap. De tweede helft was nog geen tien minuten oud toen de bal voor de voeten van Remko Zandberg kwam en hij fc Harlingen op 0-3 zette. Voor Remko zijn 50e doelpunt in zijn carrière als eerste elftalspeler. Een hele prestatie voor iemand van zo'n jonge leeftijd en dit leverde hem zijn tweede ster op.

 

Sander Zeilmaker zag Allard Hoekstra er snel vandoor gaan, maar de pass was net te scherp, waardoor de Drachtster doelman de bal kon onderscheppen. Toch kwam de 0-4 even later toch op het scorebord. Remko Zandberg deed goed voorbereidend werk en legde de bal breed op Sander Zeilmaker en hij schoof de bal tegen de touwen. fc Harlingen bracht een aantal frisse krachten in het veld. Tetze Helvrich kwam voor Jasper de Jong en ook werden Lahcen Faggouss en Max Nijenhuis gebracht voor Allard Hoekstra en Sander Zeilmaker.

 

Dat ONB in de slotminuut de eindstand op 1-4 zet, was alleen nog interessant voor de statistiek. De laatste wedstrijd speelt fc Harlingen op Pinkstermaandag. Tegenstander is dan het Leeuwarder MKV dat al zeker is van promotie naar de 3e klasse. Fc Harlingen kan zich daarna opmaken voor de play-offs. Wanneer deze gespeeld wordt en tegen wie, dat hangt af van de eindklassering. Fc Harlingen zou bij winst in de laatste wedstrijd nog als derde kunnen eindigen. Uiteraard houden we u hiervan op de hoogte via de bekende mediakanalen.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Maria en Rama doen examen Arabisch

30-05-2022

HARLINGEN - Terwijl de examens van alle eindexamenleerlingen van RSG Simon Vestdijk (voorlopig) achter de rug zijn, is er op maandag 30 mei nog een laatste examen voor twee vwo-leerlingen: het examen Arabisch.

Zeerobben JO12-2 kampioen

30-05-2022

HARLINGEN - JO12-2 is kampioen geworden.

Zeerobben – Pelikaan S 4 – 2

30-05-2022

HARLINGEN - Met het mes tussen de tanden.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Plus Lunenborg Plus Lunenborg