Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen 1 pakt verdiend punt in Zevenhuizen

28-03-2022

HARLINGEN - Het was een hele reis voor fc Harlingen 1 afgelopen zondag.

Zo ver dat zelfs de grens werd overgestoken. De provinciegrens om precies te zijn, want de tegenstander van die dag kwam uit het Groninger Zevenhuizen. Slechts een klein stukje van de Drentse grens. De weersomstandigheden waren ideaal voor een pot voetbal, maar de kwaliteit van het veld viel zwaar tegen.

 

Pieter Wesseloo, Youri Bouma, Frank Claasz Coockson, Jens van Sluis, Ivo Wilkeshuis, Mateusz IJpe, Jarno Attema, Nils Podt, Remko Zandberg, Jasper de Jong en Sander Zeilmaker stonden aan de aftrap van dit duel.

 

De wedstrijd begon rommelig op een slecht bespeelbaar veld en al na zeven minuten pakte Zevenhuizen een 1 - 0 voorsprong. Net als op eigen veld keek fc Harlingen opnieuw tegen een achterstand aan. Daar werden echter nog drie punten gepakt, dus fc Harlingen ging niet bij de pakken neerzitten. Binnen een kwartier had de thuisploeg al twee wissels gebruikt vanwege blessures. Na een klein half uur mocht fc Harlingen een vrije trap nemen, maar deze belandde in de muur. Beide teams wisten tot het rustsignaal niet meer te scoren.

 

Jasper de Jong verscheen niet meer aan de start van de tweede helft en werd vervangen door Allard Hoekstra. Vijf minuten later belandde een vrije trap van fc Harlingen net naast het doel. fc Harlingen probeerde het wel en kort hierop was het Remko Zandberg die fc Harlingen eindelijk op gelijke hoogte zette. Tenminste... zo leek het, maar de grensrechter van de thuisploeg had buitenspel geconstateerd en de scheidsrechter keurde het doelpunt af. De sfeer werd wat grimmiger en dat kwam het spel niet ten goede. Ook de scheidsrechter van dienst had hier best strenger tegen op mogen treden. Allard Hoekstra kreeg nog een mooie kans, maar hij lobde de bal over het doel. Zevenhuizen zocht wat meer de fysieke confrontatie, want de doelman vond het nodig om Sander Zeilmaker van achteren omver te beuken en mocht niet mopperen dat ie slechts geel kreeg.

 

De tijd tikte weg en fc Harlingen probeerde het wel en kreeg twee minuten voor tijd een vrije trap op een meter of vijfentwintig van het doel. Het was Remko Zandberg die achter de bal ging staan en net als tegen ONB ramt hij de bal tegen de touwen en bezorgde fc Harlingen de dikverdiende gelijkmaker. De gasten waren nog dicht bij de winst, maar dat schot van Remko Zandberg belandde recht in de handen van de doelman. Eindstand dus: 1 - 1.

 

Het was weer zwaarbevochten, maar toch nog een punt. Zondag mag de wekker worden gezet, want dan speelt fc Harlingen 1 de thuiswedstrijd tegen sc Terschelling. Aftrap van de wedstrijd is dan al om 11.55 uur.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Harlinger schooljeugd naar het Kazemattenmuseum

28-03-2022

HARLINGEN - Ruim 530 leerlingen van de zes basisscholen en tweede klassen van de RSG Simon Vestdijk uit Harlingen gaan in de eerste twee weken van april naar het Kazemattenmuseum op de Afsluitdijk.

HMHC nieuws

28-03-2022

HARLINGEN - HMHC kiest voor The Indian Maharadja en Keeper Nederlands hockey elftal op bezoek.

Nieuw Aqua'Bootcamp in Zwembad Het Derde Haad

28-03-2022

HARLINGEN - Op donderdag hebben wij een nieuwe groepsles op het rooster, namelijk Aqua'Bootcamp!

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis CDA Harlingen CDA Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Wellheat Shop Wellheat Shop TeamFRL TeamFRL Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
BENG Evenementen BENG Evenementen Wellheat Shop Wellheat Shop Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen CDA Harlingen CDA Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation