Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen 1 en sc Terschelling in evenwicht

06-09-2022

HARLINGEN - Na een aantal vriendschappelijke wedstrijden te hebben gespeeld, stond voor fc Harlingen op de ochtend na de Visserijdagen de eerste wedstrijd in de bekercompetitie op het programma.

Fc Harlingen 1 en sc Terschelling in evenwicht Foto's: E.c.A

Tegenstander was sc Terschelling. Ondanks het voor fc Harlingen ongebruikelijke vroege tijdstip waren er toch redelijk wat supporters vroeg hun bed uitgekomen om het elftal aan te moedigen.

 

Bij fc Harlingen stonden er ten opzichte van vorig seizoen een aantal nieuwe namen op het wedstrijdformulier. Zo verdedigde Jesse Jordan Jaasma het doel en begonnen verder Youri Bouma, Jens van Sluis, Frank Claasz Coockson, Ivo Wilkeshuis, Mateusz IJpe, Remko Zandberg, Reinier v/d Stap, Wessel Roorda, Kevin Hoekstra en Marco de Boer in de basis. Op de bank namen Aaron Bouwhuis, Jarno Attema, Jelte Kroes, Allard Hoekstra, Robin Zandberg en Pieter Wesseloo plaats. Het was rond kwart voor twaalf toen scheidsrechter Draaijer het beginsignaal gaf voor deze sportieve ontmoeting.

 

Het waren de gasten die in de zesde minuut al op voorsprong kwamen na onoplettendheid in de Harlinger defensie. Binnen het kwartier viel Ivo Wilkeshuis uit. Hij had te veel last van een liesblessure en voor hem kwam Jelte Kroes in het veld. Het zat fc Harlingen dus niet echt mee in de beginfase. Vijf minuten later was er een goede kans voor Terschelling, maar de Harlinger doelman kwam goed zijn doel uit en redde fraai. Ook de thuisploeg kreeg mogelijkheden om te scoren. Zo bereikte een voorzet van Remko Zandberg de vrijstaande Reinier v/d Stap, maar hij zag zijn inzet net naast het doel verdwijnen. Een combinatie tussen Remko Zandberg en Marco de Boer werd goed uitgevoerd, maar het schot op doel werd uitstekend gekeerd door doelman Van Rees van Terschelling. Na ruim een half uur spelen werd Remko Zandberg de diepte in gestuurd, maar kreeg een schop binnen de beruchte lijnen en dus werd het een strafschop voor fc Harlingen. Remko Zandberg moest vanwege zijn blessurebehandeling buiten de lijnen wachten en daarom ging Jens van Sluis achter de bal staan. Jammer voor hem, maar de doelman koos dezelfde hoek als Jens en keerde de bal voor de lijn. Terschelling speelde vaker op de helft van fc Harlingen dan andersom en dus had Harlingen het moeilijk.

 

Het optreden van Jelte Kroes duurde alles bij elkaar nog geen half uur, want bij een verdedigende actie raakte hij geblesseerd aan zijn knie. Het lijkt een zware blessure te zijn, dus zal hij voorlopig niet meer in actie komen. Jarno Attema werd hierop het veld ingestuurd. Met nog vijf minuten tot de rust mocht fc Harlingen een vrije trap nemen op 'randje zestien'. De doelman keerde de bal, maar deze viel voor de voeten van de zojuist ingevallen Jarno Attema en hij tekende voor de 1-1.

 

Na rust had fc Harlingen meer de bal en kreeg het ook kansen om op voorsprong te komen. Men kreeg een aantal corners, maar deze leverden geen resultaat op. Frank Claasz Coockson gaf een bal perfect op maat aan Wessel Roorda, maar ook hij wist het net niet te vinden. Na een klein uur spelen liep de thuisploeg weer achter de feiten aan toen Terschelling opnieuw op voorsprong kwam. Youri Bouma en Remko Zandberg werden halverwege vervangen door Allard Hoekstra en Aaron Bouwhuis. Met nog twintig minuten op de klok mocht fc Harlingen het opnieuw vanaf elf meter proberen. Remko stond niet meer in het veld en dus mocht Wessel Roorda het proberen. Hij schoot hard en strak door het midden, maar ook hij wist de doelman hiermee niet te verrassen. fc Harlingen bleef in de slotfase de druk erop houden, waardoor de gelijkmaker toch nog kwam. Reinier v/d Stap kreeg een bal op maat, speelde een paar man om en schoot beheerst binnen. Eindstand 2-2.

 

Zondag speelt fc Harlingen de tweede bekerwedstrijd in Leeuwarden. Tegenstander is dan de kampioen van vorig seizoen: MKV.

 

 

Foto's: E.c.A

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nieuwsbrief Hannemahuis, augustus 2022

06-09-2022

HARLINGEN - Na een akelig lange ‘radiostilte’, pakken we met deze Nieuwsbrief de draad weer op.

Nuttige oefenwedstrijden voor HMHC in Heerhugowaard

06-09-2022

HARLINGEN - Liefst drie hockeyteams van HMHC speelden afgelopen zondag in Heerhugowaard een oefenwedstrijd: Dames, Dames onder 25 en Heren.

Fietskijkdag woensdag 7 september

06-09-2022

HARLINGEN - Fiets gestolen?

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok