Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen 1 en sc Terschelling in evenwicht

06-09-2022

HARLINGEN - Na een aantal vriendschappelijke wedstrijden te hebben gespeeld, stond voor fc Harlingen op de ochtend na de Visserijdagen de eerste wedstrijd in de bekercompetitie op het programma.

Fc Harlingen 1 en sc Terschelling in evenwicht Foto's: E.c.A

Tegenstander was sc Terschelling. Ondanks het voor fc Harlingen ongebruikelijke vroege tijdstip waren er toch redelijk wat supporters vroeg hun bed uitgekomen om het elftal aan te moedigen.

 

Bij fc Harlingen stonden er ten opzichte van vorig seizoen een aantal nieuwe namen op het wedstrijdformulier. Zo verdedigde Jesse Jordan Jaasma het doel en begonnen verder Youri Bouma, Jens van Sluis, Frank Claasz Coockson, Ivo Wilkeshuis, Mateusz IJpe, Remko Zandberg, Reinier v/d Stap, Wessel Roorda, Kevin Hoekstra en Marco de Boer in de basis. Op de bank namen Aaron Bouwhuis, Jarno Attema, Jelte Kroes, Allard Hoekstra, Robin Zandberg en Pieter Wesseloo plaats. Het was rond kwart voor twaalf toen scheidsrechter Draaijer het beginsignaal gaf voor deze sportieve ontmoeting.

 

Het waren de gasten die in de zesde minuut al op voorsprong kwamen na onoplettendheid in de Harlinger defensie. Binnen het kwartier viel Ivo Wilkeshuis uit. Hij had te veel last van een liesblessure en voor hem kwam Jelte Kroes in het veld. Het zat fc Harlingen dus niet echt mee in de beginfase. Vijf minuten later was er een goede kans voor Terschelling, maar de Harlinger doelman kwam goed zijn doel uit en redde fraai. Ook de thuisploeg kreeg mogelijkheden om te scoren. Zo bereikte een voorzet van Remko Zandberg de vrijstaande Reinier v/d Stap, maar hij zag zijn inzet net naast het doel verdwijnen. Een combinatie tussen Remko Zandberg en Marco de Boer werd goed uitgevoerd, maar het schot op doel werd uitstekend gekeerd door doelman Van Rees van Terschelling. Na ruim een half uur spelen werd Remko Zandberg de diepte in gestuurd, maar kreeg een schop binnen de beruchte lijnen en dus werd het een strafschop voor fc Harlingen. Remko Zandberg moest vanwege zijn blessurebehandeling buiten de lijnen wachten en daarom ging Jens van Sluis achter de bal staan. Jammer voor hem, maar de doelman koos dezelfde hoek als Jens en keerde de bal voor de lijn. Terschelling speelde vaker op de helft van fc Harlingen dan andersom en dus had Harlingen het moeilijk.

 

Het optreden van Jelte Kroes duurde alles bij elkaar nog geen half uur, want bij een verdedigende actie raakte hij geblesseerd aan zijn knie. Het lijkt een zware blessure te zijn, dus zal hij voorlopig niet meer in actie komen. Jarno Attema werd hierop het veld ingestuurd. Met nog vijf minuten tot de rust mocht fc Harlingen een vrije trap nemen op 'randje zestien'. De doelman keerde de bal, maar deze viel voor de voeten van de zojuist ingevallen Jarno Attema en hij tekende voor de 1-1.

 

Na rust had fc Harlingen meer de bal en kreeg het ook kansen om op voorsprong te komen. Men kreeg een aantal corners, maar deze leverden geen resultaat op. Frank Claasz Coockson gaf een bal perfect op maat aan Wessel Roorda, maar ook hij wist het net niet te vinden. Na een klein uur spelen liep de thuisploeg weer achter de feiten aan toen Terschelling opnieuw op voorsprong kwam. Youri Bouma en Remko Zandberg werden halverwege vervangen door Allard Hoekstra en Aaron Bouwhuis. Met nog twintig minuten op de klok mocht fc Harlingen het opnieuw vanaf elf meter proberen. Remko stond niet meer in het veld en dus mocht Wessel Roorda het proberen. Hij schoot hard en strak door het midden, maar ook hij wist de doelman hiermee niet te verrassen. fc Harlingen bleef in de slotfase de druk erop houden, waardoor de gelijkmaker toch nog kwam. Reinier v/d Stap kreeg een bal op maat, speelde een paar man om en schoot beheerst binnen. Eindstand 2-2.

 

Zondag speelt fc Harlingen de tweede bekerwedstrijd in Leeuwarden. Tegenstander is dan de kampioen van vorig seizoen: MKV.

 

 

Foto's: E.c.A

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nieuwsbrief Hannemahuis, augustus 2022

06-09-2022

HARLINGEN - Na een akelig lange ‘radiostilte’, pakken we met deze Nieuwsbrief de draad weer op.

Nuttige oefenwedstrijden voor HMHC in Heerhugowaard

06-09-2022

HARLINGEN - Liefst drie hockeyteams van HMHC speelden afgelopen zondag in Heerhugowaard een oefenwedstrijd: Dames, Dames onder 25 en Heren.

Fietskijkdag woensdag 7 september

06-09-2022

HARLINGEN - Fiets gestolen?

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12 Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn TeamFRL TeamFRL Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen CDA Harlingen CDA Harlingen
Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock TeamFRL TeamFRL Zensa Moda Zensa Moda Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns CDA Harlingen CDA Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus