Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Pilot Harlingen

Pilot Harlingen

Bijblijven over de zoutwinning bij Harlingen? Bezoek Pilot Harlingen en abonneer je op de nieuwsbrief!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Ga jij de uitdaging aan? Bij PLUS Lunenborg spaar je de Domino Challengers van zondag 22 mei t/m zaterdag 2 juli 2022.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen 1 eenvoudig langs De Sweach

09-05-2022

HARLINGEN - Zondag speelde fc Harlingen 1 de thuiswedstrijd tegen De Sweach.

Fc Harlingen 1 eenvoudig langs De Sweach Foto's: Dorus Breidenbach.

Daar waar onze jongens eerder dit seizoen in Beetsterzwaag nog een stroeve start kenden, hadden ze zondag geen kind aan De Sweach. Bij het rustsignaal was het duel eigenlijk al gespeeld.

 

Fc Harlingen begon goed aan de wedstrijd en dat leverde een paar kleine kansen op. Na iets meer dan een kwartier te hebben gespeeld opende Jarno Attema de score voor fc Harlingen met een hard schot. Kort hierop werd er door De Sweach hands gemaakt binnen de zestien en kreeg fc Harlingen een strafschop. Vanaf elf meter was het Remko Zandberg die beheerst binnen schoot en de 2-0 al op het scorebord zette.

 

De gasten kwamen ook even gevaarlijk voor het doel van Pieter Wesseloo, maar het was Ivo Wilkeshuis die uiteindelijk redding bracht op de doellijn. Helaas voor Ivo viel hij even later uit met een handblessure. Later zou in het ziekenhuis blijken dat hij twee gebroken vingers had en voor hem is het helaas einde seizoen. Zijn vervanger in de wedstrijd was Bas Helfferich.

 

Zo'n vijf minuten voor rust was daar het moment van de wedstrijd dat de geschiedenisboeken in zou gaan. Voor het Sweachster doel raakte de bal in een soort kluts en belandde uiteindelijk voor de voeten van Sander Zeilmaker die met zijn 150e doelpunt in zijn rijke carrière de stand op 3-0 zette. Remko Zandberg had speciaal voor deze gelegenheid een 'jubileumshirt' onder zijn eigen shirt aangetrokken en toonde deze dan ook trots wijzend richting Sander. Zo behaalde Sander zijn zesde ster en dat is toch een heel knappe prestatie. Nog voor het rustsignaal bouwde fc Harlingen de voorsprong verder uit. Remko Zandberg en Sander Zeilmaker maakten nog de 4-0 en de 5-0. Hiermee maakte Remko Zandberg zijn 15e van het seizoen en zit hij nog vijf doelpunten van zijn tweede ster verwijderd. De kans is groot dat hij die dit seizoen nog haalt.

 

Vijf minuten na rust kwam Jelte Kroes in het veld voor Youri Bouma. Fc Harlingen bleef wel druk houden, maar de gasten uit Beetsterzwaag leken vijf tegendoelpunten wel genoeg te vinden en maakten weinig aanstalten de eigen helft te verlaten. Ook Remko Zandberg en Arjan Outhuyse werden nog naar de kant gehaald en voor hen in de plaats kwamen Allard Hoekstra en Aaron Bouwhuis. fc Harlingen spaarde de krachten en speelde de wedstrijd rustig uit. Wel wist De Sweach nog een keer te scoren en zo eindigde deze ontmoeting in een eenvoudige 5-1 overwinning voor fc Harlingen. Drie punten erbij in de strijd voor een plek in de play-offs.

 

Fc Harlingen kan zich opmaken voor de midweekse speelronde, want donderdagavond komt het Sneker Black Boys op bezoek aan de Vierkantsdijk. De aftrap is dan om 19.30 uur.

 

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Okke Hel aanwezig in Grou

09-05-2022

HARLINGEN - Roeisloepenrace Grou door de ogen van de Danser.

BigHunt actie in Harlingen een groot succes!

09-05-2022

HARLINGEN - Afgelopen week heeft Van Campen & Dijkstra in Harlingen, tevens zelfstandig adviseur van RegioBank, een succesvolle actie gehouden voor de kinderen in Harlingen en omstreken.

Vriendjes- en vriendinnetjesmiddag bij HMHC

09-05-2022

HARLINGEN - Op vrijdag de 13e mei is het weer zover: vriendjes- en vriendinnetjesmiddag bij de jongste jeugd van HMHC.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Food 80/20 Food 80/20 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Food 80/20 Food 80/20 Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen