Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen 1 eenvoudig langs De Sweach

09-05-2022

HARLINGEN - Zondag speelde fc Harlingen 1 de thuiswedstrijd tegen De Sweach.

Fc Harlingen 1 eenvoudig langs De Sweach Foto's: Dorus Breidenbach.

Daar waar onze jongens eerder dit seizoen in Beetsterzwaag nog een stroeve start kenden, hadden ze zondag geen kind aan De Sweach. Bij het rustsignaal was het duel eigenlijk al gespeeld.

 

Fc Harlingen begon goed aan de wedstrijd en dat leverde een paar kleine kansen op. Na iets meer dan een kwartier te hebben gespeeld opende Jarno Attema de score voor fc Harlingen met een hard schot. Kort hierop werd er door De Sweach hands gemaakt binnen de zestien en kreeg fc Harlingen een strafschop. Vanaf elf meter was het Remko Zandberg die beheerst binnen schoot en de 2-0 al op het scorebord zette.

 

De gasten kwamen ook even gevaarlijk voor het doel van Pieter Wesseloo, maar het was Ivo Wilkeshuis die uiteindelijk redding bracht op de doellijn. Helaas voor Ivo viel hij even later uit met een handblessure. Later zou in het ziekenhuis blijken dat hij twee gebroken vingers had en voor hem is het helaas einde seizoen. Zijn vervanger in de wedstrijd was Bas Helfferich.

 

Zo'n vijf minuten voor rust was daar het moment van de wedstrijd dat de geschiedenisboeken in zou gaan. Voor het Sweachster doel raakte de bal in een soort kluts en belandde uiteindelijk voor de voeten van Sander Zeilmaker die met zijn 150e doelpunt in zijn rijke carrière de stand op 3-0 zette. Remko Zandberg had speciaal voor deze gelegenheid een 'jubileumshirt' onder zijn eigen shirt aangetrokken en toonde deze dan ook trots wijzend richting Sander. Zo behaalde Sander zijn zesde ster en dat is toch een heel knappe prestatie. Nog voor het rustsignaal bouwde fc Harlingen de voorsprong verder uit. Remko Zandberg en Sander Zeilmaker maakten nog de 4-0 en de 5-0. Hiermee maakte Remko Zandberg zijn 15e van het seizoen en zit hij nog vijf doelpunten van zijn tweede ster verwijderd. De kans is groot dat hij die dit seizoen nog haalt.

 

Vijf minuten na rust kwam Jelte Kroes in het veld voor Youri Bouma. Fc Harlingen bleef wel druk houden, maar de gasten uit Beetsterzwaag leken vijf tegendoelpunten wel genoeg te vinden en maakten weinig aanstalten de eigen helft te verlaten. Ook Remko Zandberg en Arjan Outhuyse werden nog naar de kant gehaald en voor hen in de plaats kwamen Allard Hoekstra en Aaron Bouwhuis. fc Harlingen spaarde de krachten en speelde de wedstrijd rustig uit. Wel wist De Sweach nog een keer te scoren en zo eindigde deze ontmoeting in een eenvoudige 5-1 overwinning voor fc Harlingen. Drie punten erbij in de strijd voor een plek in de play-offs.

 

Fc Harlingen kan zich opmaken voor de midweekse speelronde, want donderdagavond komt het Sneker Black Boys op bezoek aan de Vierkantsdijk. De aftrap is dan om 19.30 uur.

 

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Okke Hel aanwezig in Grou

09-05-2022

HARLINGEN - Roeisloepenrace Grou door de ogen van de Danser.

BigHunt actie in Harlingen een groot succes!

09-05-2022

HARLINGEN - Afgelopen week heeft Van Campen & Dijkstra in Harlingen, tevens zelfstandig adviseur van RegioBank, een succesvolle actie gehouden voor de kinderen in Harlingen en omstreken.

Vriendjes- en vriendinnetjesmiddag bij HMHC

09-05-2022

HARLINGEN - Op vrijdag de 13e mei is het weer zover: vriendjes- en vriendinnetjesmiddag bij de jongste jeugd van HMHC.

Reacties

Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Visie Events Visie Events Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Food 80/20 Food 80/20 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen
Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg