Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen 1 doet zichzelf tekort tegen ONB

07-03-2022

HARLINGEN - Dat niet iedereen krijgt wat hij verdient en niet iedereen verdient wat hij krijgt, bleek zondag na de wedstrijd tussen fc Harlingen 1 en ONB.

Fc Harlingen 1 doet zichzelf tekort tegen ONB Foto's: Dorus Breidenbach.

Met de eindstand van 1 - 1 kwamen de Drachtsters goed weg en deed fc Harlingen zichzelf te kort. Dit was mede te danken aan de uitstekend keepende doelman van ONB. Misschien wel de beste man op het veld.

 

Het zonnetje maakte het, ondanks de lage temperatuur, aangenaam vertoeven langs de zijlijn van Sportpark Vierkantsdijk. Publiek is sinds kort weer welkom bij de wedstrijden en er stonden dan ook een groot aantal supporters langs het veld. fc Harlingen startte deze zondag met: Pieter Wesseloo, Youri Bouma, Jens van Sluis, Frank Claasz Coockson, Ivo Wilkeshuis, Mateusz IJpe, Arjan Outhuyse, Sander Zeilmaker, Remko Zandberg, Bas Helfferich en Jasper de Jong. Onder het oog van de prima leidende scheidsrechter Kats werd iets na twee uur afgetrapt voor de eerste helft.

 

Het was de thuisploeg die de eerste helft de beste kansen kreeg om de score te openen. De eerste was al na zo'n vijf minuten toen Remko Zandberg een poging deed, maar de doelman op zijn weg vond. Een vrije trap van fc Harlingen belandde na een kwartier via Bas Helfferich naast het doel. ONB mocht halverwege de eerste helft een vrije trap nemen, maar de Harlinger muur stond goed en dichterbij dan dat zou ONB de eerste helft niet bij Harlinger doelman Pieter Wesseloo komen. fc Harlingen kwam aan de andere kant wel dicht bij het doel want na ruim een half uur was er flipperkastvoetbal in het Drachtster strafschopgebied, maar keer op keer bleek de doelman een sta-in-de-weg. Het mag dan ook een wonder heten dat er bij het rustsignaal nog niet gescoord was.

 

Na rust was het spel niet altijd goed, maar creëerde de thuisploeg wel kansen, maar op de inzetten van Ivo Wilkeshuis, Arjan Outhuyse en Sander Zeilmaker had de doelman steeds een antwoord. Tien minuten na rust gebeurde wat bijna niemand voor mogelijk hield. Uit een hoekschop kwamen de gasten op voorsprong. Het tweede schot op doel was raak en volledig tegen de verhouding in dus 0 - 1. fc Harlingen kwam enkele minuten later dik verdiend op gelijke hoogte. En hoe! Het was Remko Zandberg die de bal vanaf een meter of dertig vol op de schoen nam. Als een raket vloog de bal richting het doel en belandde snoeihard in de kruising: 1 - 1.

 

De thuisploeg ging op zoek naar meer en ONB moest achterin alle zeilen bijzetten om het punt over de streep te trekken. fc Harlingen bracht Jarno Attema en Imro Schouwenaar nog in het veld voor Sander Zeilmaker en Bas Helfferich. De Harlingers bleven druk uitoefenen op het doel van ONB, maar kreeg de bal niet meer tegen het net. Voor fc Harlingen had er meer ingezeten en ONB kwam met een punt goed weg.

 

Voor fc Harlingen staat er donderdagavond weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt de Wâlden op bezoek. Dit duel werd al tweemaal verplaatst, maar drie keer is scheepsrecht zullen we maar denken. Hopen dat onze mannen dan alle punten in eigen huis houden. Aftrap van deze wedstrijd staat gepland om 20.00 uur. Publiek is dan uiteraard van harte welkom.

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Burgemeester en wethouders stellen de Kalender tegen armoede 2022 vast

07-03-2022

HARLINGEN - Het college van Harlingen heeft de Kalender tegen armoede 2022 vastgesteld.

Present Noordwest Friesland doet mee aan NLdoet

07-03-2022

HARLINGEN - Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is het weer zo ver, dan organiseert het Oranje Fonds voor de 18e keer NLdoet.

Dicht bij het vuur verwarm je het best

07-03-2022

HARLINGEN - Dit was één van de oneliners van Bas de Gaay Fortman, oorspronkelijk PPR-voorman, maar vanaf 1989 prominent GroenLinkser.

Reacties

Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wellheat Shop Wellheat Shop Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen The Shamrock The Shamrock Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wellheat Shop Wellheat Shop Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn