Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen 1 doet zichzelf tekort tegen ONB

07-03-2022

HARLINGEN - Dat niet iedereen krijgt wat hij verdient en niet iedereen verdient wat hij krijgt, bleek zondag na de wedstrijd tussen fc Harlingen 1 en ONB.

Fc Harlingen 1 doet zichzelf tekort tegen ONB Foto's: Dorus Breidenbach.

Met de eindstand van 1 - 1 kwamen de Drachtsters goed weg en deed fc Harlingen zichzelf te kort. Dit was mede te danken aan de uitstekend keepende doelman van ONB. Misschien wel de beste man op het veld.

 

Het zonnetje maakte het, ondanks de lage temperatuur, aangenaam vertoeven langs de zijlijn van Sportpark Vierkantsdijk. Publiek is sinds kort weer welkom bij de wedstrijden en er stonden dan ook een groot aantal supporters langs het veld. fc Harlingen startte deze zondag met: Pieter Wesseloo, Youri Bouma, Jens van Sluis, Frank Claasz Coockson, Ivo Wilkeshuis, Mateusz IJpe, Arjan Outhuyse, Sander Zeilmaker, Remko Zandberg, Bas Helfferich en Jasper de Jong. Onder het oog van de prima leidende scheidsrechter Kats werd iets na twee uur afgetrapt voor de eerste helft.

 

Het was de thuisploeg die de eerste helft de beste kansen kreeg om de score te openen. De eerste was al na zo'n vijf minuten toen Remko Zandberg een poging deed, maar de doelman op zijn weg vond. Een vrije trap van fc Harlingen belandde na een kwartier via Bas Helfferich naast het doel. ONB mocht halverwege de eerste helft een vrije trap nemen, maar de Harlinger muur stond goed en dichterbij dan dat zou ONB de eerste helft niet bij Harlinger doelman Pieter Wesseloo komen. fc Harlingen kwam aan de andere kant wel dicht bij het doel want na ruim een half uur was er flipperkastvoetbal in het Drachtster strafschopgebied, maar keer op keer bleek de doelman een sta-in-de-weg. Het mag dan ook een wonder heten dat er bij het rustsignaal nog niet gescoord was.

 

Na rust was het spel niet altijd goed, maar creëerde de thuisploeg wel kansen, maar op de inzetten van Ivo Wilkeshuis, Arjan Outhuyse en Sander Zeilmaker had de doelman steeds een antwoord. Tien minuten na rust gebeurde wat bijna niemand voor mogelijk hield. Uit een hoekschop kwamen de gasten op voorsprong. Het tweede schot op doel was raak en volledig tegen de verhouding in dus 0 - 1. fc Harlingen kwam enkele minuten later dik verdiend op gelijke hoogte. En hoe! Het was Remko Zandberg die de bal vanaf een meter of dertig vol op de schoen nam. Als een raket vloog de bal richting het doel en belandde snoeihard in de kruising: 1 - 1.

 

De thuisploeg ging op zoek naar meer en ONB moest achterin alle zeilen bijzetten om het punt over de streep te trekken. fc Harlingen bracht Jarno Attema en Imro Schouwenaar nog in het veld voor Sander Zeilmaker en Bas Helfferich. De Harlingers bleven druk uitoefenen op het doel van ONB, maar kreeg de bal niet meer tegen het net. Voor fc Harlingen had er meer ingezeten en ONB kwam met een punt goed weg.

 

Voor fc Harlingen staat er donderdagavond weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan komt de Wâlden op bezoek. Dit duel werd al tweemaal verplaatst, maar drie keer is scheepsrecht zullen we maar denken. Hopen dat onze mannen dan alle punten in eigen huis houden. Aftrap van deze wedstrijd staat gepland om 20.00 uur. Publiek is dan uiteraard van harte welkom.

 

Foto's: Dorus Breidenbach.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Burgemeester en wethouders stellen de Kalender tegen armoede 2022 vast

07-03-2022

HARLINGEN - Het college van Harlingen heeft de Kalender tegen armoede 2022 vastgesteld.

Present Noordwest Friesland doet mee aan NLdoet

07-03-2022

HARLINGEN - Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart is het weer zo ver, dan organiseert het Oranje Fonds voor de 18e keer NLdoet.

Dicht bij het vuur verwarm je het best

07-03-2022

HARLINGEN - Dit was één van de oneliners van Bas de Gaay Fortman, oorspronkelijk PPR-voorman, maar vanaf 1989 prominent GroenLinkser.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona The Shamrock The Shamrock
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn