Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fc Harlingen 1 blijft 4e klasser na goed seizoen

21-06-2022

HARLINGEN - Het was zondag erop of eronder voor beide ploegen.

Fc Harlingen 1 blijft 4e klasser na goed seizoen Foto's: E.c.A

De Wilper Boys hadden misschien iets meer te vrezen, zij wilden niet degraderen. Fc Harlingen moest op zijn laatste krachten alles of niks spelen om de achterstand van 1-3 goed te maken om nog kans te maken om te promoveren.

 

Net als bij de uitwedstrijd tegen Bakkeveen gingen er ook zondag weer een bus vol supporters mee en kwam ook nog een groot aantal supporters met eigen vervoer. Het spandoek werd opgehangen en de rookpotten geactiveerd. Vervolgens kwamen de spelers onder luid applaus van de meegereisde supporters het veld op voor het tweede deel van de finale.

 

De Harlingers begonnen met Pieter Wesseloo in het doel. De defensie werd gevormd door Jens van Sluis, Frank Claasz Coockson, Youri Bouma en Jelte Kroes. Op het middenveld waren het Mateusz IJpe, Arjan Outhuyse en Remko Zandberg. De aanvalslinie bestond uit Jasper de Jong, Stefan Adema en Allard Hoekstra. Hij had een basisplaats, omdat Sander Zeilmaker zijn vakantie al had geboekt en de wedstrijd volgde van onder een parasol in het zonovergoten Griekenland.

 

Dat de thuisploeg niet vol op de verdediging wilde spelen werd al snel duidelijk, want het waren de Wilper Boys die het gevaarlijkst uit de startblokken kwamen. Toch kwam fc Harlingen op voorsprong. Jasper de Jong werd op de middellijn bijna in tweeën geschopt, maar vreemd genoeg vond de niet al te sterk leidende scheidsrechter dit geen reden om een kaart te geven. Gelukkig kon Jasper doorspelen en mocht Arjan Outhuyse de vrije trap nemen. Deze kwam tot bij Stefan Adema die de 0-1 binnen knikte en fc Harlingen in de race hield. Remko Zandberg kreeg een grote kans om de spanning helemaal terug te brengen, maar hij schoot rakelings over het doel. Na ruim een half uur wist de thuisploeg vanuit een vrij trap de 1-1 te maken. Ze zetten nog een paar keer druk, maar de defensieve linie kon veel ballen wegwerken. Vlak voor het rustsignaal kwamen de Wilper Boys op voorsprong, nadat de bal via de paal terugkwam en de rebound tegen de touwen belandde.

 

In de rust voerde fc Harlingen een dubbele wissel door. Martijn Homminga kwam erin voor Jasper de Jong die toch wat klachten had overgehouden aan de vele overtredingen op hem. Jarno Attema verving Jelte Kroes. Fc Harlingen probeerde er nog wat van te maken, maar het had het geluk ook niet aan haar zijde. Pieter redde echter weer fantastisch op een gevaarlijke poging van de thuisploeg maar het spel werd er van beide kanten niet altijd beter op en dit resulteerde in veel kleine overtredingen die leidde tot irritatie en een nog warrig fluitende scheidsrechter. Arjan Outhuyse schoot één van de vele vrije trappen recht op de doelman, waarna Remko Zandberg het uit de draai probeerde, maar zag hoe de bal over het doel verdween. Tien minuten voor tijd werd de stand 3-1 en was de wedstrijd gespeeld. 

 

Fc Harlingen heeft een prima seizoen achter de rug en ondanks dat er nu nog geen promotie inzat zijn ze trots dat ze hun eigen doelstelling bereikt hebben. Het team onder leiding van Steffen Hansma gaat nu eerst de zomerstop tegemoet. In augustus beginnen de voorbereidingen alweer en wie weet wat voor moois het komende seizoen ons brengt!


 

Foto's: E.c.A

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Hockey-Voetbal clash op sportpark HMHC

21-06-2022

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag was het dan zover.

Arriva verzorgt komende twee jaar busvervoer in Fryslân

21-06-2022

HARLINGEN - Van 11 december 2022 tot en met 14 december 2024 blijft Arriva het busvervoer in Fryslân verzorgen.

De TSRH2022 webshop is geopend!

21-06-2022

HARLINGEN - Wij vinden het de leukste shop van Harlingen en je hoeft er niet eens de deur voor uit!!

Reacties

Visie Events Visie Events CDA Harlingen CDA Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock Wellheat Shop Wellheat Shop De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wellheat Shop Wellheat Shop The Shamrock The Shamrock Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus