Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Fan Allus wat op de Harlinger Kleine Voorstraat

30-01-2022

HARLINGEN - De Kleine Voorstraat is net ontdaan van zijn sfeervolle kerstboom, vakkundig verwijderd door de medewerkers van BDS.

Door Joop van der Heide.

 

Het platform in de gracht kan weer volledig ingenomen worden door de horeca want de lockdown is, net als corona (hoop ik) op zijn retour. De grijze dag wordt besloten met een aangenaam zonnetje en dat past prachtig bij de heropening van de winkels en de horeca. Op weg dus naar een ‘nieuwe normale’ wereld.

 

‘Fan Allus’ doet ook mee aan de heropening en in de knusse sfeerwinkel is het goed toeven. De wat ‘gedateerde Harlingers’, daar hoor ik ook bij, kunnen zich wellicht nog de Raiffeisenbank en Boerenleenbank voor de geest halen, nu de RABO dus. Ja, in de Fan Allus shop is de kluis van de Boerenleenbank nog in volle glorie te bewonderen, net als de voordeur en een deel van de marmeren vloer. Van Allus is een winkel in antiek, curiosa, vintage, cadeauartikelen, delicatessen en streekproducten. Ook voor jubileum of kortgeleden kerstpakketten, kan men er terecht. Een combinatie dus van eetbare zaken én sfeervolle cadeaus of ‘hebbedingen’. Naast een enthousiast verkoopteam werken in de winkel enkele cliënten in de dagbesteding vanuit de Stichting de Kern.

 

De Kern is een kleinschalige zorginstelling, waar mensen met een zorgindicatie kunnen wonen in een huiselijke sfeer, al dan niet met 24-uurs begeleiding. De Kern heeft diverse woonvormen voor verschillende leeftijdscategorieën en op diverse locaties in o.a. Wommels, Oosterbierum en Hommerts. Ook in Harlingen, Wijnaldum en Sneek zijn woonlocaties van Stichting De Kern. Op de Kleine Voorstraat in Harlingen vinden een aantal cliënten een warme zinvolle werkplek in Fan Allus. Naast assistentie in de verkoop zijn de cliënten in de dagbesteding ook actief met het maken van schorten, placemats en pannenlappen van o.a. oude jeans en afgedankte keuken doeken. Ook erg creatief en hergebruik is de vervaardiging van draagtasjes van oude brochures.

 

Fan Allus is genoeg

In de winkel is een ruim assortiment aan heerlijke bakartikelen, delicatessen en streekproducten. Daarnaast vele cadeauartikelen, zoals serviezen, nostalgische blikken zoals Droste chocolade of Persil, glaswerk, woonaccessoires, speelgoed, huizen en objecten uit de Dickens serie. Kortom: een kijkje nemen in een van de winkels is meer dan de moeite waard!

 

Fan Allus is ook een uitstekende plek om relatiegeschenken, feestpakketten en jubileum items te componeren. Op zoek naar een lekker, leuk en origineel pakket? Men stelt dit graag voor u samen. Kom naar de winkel en vraag naar de mogelijkheden. Of stuur een mailtje met uw wensen naar info@dekern.nl

 

 

Bedrijfsleven Shoppen Zorg & Welzijn

Meer nieuws

100 jaar voetbal in Harlingen

30-01-2022

HARLINGEN - Deze week: Robur, Periode 1980 – 1990.

Personeel gezocht!

30-01-2022

HARLINGEN - Zwembad Het Derde Haad in Harlingen en sporthal de Trije in Franeker zijn op zoek naar nieuwe collega’s.

Verslag raadsvergadering gemeente Harlingen 26-01-2022 - PvdA Harlingen

30-01-2022

HARLINGEN - Afgelopen woensdag was er weer een raadsvergadering, in dit verslag bespreken we de voor de Partij van de Arbeid Harlingen belangrijkste punten.

Reacties

Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor