Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen

Heerlijk Harlingen

Op 20, 21 én 22 september verandert de Nieuwe Willemskade ook dit jaar weer in een culinair walhalla met de 5e editie van Foodfestival Heerlijk Harlingen!
Lees verder...
Spaar voor keukenmessen!

Spaar voor keukenmessen!

Bij PLUS Lunenborg kun je nu sparen voor 6 verschillende keukenmessen van Jamie Oliver. De actie loopt t/m 21 sept. 2019.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Familie Helvrich Kaatspartij weer zeer geslaagd

30-08-2018

HARLINGEN - Zaterdag 25 augustus hield de familie Helvrich weer haar jaarlijkse kaatspartij.

Familie Helvrich Kaatspartij weer zeer geslaagd Age Tichelaar met de winnares.

Nadat de familieleden elkaar hadden begroet en eerst van een lekker bakje koffie hadden genoten, was het woord aan oudste neef Jan (Jzn) die iedereen van harte welkom heette en tevens de loting van de parturen bekend maakte.

 

Waarna het woord aan de deelnemende kaatsers was om de strijd met elkaar aan te gaan binden.

Door vakantie, werk en blessures konden een aantal vaste deelnemers dit jaar niet meedoen en waardoor er dit jaar maar 6 parturen waren, die verdeeld over twee poules de strijd met elkaar aanbonden.

 

En strijd werd het want vaders verliezen nu eenmaal niet graag van hun kinderen, maar ook broers en zusters en neven en nichten verliezen niet graag van elkaar, zodat er fel om de punten werd gestreden wat menige keer ook nog een humoristische kwinkslag naar elkaar tot gevolg had. En liep de strijd om de punten soms even te hoog op dan was daar natuurlijk altijd scheidsrechter Age Tichelaar die streng maar rechtvaardig dan de beslissing nam en dit werd dan zonder morren geaccepteerd want Age heeft altijd gelijk.

 

In de A-poule streden de parturen 1, 2 en 3 en dit leverde na twee omlopen kaatsen op dat partuur 1 (Angela, Cerise en Daniel) zich kon gaan richten op de strijd om de 5e en 6e plaats. En dat de parturen 2 (Tracey, Savannah en Gerard) en 3 (Arantxa, Jurgen en Steven) gingen uitmaken wie in de finale kwam. Dit werd een hele open wedstrijd met in alle eersten een 6-6 stand, maar uiteindelijk werd de strijd dan toch in het voordeel van partuur 3 beslist zodat zij zich konden gaan opmaken voor de finale en partuur 2 niets anders restte dan de strijd om de 3e en 4e plaats.

 

In de B-poule bonden de parturen 4, 5 en 6 de strijd met elkaar aan en hier was het partuur 4 (Bobbie, Miranda en Laura) dat zich met de strijd om plaats 5 en 6 tevreden moest stellen. De parturen 5 (Jeanet, Pieter en Jan) en 6 (Martin, Tjarda en Jolan) gingen hier uitmaken wie er finalist werd. En in deze strijd om een finaleplaats bleek maar weer eens dat zonder geluk niemand wel vaart want tweemaal werd er op de stand 6 -6 een bal die de kaats voorbij leek te gaan, per ongeluk door de voet of rug van een kaatser uit het andere perk gekeerd, waardoor de kaats niet voorbij werd geslagen en het eerst naar partuur 5 ging en de pech voor partuur 6 was want anders had dit mogelijk een andere winnaar opgeleverd. Partuur 5 wist deze strijd te winnen en plaatste zich voor de finale waarin partuur 3 de tegenstander werd en partuur 6 restte nu niets anders dan de strijd om het brons tegen partuur 2.

 

De strijd om de 5e en 6e plaats was met een eindstand van 5-0 en 6-2 vrij eentonig en het deze keer niet op trainingskamp gaan van de nestor van het partuur Bobbie "UB“ Helvrich had dus danig gevolgen voor hem en zijn maten, maar volgend jaar komt hij volgens eigen zeggen sterker dan ooit terug en zal hij afgetraind als een gladiator en gespierd als een Friese hengst iedereen versteld doen staan van zijn comeback dan.

 

De partij om de 3e en 4e plaats tussen de parturen 2 en 6 was zeer spannend en ging mooi gelijk op waarbij om en om een eerst werd gepakt, maar op de stand van 5-5 en 4-6 was het Jolan die met een bovenslag de partij besliste en het brons dus voor partuur 6 was.

 

Ook de finale was van hoog niveau en zeer spannend. Bijna alle eersten werden met 6-6 beslist, maar toen op 3-4 6-6 partuur 3 de kaats niet wist te passeren sloeg partuur 5 het gat en wist het op 3-5 en 6-6 de partij te beslissen en deze editie van de familie Helvrich partij te beslissen.

 

Na eerst even te hebben genoten van een hapje en een drankje kon neef Jan na eerst de sponsoren Martin en Linda Helvrich, Jelle Helvrich, Plus Lunenborg, Sporthuis A.P. v d Feer Bolsward, Intertoys en K V Eendracht had bedankt, was er ook een bedankje en een attentie voor good old Age Tichelaar die de partij weer als vanouds in goede banen leidde en voor Jan (Ozn) en Danny voor het verzorgen van de catering deze dag.

 

6e prijs: Bobbie Helvrich jr., Miranda vd Oord- Helvrich, Laura Helvrich.

5e prijs: Cerise Helvrich, Angela Helvrich, Daniel Matakupan.

4e prijs: Tracey Helvrich, Savannah Boersma, Gerard “Karre" Rutten.

3e prijs: Martin Helvrich, Tjarda Helvrich, Jolan vd Oord. Robert Hoek viel hier later in voor de geblesseerde Martin.

2e prijs: Arantxa Helvrich, Jurgen Welles, Steven Veltman.

1e prijs: Jeanet Helvrich, Pieter Wiegersma, Jan Toering.

 

De familie Helvrich partij heeft ook nog een aantal speciale prijzen en deze werden uitgereikt door Rita Bouma-Helvrich die de prijs voor de strijdlustigste kaatser uitreikte, Jan Helvrich mocht dit jaar de koningsbeker uitreiken en Age Tichelaar had de eer om de beker voor de beste dame te mogen uitreiken en dat was natuurlijk koren op zijn molen.

 

Koning: De Tetze Helvrich Beker, Jeanet Helvrich.

 

Strijdlustigste kaatser: De Jelle Helvrich sr Beker, Arantxa Helvrich.

 

Beste Dame van de partij: De Obbe Helvrich beker, Savannah Boersma.

 

Gouden kruis voor onverzettelijkheid: Martin Helvrich.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Kunstwerken van Harlinger basisscholen opnieuw te bezichtigen tijdens Visserijdagen

30-08-2018

HARLINGEN - Basisscholieren van de Sint Michaëlschool, 't Wad en Middelstein hebben voor de zomervakantie een gezamenlijk kunstwerk gemaakt dat gaat over het vinden van je plekje áchter de horizon: new horizons, new adventure!

Week van de Alfabetisering

30-08-2018

HARLINGEN - In Nederland zijn er 2,5 miljoen volwassenen die niet goed kunnen lezen, schrijven en/of rekenen.

Zestiende editie Non stop 11 steden zeekajak prestatietocht

30-08-2018

FRANEKER - Vrijdag 7 september om negen uur klinkt bij organisator kanovereniging Onder de Wadden het startschot.

Reacties

De Lichtboei De Lichtboei Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Dio Jurien Dio Jurien IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas