De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Extra coronasteun aan Harlinger horeca, bruine vloot, sportverenigingen en jongeren

19-01-2021

HARLINGEN - In navolging van de horeca, bruine vloot en sportverenigingen zet de gemeente Harlingen nu ook extra in op het brengen van verlichting voor jongeren.

Kwetsbare jongeren en corona

De berichten in de media rondom jongeren zijn somber. Ze zitten thuis, kunnen vaak niet naar school en hebben niet altijd studiehulp. Er is geen vertier om naartoe te gaan of mogelijkheid om met een groep vrienden samen te komen. Ouders hebben korte lontjes omdat ze werk en zorg voor de kinderen thuis niet meer kunnen combineren. Er ontstaan hierdoor thuis gemakkelijker conflicten. Bij kwetsbare jongeren kunnen gemakkelijk nieuwe problemen ontstaan. Bijvoorbeeld sociale isolatie, huiselijk geweld, zelfdodingen of gedachten daarover, verslavingen, gewelddadigheid en vandalisme. Om nog maar niet te spreken over algemene achterstanden in ontwikkeling, school of studie.

 

Rijk en gemeenten starten campagne om jongeren verlichting te bieden

Het Rijk heeft aan alle gemeenten gevraagd om in deze moeilijke coronatijd voor verlichting bij jongeren te zorgen. Dit kan ook omdat de coronaregels voor jongeren soepeler zijn dan voor volwassenen. Door de verlichtingscampagne ontstaat er ook verlichting op andere plekken zoals in de zorg, kinderopvang en kunnen werkende ouders werk en opvoeding en zorg voor kinderen makkelijk blijven combineren.

 

Jongerenactiviteiten via ‘Winter aan Zee’ en het Beweegteam Harlingen

Burgemeester en wethouders van Harlingen hebben in 2020 besloten om het project ‘Winter aan Zee’ te starten. Dit project is erop gericht om tijdens de donkere winterdagen leuke activiteiten voor alle inwoners te organiseren. Een paar voorbeelden zijn:

  • De fototentoonstelling met letterspeurtocht langs de etalages in de Voorstraat
  • ‘Must hier es Kieke’ – Raamstickers oude foto’s/Wandelroute
  • Selfie Lievelingstrui Fotowedstrijd
  • Ontwerp jij een warme Harlinger Hoodie?

 

Op verzoek van de regering heeft de gemeente in december besloten om (via het project ‘Winter aan Zee’) extra activiteiten voor jongeren te organiseren. Activiteiten die een beetje verlichting en plezier aan jongeren kunnen bieden. Denk hierbij aan een bingo, pubquiz of lasergamen, maar ook andere organisaties zoals het nieuwe Beweegteam Harlingen organiseren activiteiten. Zo start dit team in samenwerking met sportaanbieders uit de gemeente vanaf 23 januari met de Winter Games voor jongeren van 13 t/m 17 jaar. Op het programma staat o.a. Bootcamp, Freerunning, Streetdance, Pannatraining en Hockey. Deze workshops gaan plaatsvinden op diverse openbare sportlocaties in Harlingen. Even de zinnen verzetten, een beetje lucht voor jongeren en iets leuks om naar uit te kijken. Dat helpt niet alleen de jongeren, maar ons allemaal!

 

Ook extra steun en verlichting voor horeca, bruine vloot en sport

Als gemeente is er weinig ruimte om af te wijken van de landelijke coronaregels. Die moeten we simpelweg respecteren, uitvoeren en handhaven. Maar er is hier en daar ook ruimte om als gemeente wel actief iets voor bepaalde doelgroepen te doen. En dat doen we dan ook graag. Zo helpen we:

  1. Horeca (door precario, belasting op gevel- en stoepreclame en terrassen, kwijt te schelden) 
  2. Bruine vloot (door haven- en kadegelden kwijt te schelden)
  3. Sportverenigingen (door huur kwijt te schelden als een accommodatie niet wordt gebruikt)

 

Harlingers verenig u en ontwikkel plannen voor na corona!

Als gemeente doen we wat we kunnen en helpen we graag. Maar we kunnen het niet alleen. Daarom nodigen we alle inwoners, ondernemers en belanghebbenden op om zoveel mogelijk plannen voor leuke activiteiten en evenementen te organiseren en deze op elkaar af te stemmen. Zo kunnen we Harlingen straks weer laten bruisen en onszelf en bezoekers weer van ons mooie stad en dorpen laten genieten. Wie pakt deze handschoen samen met ons op?

Algemeen Bedrijfsleven Corona Gemeente Politiek & Maatschappij Sport & Recreatie

Meer nieuws

Friesland neemt afscheid van Joop Mulder

19-01-2021

MARSSUM - In besloten kring is vandaag afscheid genomen van Joop Mulder.

In Memoriam voor Joop Mulder

19-01-2021

HARLINGEN - Vandaag, dinsdag 19 januari 2021, wordt in besloten kring afscheid genomen van Oerol-oprichter Joop Mulder.

Uit de schatkamer van… Paul Schoute

19-01-2021

HARLINGEN - Eens in de 14 dagen heeft Marlies van Bon op donderdag van 19.00 tot 20.00 uur een gast in de studio die zijn/haar eigen muziek meeneemt.

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats De Omdraai De Omdraai The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Broodje Nuchter Broodje Nuchter Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE IJssalon Min12 IJssalon Min12
Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Omdraai De Omdraai De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Broodje Nuchter Broodje Nuchter Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE