De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Evenement organiseren vanaf 1 juli 2020

09-07-2020

HARLINGEN - Op 24 juni 2020 heeft het kabinet een persconferentie gehouden over de versoepeling van de coronamaatregelen.

Het kabinet heeft aangekondigd dat vanaf 1 juli 2020 weer activiteiten en evenementen georganiseerd mogen worden. Hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. Voor de aanvraag van een evenementenvergunning vanaf 1 juli geldt in de gemeente Harlingen de normale aanvraagprocedure. De organisator vraagt tenminste 12 weken voor het te houden evenement bij de gemeente Harlingen de vergunning aan. Dit is nodig omdat naast de reguliere toetsing vergunningaanvragen nu ook worden getoetst en beoordeeld op COVID-19 risicofactoren. Bij een aanvraag voor een evenementenvergunning of een melding van een evenement moet een coronaplan worden ingediend. Een coronaplan is nodig bij elk evenement. In het coronaplan staan maatregelen die de organisatie neemt om naleving van de coronaregels te waarborgen.   

 

De algemene regels voor evenementen zijn als volgt: 

 • 1,5 meter afstand.


Voor de onderlinge afstand geldt dat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar houdt met uitzondering van kinderen tot 12 jaar (zij hoeven onderling en tot volwassen geen afstand te houden) en van jongeren tot 18 jaar (zij hoeven onderling geen afstand te houden, wel tot volwassen).

 

Binnen

 • Maximaal 100 personen per ruimte met vaste zitplaatsen. 
 • Onder de volgende voorwaarden geldt geen maximum aantal personen: vaste zitplaatsen, reservering en vooraf een gezondheidscheck. 
 • In locaties met doorstroom van personen is 1,5 meter afstand de regel (de organisatie is zelf verantwoordelijk voor naleving van deze regel). Er geldt geen maximum aantal personen. 

 

Buiten

 • Maximaal 250 personen (exclusief personeel).
 • Onder de volgende voorwaarden geldt geen maximum aantal personen: vaste zitplaatsen, reservering en vooraf een gezondheidscheck. 
 • In buitenlocaties met doorstroom van personen is 1,5 meter afstand de regel (de organisatie is zelf verantwoordelijk voor naleving van deze regel). Er geldt geen maximum aantal personen. 

 

In het coronaplan dienen maatregelen genomen te zijn aan de hand van de volgende punten: 

 • De inrichting van het terrein waarbij aandacht is voor 1,5 meter afstand, looproutes, wachtrijen en de hoeveelheid personen tegelijkertijd op het terrein aanwezig kunnen zijn. 
 • De op- en afbouw om het aantal medewerkers en leveranciers zo beperkt mogelijk te houden. 
 • De entree waarbij aandacht is voor voldoende ruimte, toezicht en hygiëne. 
 • Informeren van personeel en bezoekers over de maatregelen, uitgifte horeca, bescherming barpersoneel, hygiëne maatregelen en betaling van consumpties.
 • Sanitaire voorzieningen met aandacht voor de looproute, voldoende afstand tussen toiletten en handwasgelegenheden en reiniging. 
 • Toezicht op coronamaatregelen met een contactpersoon voor alle coronamaatregelen die ook het aanspreekpunt is voor hulpdiensten en voldoende beveiligers.
 • Wanneer en op welke manier over wordt gegaan tot ontruiming.

 

Bij de beoordeling van een evenementenvergunning en het coronaplan wordt in een aantal gevallen advies ingewonnen van de veiligheidsregio en de hulpdiensten. Dit is afhankelijk van de grootte en de risico’s van het evenement, maar ook van de capaciteit en inzet van de veiligheidsregio en de hulpdiensten. Om knelpunten te voorkomen worden evenementen op een regionale evenementenkalender geplaatst. Als wij (gemeente Harlingen), vóór 1 augustus 2020 op de hoogte zijn van de plannen kunnen wij zo snel mogelijk adviseren en laten weten of het evenement op de voorgestelde datum en locatie kan plaatsvinden. 

Algemeen Bedrijfsleven Corona Evenement Gemeente

Meer nieuws

Plaats zelf uw activiteiten op dé Harlinger UITagenda!

09-07-2020

HARLINGEN - Dé Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.

Plokje langs het wad - Zeekraal

09-07-2020

HARLINGEN - Plokje ontmoet deze week de Zeekraal aan de waddendijk in Harlingen.

Zaterdagmorgen U2 Onair bij Omroep RSH

09-07-2020

HARLINGEN – Zaterdag van 10.00 – 11.00 uur lekker uurtje U2 op je radio.

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Omdraai De Omdraai Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Broodje Nuchter Broodje Nuchter Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Greenart Production Greenart Production Visie Events Visie Events Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Food 80/20 Food 80/20 Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Haarmode Cats Haarmode Cats Broodje Nuchter Broodje Nuchter Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Omdraai De Omdraai